Σάββατο, 4 Μαΐ
18oC Αθήνα

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: Ποιος έχει το πάνω χέρι; Στατιστικά

Πανιώνιος – ΠΑΟΚ: Ποιος έχει το πάνω χέρι; Στατιστικά

Για τα στοιχεία και τους αριθμούς της αναμέτρησης του ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο ενημέρωσε η ΠΑΕ του Δικέφαλου Αετού, όπως συνηθίζει να κάνει πριν από τα παιχνίδια της ασπρόμαυρης ομάδας.

Ο Πανιώνιος όπως φαίνεται και από τα στοιχεία έχει νικήσει τις περισσότερες φορές (22). Εικοσιδύο είναι και οι ισοπαλίες.

Δείτε τα στοιχεία: 

#55 αναμετρήσεις έχουν διεξαχθεί μεταξύ του ΠΑΟΚ και του Πανιωνίου με γηπεδούχο την ομάδα της Νέας Σμύρνης και ο Δικέφαλος έχει σε αυτές 11 νίκες, 22 παιχνίδι δεν έχουν αναδείξει νικητή και σε 22 αγώνες έχει επικρατήσει ο Πανιώνιος. Η υπεροχή της ομάδα της Νέας Σμύρνης οφείλεται στο ότι είχε δημιουργήσει παράδοση στα πρώτα χρόνια της Α’ Εθνικής, η οποία πλέον αρχίζει να σβήνει, με τον ΠΑΟΚ να παίρνει το προβάδισμα και στις εκτός έδρας αναμετρήσεις.

#Μετά από ένα σερί 10 αγώνων χωρίς ισοπαλία στις αναμετρήσεις των δύο ομάδων ανεξάρτητα έδρας (από 6/1/2010 έως 3/1/2015) μαζεύτηκαν τρεις στα επτά τελευταία ματς που έδωσαν για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο Ελλάδος. Το ματς της σεζόν 2014-15 για το πρωτάθλημα στη Νέα Σμύρνη είχε τελειώσει ισόπαλο 0-0, ενώ χωρίς νικητή τελείωσαν και τα δύο ματς Κυπέλλου Ελλάδος ανάμεσα στις δύο ομάδες για την προημιτελική φάση του 2015-16. Με 1-1 (34? Μασούρας – 15? Πέλκας ) στη Νέα Σμύρνη και 0-0 στην Τούμπα με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση με το εκτός έδρας γκολ.

#12 χρόνια πριν είναι η τελευταία φορά που ο ΠΑΟΚ γνώρισε την ήττα για δύο διαδοχικές επισκέψεις του στην έδρα του Πανιωνίου και από τότε μετρά 4 νίκες και 2 ισοπαλίες σε εννέα ματς, ενώ η ομάδα της Νέας Σμύρνης επικράτησε τέσσερις φορές σε αυτό το διάστημα.

#4 γκολ σε αυτή τη σειρά των εννέα ματς έχει ο Στέφανος Αθανασιάδης και τρία οι Σαλπιγγίδης, Μπακαγιόκο, Γιασεμή βρήκαν δίχτυα δύο φορές. Από τον Πανιώνιο σκόραραν δύο φορές κατά του ΠΑΟΚ ο Χρήστος Αραβίδης, Μάριο Μπρέσκα και Τάσος Μπακατσέτας.

#Το 1-1 με 10 εμφανίσεις είναι το πιο δημοφιλές σκορ στα παιχνίδια των δύο ομάδων με γηπεδούχων τον Πανιώνιο, ενώ ακολουθεί ακόμη μια ισοπαλία (0-0) με εννέα εμφανίσεις. Το 2-1 υπέρ της ομάδας της Νέας Σμύρνης με 6 εμφανίσεις είναι το επόμενο και έπειτα ακολουθεί το 2-1 υπέρ του ΠΑΟΚ, με τις τέσσερις νίκες του από τις έντεκα συνολικά να είναι με αυτό το σκορ.

#Το 4-0 της σεζόν 1975-76 είναι η μεγαλύτερη νίκη εκτός για τον ΠΑΟΚ με τον Πανιώνιο, ενώ και στο παιχνίδι του δεύτερου γύρου εκείνης της σεζόν ο Δικέφαλος επικράτησε με 4-0 και στην Τούμπα. Εκείνη η αναμέτρηση είχε γίνει στο Αλκαζάρ ως έδρα του Πανιωνίου με τον Κούδα να σημειώνει δύο γκολ και τους Αναστασιάδη – Κερμανίδη από ένα. Στην Τούμπα σκόραραν οι Χάιτας (αυτογκόλ), Κερμανίδης, Σαράφης και Τερζανίδης.

#11 αγώνες είχε στον πάγκο του ΠΑΟΚ την σεζόν 2015-16 ο Βλάνταν Ίβιτς και οι τρεις από αυτούς ήταν με αντίπαλο τον Πανιώνιο. Ο τεχνικός του Δικεφάλου μάλιστα γνώρισε τη μοναδική ήττα του ως προπονητής στην προηγούμενη σεζόν στο γήπεδο της Νέας Σμύρνης για την κανονική περίοδο με 3-1. Ακολούθησαν τα δύο ματς για τα play off, όπου είχε δύο νίκες με 2-0 τόσο στο πρώτο ματς που έγινε στη Νέα Σμύρνη, αλλά και στην Τούμπα.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε