Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Άρης: Με την παράδοση υπέρ τους οι «ασπρόμαυροι» – Να δώσουν τέλος στις ήττες οι «κίτρινοι»

ΠΑΟΚ – Άρης: Με την παράδοση υπέρ τους οι «ασπρόμαυροι» – Να δώσουν τέλος στις ήττες οι «κίτρινοι»

Ο ΠΑΟΚ υποδέχεται την Κυριακή (20:30 Novasports Prime, LIVE από το Newsit.gr)τον Άρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής στην Super League.

Αυτή είναι η 63 αναμέτρηση τους με γηπεδούχο τον ΠΑΟΚ από τη σεζόν 1959-60 που καθιερώθηκε η Super League/Α’ Εθνική.

Ο ΠΑΟΚ στα τρία τελευταία παιχνίδια τους έχει ισάριθμες νίκες, ενώ πέρσι διατήρησε το αήττητο του απέναντι στον Άρη με λευκή ισοπαλία στο «Κλεάνθης Βικελίδης» την 3η αγωνιστική και στη συνέχει με τρεις νίκες, δύο στην Τούμπα και μια εκτός έδρας για την διαδικασία των Play-offs.

Την σεζόν 2021-22 ήταν ο Άρης, όπως αναφέρει σχετικά η ιστοσελίδα της Super League, που έμεινε αήττητος στην τετράδα των μεταξύ τους αγώνων, με τρεις νίκες και μια λευκή ισοπαλία.

Να σημειωθεί ότι στα οκτώ τελευταία -ανεξάρτητα έδρας- υπάρχουν μόνο τρεις νίκες νίκες γηπεδούχου, με δύο του ΠΑΟΚ και μια του Άρη.

Το μεγαλύτερο αήττητο σερί που έχει ο ΠΑΟΚ με αντίπαλο τον Άρη ως γηπεδούχος είναι τα 11 διαδοχικά ματς και ξεκίνησε στις 2 Απριλίου 2000 με νίκη 3-2 έως στις 3 Οκτωβρίου 2010, όταν ο Άρης επικράτησε με 1-0 χάρη στο γκολ του Χαβίτο. Σε εκείνα τα έντεκα ματς, ο ΠΑΟΚ κέρδισε εννέα φορές και σημειώθηκαν και δύο ισοπαλίες.

Το 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ είναι το δημοφιλέστερο σκορ που υπάρχει στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, αφοί οι 11 από τις 32 νίκες του Δικεφάλου είναι με 2-0. Ακολουθούν οι νίκες με 1-0 του ΠΑΟΚ με επτά εμφανίσεις, όσες έχει και η ισοπαλία χωρίς γκολ. Οι έξι από τις 11 νίκες του Άρη είναι με 1-0.

Συνολικά σε 62 αγώνες με γηπεδούχο των ΠΑΟΚ: 34 νίκες ΠΑΟΚ, 18 ισοπαλίες, 11 νίκες Άρης και 95-47 τα γκολ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις