Δευτέρα, 15 Απρ.
28oC Αθήνα

Παναθηναϊκός: Υπερσύγχρονα φωτιστικά για τη συντήρηση του χλοοτάπητα στη Λεωφόρο

Παναθηναϊκός: Υπερσύγχρονα φωτιστικά για τη συντήρηση του χλοοτάπητα στη Λεωφόρο
ΦΩΤΟ eurokinissi αρχείου

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός επένδυσε ξανά για το γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης στη Λεωφόρο, αγοράζοντας και τοποθετώντας φωτιστικά σώματα για τη συντήρηση του χλοοτάπητα.

Μετά το πρόβλημα με το ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός αγωνίζεται πλέον τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, στο γήπεδο της Λεωφόρου και η διοίκηση των “πρασίνων” θέλησε να βελτιώσει τις υποδομές του.

Συνεχίζοντας λοιπόν την επένδυση που έχει ξεκινήσει η διοίκηση του «τριφυλλιού», όσον αφορά τη μέγιστη δυνατή ποιότητα του αγωνιστικού χώρου στο γήπεδο της Λεωφόρου -που θωρείται ο καλύτερος στην Ελλάδα- προχώρησε τα τελευταία 24ωρα στην αγορά (αντί ενός πολύ μεγάλου ποσού, εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ) πέντε νέων φωτιστικών σωμάτων για τη συντήρηση του αγωνιστικού χώρου, φτάνοντας έτσι τα επτά -μαζί με τα υπάρχοντα- και πλέον στο σύνολό τους καταλαμβάνουν το 1/3 του χλοοτάπητα.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Παναθηναϊκός είναι η πρώτη ομάδα στην Ελλάδα που εξοπλίζει το γήπεδο της με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας παγκοσμίως σε ό,τι αφορά το συγκεκριμένο τομέα.

Παράλληλα, οι «πράσινοι» μπαίνουν σε ένα μικρό γκρουπ μόλις 17 ομάδων σε όλη την Ευρώπη, οι οποίες διαθέτουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία, μεταξύ των οποίων βρίσκονται κορυφαία γήπεδα όπως η «Johan Cruyff Arena» στο Άμστερνταμ, η «Alliance Arena» του Μονάχου και η «Friends Arena» της Στοκχόλμης.

Τα συγκεκριμένα φώτα αγοράστηκαν από την κορυφαία στο είδος εταιρία, την ολλανδική SGL, και έχουν τα εξής χαρακτηριστικά:

-Παράγουν θερμότητα, εφόσον χρειαστεί για ακραίες καιρικές συνθήκες και επιτάχυνση της εγκατάστασης του χλοοτάπητα κατά την περίοδο του transition.

-Συνδέονται με σύστημα monitoring των μικροκλιματικών συνθηκών του αγωνιστικού χώρου, προκειμένου να λαμβάνονται με ακρίβεια αποφάσεις διαχείρισης του χλοοτάπητα, εφαρμόζοντας τις πλέον σύγχρονες αρχές.

-Είναι τεχνολογίας Led.

-Ο σκελετός τους αποτελείται από ελαφρύ κράμα αλουμινίου για την μικρότερη επιβάρυνση του αγωνιστικού χώρου

-Μετακινούνται με remote control για την καλύτερη ασφάλεια των χειριστών.

Διαθέτουν smart χρήση για λειτουργία εξ αποστάσεως.

Αξίζει επίσης, να επισημανθεί πως το συγκεκριμένο σύστημα ανταποκρίνεται στις ανάγκες τόσο του γηπέδου της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, όσο και του Ολυμπιακού Σταδίου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις