Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν: “Πάτησε” τους Ολλανδούς! Ονειρεμένο ημίχρονο με… super Τζόλη και Ζίφκοβιτς

ΠΑΟΚ – Αϊντχόφεν: “Πάτησε” τους Ολλανδούς! Ονειρεμένο ημίχρονο με… super Τζόλη και Ζίφκοβιτς

Έκλεισε το πρώτο ημίχρονο μέσα στην Τούμπα στο 0-1. Ο ΠΑΟΚ όμως “πάτησε” την Αϊντχόφεν στην επανάληψη. Κάθε επίθεση των Θεσσαλονικέων“μύριζε” γκολ, με το τελικό 4-1 να δείχνει… λίγο. Στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας του ομίλου του στο Europa League ο “δικέφαλος του Βορρά” και στο -2 από τη Γρανάδα, που πέρασε από την έδρα της Ομόνοιας. Τζόλης (1 γκολ) και Ζιφκοβιτς (2 γκολ και ασίστ) έφεραν τα… πάνω – κάτω. Ο Έλληνας επιθετικός πέρασε αλλαγή στο δεύτερο ημίχρονο.

Ανατροπή και.. θρίαμβος! Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος στην επανάληψη του αγώνα του με την Αϊντχόφεν και… θάμπωσε τους πάντες. Η ομάδα του Πάμπλο Γκαρσία έγινε “εφιάλτης” για τους Ολλανδούς (που είχαν πολλές απουσίες), μετατρέποντας το 0-1 του πρώτου μέρους στο απίστευτο 4-1.

Στη δεύτερη θέση του ομίλου του στο Europa League ο ΠΑΟΚ (5 β.) και στο -2 από την πρωτοπόρο Γρανάδα, που πέρασε με 2-0 από την έδρα της Ομόνοιας. Την επόμενη αγωνιστική, ο “δικέφαλος του Βορρά” θα παίξει στην έδρα της Αϊντχόφεν, που έμεινε στους 3 βαθμούς. Στον 1 β. έμειναν οι Κύπριοι.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Παρά τις πολλές απουσίες της, η Αϊντχόφεν “πάτησε” καλά στο ξεκίνημα του αγώνα, με πολλές πάσες. Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά να κρατήσει μπάλα και βρέθηκε να αμύνεται από νωρίς. Οι προσπάθειες που… ηγήθηκε ο Μπίσεσβαρ δεν έφτασαν σε τελική πάσα. Οι Ολλανδοί ήταν ταχύτατοι τόσο σε άμυνα, όσο και σε επίθεση.

Η προσπάθεια των φιλοξενούμενων για γκολ “καρποφόρησε” στο 20′ ο Σβαμπ ανέτρεψε τον Μάλεν, ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι και ο Ζάχαβι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Ζίφκοβιτς για το 0-1. Ο ΠΑΟΚ πήρε στη συνέχεια στην κατοχή του την μπάλα, κέρδισε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και έψαξε την καλή τελική πάσα. Οι φιλοξενούμενοι όμως είχαν οργανωμένη την αμυντική τους γραμμή, αλλά και τον τρόπο να ξεπερνούν κάθε δύσκολη στιγμή, με τον Ροζάριο να κάνει πολύ… δουλειά στο χώρο του κέντρου.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να φέρει το ματς στα… μέτρα του, η Αϊντχόφεν έριξε το ρυθμό του παιχνιδιού και έφτασε εύκολα και χωρίς να κινδυνέψει στην ανάπαυλα. Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Πάμπλο Γκαρσία έβαλε τους Σφιντέρσκι – Τζόλη στις θέσεις των “χλωμών” Μπίσεσβαρ και Τσόλακ. Η ανατροπή ήρθε μέσα σε ένδεκα λεπτά! Στο 46′ ο Ζίφκοβιτς έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και θέση δεξιά, ο Σβαμπ μπήκε στη φάση, έκανε προβολή ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε σε 1-1

Το 2-1 ήρθε από τους ίδιους πρωταγωνιστές στο 56′. Αυτή τη φορά όμως ο Σβαμπ έδωσε στον Ζίφκοβιτς και ο Σέρβος με σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή νίκησε τον Εμβογκό για το 2-1.

Κάθε επίθεση του ΠΑΟΚ “μύριζε” γκολ. Δυο λεπτά αργότερα, ο Τζόλης κουβάλησε την μπάλα για 25 μέτρα και με άψογο τελείωμα έκανε το 3-1, ενώ στο 66′ ο Έλληνας επιθετικός έφυγε ξανά από αριστερά, έδωσε δεξιά για τον Ζίβκοβιτς, ο οποίος έκανε την… κλασική του κίνηση, απέφυγε τον Μποσκαγλί και με εξαιρετικό σουτ νίκησε τον Εμβογκό για το 4-1.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας για ένα ακόμα γκολ. Η Αϊντχόφεν όμως κατάφερε να προβάλει αντίσταση -έστω και αν φάνηκε να παίζει… μια ταχύτητα κάτω- και κράτησε το σκορ στο 4-1.Στο 90+3′ το γκολ του Τζόλη ακυρώθηκε ως οφσάιντ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις