Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Παναθηναϊκός – Τζέιμς: “Όλο και καλύτεροι, αλλά υπομονή…”

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Μάικ Τζέιμς σημείωσε καθοριστικά καλάθια, στο τέλος του αγώνα απέναντι στην πρώην ομάδα του, Μπασκόνια, και η εμφάνισή του (16 πόντοι) αποδείχτηκε καταλυτικής σημασίας στη νίκη του Παναθηναϊκού με 69-68, στο ΟΑΚΑ.

Οι “πράσινοι” θα κάνουν Χριστούγεννα στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα της Euroleague, με τον Αμερικανό γκαρντ να εκφράζεται με αισιοδοξία για τις δυνατότητες του Παναθηναϊκού μιλώντας στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ) και στο “Πρακτορείο Sport”, αλλά να συνιστά υπομονή στους φιλάθλους, ως προς την επίδειξη των πραγματικών ικανοτήτων του Αλεσάντρο Τζεντίλε.

Αναλυτικά:

-Βοήθησες την ομάδα να φτάσει στη νίκη, ειδικά με τις ενέργειές σου στο τέλος. Πόσο δύσκολο ήταν αυτό το ματς για τον Παναθηναϊκό;
“Ήταν δύσκολο παιχνίδι. Είναι πολύ καλή ομάδα η Μπασκόνια και πίεζε σε όλο το γήπεδο, κάτι που δυσκολεύει τον αντίπαλο. Παίξαμε δυνατά, όμως κι εμείς, είχαμε διάρκεια και αντέξαμε στην πίεση… κι έτσι νικήσαμε”.

-O Κρις Σίνγκλετον ήταν εξαιρετικός. Πέτυχε 19 πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο! Ηταν κάτι που περίμενες από αυτόν, η εμφάνισή του στο α΄ μέρος;
“Ο Κρις μπορεί να παίξει… μπάσκετ! Δεν ήταν έκπληξη για εμένα. Εννοώ, είναι καλός, είναι ταλαντούχος, είναι μεγάλος. Και δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν το κάνει και στο επόμενο παιχνίδι”.

-Η φρόντ λάιν της Μπασκόνια σας δημιούργησε προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση. Ιδίως ο Ντιόπ; Δεν μπορούσατε να διεισδύσετε, να βρείτε διαδρόμους.
“Νομίζω πως όλη η ομάδα μας πίεσε, ώστε να μας κλείσει και όχι μόνο η φροντ λάιν. Ο Ντιόπ είναι αδιαμφισβήτητα ένας πολύ καλός νέος παίκτης, εξαιρετικός στα κοψίματα, αλλά δεν ήταν τόσο έντονο το πρόβλημα που αντιμετωπίσαμε από εκείνον”.

-Πόσο αυτοπεποίθηση είχατε ως το τέλος ως προς την επίτευξη της νίκης;
“Πρέπει πάντα να αισθάνεσαι αυτοπεποίθηση, ειδικά στην άμυνα. Περάσαμε μπροστά, παίξαμε σκληρά και η λήξη της γραμματείας μας βρήκε στο +1, αυτό κρατάμε”.

-Αλήθεια, πως είναι να αγωνίζεσαι απέναντι στην πρώην ομάδα σου;
“Η αλήθεια είναι πως ένιωθα λίγο περίεργα. Να βλέπεις τους πρώην συμπαίκτες σου, να προθερμαίνονται στο άλλο μισό του γηπέδου… σίγουρα είναι διαφορετικό από το να αντιμετωπίζεις μια οποιαδήποτε άλλη ομάδα”.

Τι σημαίνει για εσάς η παρουσία στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και η 3η διαδοχική νίκη;
“Είναι πραγματικά σημαντικό ότι πλέον ισοβαθμούμε με άλλες ομάδες στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Είναι βέβαια νωρίς στη σεζόν ακόμη, αλλά προσωπικά νιώθω ιδιαίτερα χαρούμενος που ο Παναθηναϊκός βρίσκεται τόσο ψηλά, ανάμεσα στις καλύτερες ομάδες, μία αγωνιστική πριν την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης. Συνεχίζουμε…”

-Θεωρείς πως η πρωτοπόρος ΤΣΣΚΑ Μόσχας μαζί με τις πέντε ομάδες που ισοβαθμούν στη 2η θέση θα είναι και αυτές που θα διεκδικήσουν τις τέσσερις πρώτες θέσεις που δίνουν πλεονέκτημα στα πλέι οφ;
“Νομίζω πως ακόμη είναι νωρίς για προβλέψεις. Εχουμε ακόμη 16 αγωνιστικές. Πολλά μπορούν να συμβούν και θα πρέπει να έχουμε υπομονή να δούμε πως θα εξελιχθεί η κατάσταση στη βαθμολογία”.

-Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του τη Δευτέρα (26/12) στο ελληνικό πρωτάθλημα. Πως κρίνεις τη μεταγραφή του Ιταλού διεθνή για τον Παναθηναϊκό;
“Ο Αλεσάντρο Τζεντίλε είναι ένας ταλαντούχος παίκτης. Θα πρέπει, όμως να δούμε πως θα προσαρμοστεί στην ομάδα. Φαίνεται πως είναι πανέτοιμος και σίγουρα είναι χαρούμενος που υπέγραψε σε μία τόσο μεγάλη ομάδα όπως ο Παναθηναϊκός. Όπως είπα είναι ταλαντούχος και σίγουρα μπορεί να παίξει μπάσκετ, αλλά θα δούμε πως θα τα πάει. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να δείξουν υπομονή γιατί όταν είσαι νέος στην ομάδα χρειάζεσαι χρόνο. Ίσως να μην καταφέρει να είναι… εκπληκτικός από το πρώτο παιχνίδι, λογικά θα χρειαστεί λίγο χρόνο. Είναι δύσκολο να προσαρμοστείς στον τρόπο παιχνιδιού μιας ομάδας όταν ενσωματώνεσαι μεσούσης της σεζόν. Προβλέπω πως σε έναν μήνα περίπου θα δούμε πραγματικά τι μπορεί να κάνει και ποιος είναι ο Αλεσάντρο Τζεντίλε”.

-Ο Παναθηναϊκός δείχνει να παίζει πολύ καλύτερα και πιο ομαδικά. Νιώθετε πράγματι πως παίζετε καλύτερα και οι ίδιοι οι παίκτες;
“Όταν νικάς, όλοι είναι χαρούμενοι. Προς το παρόν απλά βρίσκουμε τρόπους για να φτάνουμε στη νίκη. Παίζουμε όλο και καλύτερα όλοι μαζί και αυτό είναι το σημαντικό και το ζητούμενο για εμάς”.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε