Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 32-35: Ιστορικό «κιτρινόμαυρο» τρεμπλ

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 32-35: Ιστορικό «κιτρινόμαυρο» τρεμπλ
Intime.gr

“Βασίλισσα” στο χάντμπολ! Η ΑΕΚ χρειάστηκε την παράταση για να νικήσει τον ΠΑΟΚ (35-32) στη Θεσσαλονίκη κι έτσι να κατακτήσει με 2-0 τον τίτλο του πρωταθλήματος στην Α1 ανδρών, φτάνοντας παράλληλα σε ένα ιστορικό τρεμπλ.

Η ΑΕΚ ήταν η καλύτερη ομάδα και το… επιβεβαίωσε με τον καλύτερο τρόπο! Οι Κυπελλούχοι Ευρώπης και Ελλάδας μετά την ευρεία νίκη με 36-27 στο πρώτο ματς των τελικών με τον ΠΑΟΚ επικράτησαν και στη Θεσσαλονίκη (35-32 στην παράταση) και σήκωσαν το 4ο τους πρωτάθλημα και το πρώτο τρεμπλ στην ιστορία όχι μόνο του τμήματος και του Συλλόγου, αλλά στην ιστορία του αθλήματος.

Ο ΠΑΟΚ “οδηγούσε” το ματς στο σκοράρισμα στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, αλλά η ΑΕΚ κατάφερε να ισοφαρίζει (με τρια διαδοχικά γκολ του Τζήρα) και τελικά να περάσει για πρώτη φορά μετά το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ (22-21).

Η Ένωση βρέθηκε μια… ανάσα μακριά από τη νίκη, αλλά στο ένα δευτερόλεπτο πριν τη λήξη ο Στογιάνοβιτς έκανε το 29-29 που έστειλε το ματς στην παράταση.

Στα δυο έξτρα πεντάλεπτα η ΑΕΚ εκμεταλλεύτηκε τις ευκαιρίες που της παρουσιάστηκαν, ήταν πιο αποτελεσματική κι έτσι έφτασε στο τελικό 35-32 που την έδωσε τον τίτλο του πρωταθλητή μέσα στη Θεσσαλονίκη.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις