Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Θέλει να τιμωρηθεί το ΣΕΦ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Καταγγελία για τραυματισμό μέλους του τεχνικού επιτελείου και συγκεκριμένα του Διαμαντή Παναγιωτόπουλου, συνεργάτη του προπονητή Τσάβι Πασκουάλ (και σε μικρότερο βαθμό του Γιάννη Μπουρούση), από φωτοβολίδα η οποία ρίχτηκε από οπαδούς του Ολυμπιακού μετά τη λήξη του χθεσινού ντέρμπι, έκανε ο Παναθηναϊκός.

 

Η πειραϊκή ομάδα, ωστόσο, αντιτείνει πως είναι αδύνατον να συνέβη κάτι τέτοιο εντός της φυσούνας που οδηγεί στα αποδυτήρια, όπως ισχυρίζονται οι «πράσινοι», επειδή ο χώρος είναι προστατευμένος. Ως προς το φύλλο αγώνα, αυτό αναφέρει μεν ότι «οπαδοί του Ολυμπιακού έριξαν εντός της φυσούνας καπνογόνο το οποίο παρήγαγε λάμψη και καπνό», σε αυτό όμως δεν αναγράφεται τίποτα για όσα καταγγέλλει ο Παναθηναϊκός, οι άνθρωποι του οποίου θα πρέπει να αποδείξουν ότι συνέβη το περιστατικό.

 

Στόχος του Κυπελλούχου Ελλάδας είναι η τιμωρία της έδρας των «ερυθρόλευκων», ώστε αν απαιτηθεί και ο πέμπτος αγώνας στη σειρά των τελικών, αυτός να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Ο προγραμματισμός γι΄ αυτό το ενδεχόμενο είναι για την Κυριακή 11 Ιουνίου, ωστόσο ακόμη κι αν υπάρξει αποκλεισμός του ΣΕΦ είναι δύσκολο η όποια ποινή να εκτελεστεί στο πέμπτο παιχνίδι, αν υπάρξει.

 

Ο λόγος έχει να κάνει με το σχετικό κανονισμό, ο οποίος αναφέρει πως αποφάσεις που αφορούν διεξαγωγή αγώνα κεκλεισμένων των θυρών εκτελούνται την επόμενη από την έκδοσή τους αγωνιστική ημέρα κατά την οποία η Κ.Α.Ε. είναι γηπεδούχος, εκτός και αν μεταξύ της έκδοσης της απόφασης και του αγώνα μεσολαβεί διάστημα μικρότερο των πέντε ημερών, οπότε η απόφαση εκτελείται τη μεθεπόμενη αγωνιστική.

 

Για τον υπολογισμό των πέντε ημερών δεν υπολογίζεται ούτε η ημέρα έκδοσης της απόφασης αλλά ούτε και η ημέρα τέλεσης του αγώνα, οπότε η όποια ποινή τιμωρίας της έδρας του Ολυμπιακού, εφόσον επιβληθεί, θα πρέπει να εκδοθεί άμεσα.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε