Πέμπτη, 18 Απρ.
22oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Με Πιτίνο η media day του Τριφυλλιού! [pics]

Παναθηναϊκός – ΤΣΣΚΑ Μόσχας: Με Πιτίνο η media day του Τριφυλλιού! [pics]
ΦΩΤΟ eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός υποδέχεται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας για τη 15η αγωνιστική της Euroleague και στην media day του Τριφυλλιού την παράσταση έκλεψε ο νέος τεχνικός της ομάδας, Ρικ Πιτίνο. “Δεν μπορώ να πω ότι πίστευα ότι θα έρθει”, σχολίασε ο Γκιστ.

Τζέιμς Γκιστ και Ίαν Βουγιούκας μίλησαν για το νέο τους προπονητή, Ρικ Πιτίνο, ο οποίος και έκανε την πρώτη του εμφάνιση με τη φόρμα του Παναθηναϊκού στη media day, πριν το παιχνίδι με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ.

Οι δηλώσεις του Γκιστ

«Έχω ζήσει πολλούς προπονητές και καλούς προπονητές. Ο Ρικ Πιτίνο είναι ένας ακόμη από αυτούς. Σίγουρα είναι θρύλος και αναγνωρίσιμος στην Αμερική. Δεν μπορώ να πω ότι πίστευα ότι θα έρθει, αλλά είναι μία κατάσταση. Αυτή την στιγμή το σημαντικό είναι να μας δώσει κίνητρο. Είμαστε κάτω, δεν τα πάμε καλά με το ρεκόρ μας. Θα μας κάνει να πιστέψουμε ότι δεν είμαστε μία κακή ομάδα.

Ότι είμαστε ικανοί να κάνουμε πράγματα, να αλλάξουμε την προσέγγισή μας πνευματικά και σωματικά, βάζοντάς μας στον σωστό δρόμο. Δεν είναι εύκολη κατάσταση. Έρχεται πρώτη φορά στην Ευρώπη, αλλά 41 χρόνια ξέρει και είναι γύρω από το μπάσκετ. Μαθαίνει και συνεχίζει να μαθαίνει, όπως όλοι μας. Μπορεί να προσαρμοστεί. Το μπάσκετ είναι ίδιο παντού. Ίσως το στιλ διαφέρει, αλλά στόχος είναι να κερδίσεις και το ξέρει καλά».

Οι δηλώσεις του Βουγιούκα

«Ήρθε χθες ο Πιτίνο. Έχουμε κάνει μία προπόνηση. Προσπαθεί να φέρει νέο αέρα με νέες φιλοσοφίες. Η ομάδα θέλει να παίζει κάπως διαφορετικά, κυρίως στην άμυνα. Το θυμόμουν. Το Λούιβιλ ήταν πανίσχυρο πρόγραμμα και παίζαμε σε μεγάλο γήπεδο. Ήταν πρόκληση για μένα και το θυμόμουν πολύ καλά.

Έχουμε ένα πολύ δύσκολο έργο αύριο απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Όπως πάντα, πρέπει να εκμεταλλευτούμε την έδρα μας. Δεν πρέπει να αφήσουμε να χαθεί άλλο παιχνίδι. Μια νίκη θα μας δώσει καλή ψυχολογία για τη συνέχεια.

Το πρόγραμμα είναι ανηφορικό από εδώ και πέρα. Σε κάθε παιχνίδι της Euroleague αν κρατήσεις τον αντίπαλο στους 70 πόντους και είσαι εύστοχος, έχεις πιθανότητες να πάρεις το παιχνίδι”.

Εικόνες από την πρώτη του Πιτίνο

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις