Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: Η συνέντευξη Τύπου του Όλαφ Ρέμπε

ΠΑΟΚ: Η συνέντευξη Τύπου του Όλαφ Ρέμπε

Ο Όλαφ Ρέμπε “άνοιξε τα χαρτιά του” για πρώτη φορά μετά την ανάληψη του ρόλου του τεχνικού διευθυντή στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, σχολιάζοντας τις μετεγγραφές και την κατάσταση στην ομάδα.

Στη σχετική συνέντευξη Τύπου, το λόγο πήρε πρώτος για λογαριασμό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο Κυριάκος Κυριάκου, απαντώντας για σημαντικά θέματα, όπως αυτό του Αντελίνο Βιεϊρίνια.

Οι δηλώσεις του Κυριάκου

«Είναι μια συνέντευξη Τύπου που την χρωστάμε. Την χρωστάμε γιατί πρέπει να παρουσιάσουμε ένα κομβικό στέλεχος του αγωνιστικού τμήματος. Είναι μεγάλη μας χαρά που ο Όλαφ Ρέμπε ανέλαβε αυτή την αποστολή. Είναι ένας άνθρωπος που ανέλαβε δύσκολες αποστολές και τον ρίξαμε από την αρχή στα βαθιά και δεν μπορούσαμε να τον εκθέσουμε, να βγει νωρίτερα να δώσει απαντήσεις».

Μιλώντας για τους στόχους της φετινής σεζόν: «Ήδη από την Γενική Συνέλευση του προηγούμενου Μαΐου, γνωρίζετε και τις προσαρμογές που πρέπει να κάνουμε για το FFP και για την εξισορρόπηση του μπάτζετ. Δύσκολος στόχος κατά την γνώμη μας αλλά εφικτός. Τι καταφέραμε; Αυξήσαμε τα έσοδα και φέρνοντας με μεγάλες προκρίσεις, έσοδα από την Ευρώπη και με πωλήσεις παικτών. Που είναι οι προσδοκίες για την ομάδα αυτή τη στιγμή; To ρόστερ της ομάδας είναι ρόστερ πρωταθλητισμού. Δεν θέλω να επεκταθώ πολύ».

Όσο για το γεγονός πως η ΠΑΕ δεν έχει αποχαιρετήσει τον Βιείρίνια: «Η εντολή του μεγαλομετόχου είναι ξεκάθαρη. Δεν θα είμαστε εμείς αυτοί που θα κλείσουμε την πόρτα στον Αντρέ Βιεϊρίνια, γιατί μέχρι την τελευταία ημέρα που μπορεί να παίξει ο Αντρέ για τον ΠΑΟΚ, εμείς θα κρατάμε ανοιχτή αυτή την πόρτα. Εμείς οφείλουμε από σεβασμό να έχουμε αυτή την πόρτα ανοιχτή για το μέλλον…».

Για το κλίμα εσωστρέφειας που παρατηρείται στα πέριξ του ΠΑΟΚ: «Είμαστε αρκετά ανοιχτοί στο να απαντάμε σε αυτές τις εύλογες απορίες. Δεν είναι καθόλου εύλογη η κακομοιριά, η εσωστρέφεια, δεν είναι καθόλου εύλογο κάποιος που πρέπει να βάλει gps για να έρθει στην Τούμπα, να δημιουργεί εσωστρέφεια, δεν είναι εύλογο ο ΠΑΟΚ να κάνει συνομιλητή ένα λάχανο πίσω από ένα μικρόφωνο ή έναν ανύπαρκτο στην καθημερινότητα του ΠΑΟΚ. Αυτό το έχουμε ανεχτεί πολύ και θα αλλάξει. Όλοι εσείς ξέρετε ότι ποτέ δεν κάναμε face control, αλλά στρατηγικούς μυαλοπώληδες που δημιουργούν ασάφιες δεν θα δεχθούμε άλλο. Βέβαια αυτούς πρέπει και να τους ευχαριστήσουμε γιατί είναι ο καταλύτης στο να γινόμαστε όλο και πιο δεμένη οικογένεια…».

Το λόγο πήρε στη συνέχεια ο Όλαφ Ρέμπε.

«Είμαι πολύ ευχαριστημένος που έχω την ευκαιρία να σας εξηγήσω τι συμβαίνει το διάστημα που είμαι εδώ. «Δεν είναι κάτι που άπτεται αποκλειστικά σε εμένα, είναι χρήσιμο να υπάρχει επικοινωνία για να μαθαίνει ο κόσμος. Ήταν να γίνει νωρίτερα αλλά έπρεπε να παρθούν κάποιες αποφάσεις πρώτα και προτιμήσαμε να κάνουμε αυτό και μετέπειτα να μιλήσουμε»

Για την πώληση του Ακπομ, είπε: «Ο Τσούπα είναι ένα εξαιρετικός παίκτης. Μας είπε ότι θέλει να φύγει, όταν ξεκίνησε η προετοιμασία. Κάναμε ό,τι ήταν δυνατόν σε αυτή την υπόθεση. Προσπαθήσαμε να τον μεταπείσουμε. Δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά θα πω πως είμαι χαρούμενος που συμφωνήσαμε σε πολλά. Αποφασίσαμε να φύγει μετά το ματς με την Μπενφίκα και την είχε πάρει ο ίδιος αυτή την απόφαση. Ο,τι και να πούμε είναι θεωρητικό για το τι θα γινόταν αν έμενε ο Άκπομ και έπαιζε με την Κράσνονταρ. Και είναι άδικο και για την ομάδα που έκανε καλή και μεγάλη προσπάθεια».

Για τον Λέο Μάτος: «Είναι μια γέρικη αλεπού έχει προσφέρει πολλά. Είναι με την ομάδα και είμαστε χαρούμενοι, υπήρχαν συζητήσεις που έγιναν αλλά δεν είναι καλό να τα βγάζουμε όλα στη φόρα. Πλέον είμαι χαρούμενος που είναι μαζί μας στο 100%. Είναι άδικο να λέμε ότι επειδή δεν ήταν ο Μάτος ή οποιοσδήποτε άλλος κόντρα στην Κράσνονταρ.

Όσο αναφορά το κομμάτι με τον Λέο Μάτος εγώ προσωπικά πειστικά με την εικόνα του Κρέσπο, δεν έχει παίξει στην καριέρα του μόνο ως κεντρικός αμυντικός μπορεί να ανταποκριθεί ως στα καθήκοντά του σέβομαι την άποψη σας αλλά έχω την δική μου και νομίζω ότι πρέπει να τελειώσει αυτό το θέμα».

Για τον Μαουρίσιο: «Είναι ένας εκπληκτικός παίκτης και ένας εξαιρετικός άνθρωπος, παρά το γεγονός πως συνεργάστηκα λίγο καιρό μαζί του. Δεν ήταν στα πλάνα μας για τη φετινή σεζόν, οπότε έμεινε ελεύθερος. Μόλις έκλεισαν οι μεταγραφές, μιλήσαμε γι’ αυτόν, ήταν εδώ στην πόλη, δεν είχε ομάδα ακόμα και μετά από συζήτηση με τον πρόεδρο, είπαμε πως η πόρτα είναι ανοικτή για τον παίκτη, έγινε η επαναπροσέγγιση ήταν ένα γενναιόδωρο σημάδι του προέδρου προς τον παίκτη. Ο ποδοσφαιριστής αποφάσισε να πάει αλλού και το θέμα θεωρείται λήξαν. Δεν έχω κάτι αρνητικό να προσάψω. Ο ΠΑΟΚ έδειξε σεβασμό, μίλησα και χθες με τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή. Εμείς είμαστε χαρούμενοι με το ρόστερ που έχουμε, ο παίκτης με την επιλογή του, οπότε δεν υπάρχει κάτι παραπάνω».

Για Μπίσεσβαρ: «Δεν έχω όλες τις πληροφορίες για τον σύλλογο που τον προσέγγισε. Είμαστε χαρούμενοι που είναι μαζί μας, είναι σημαντικός για την ομάδα. Πρέπει να τον φέρουμε στο 100% της απόδοσής του. Εχει μεγάλες ευθύνες πλέον στα αποδυτήρια είναι από τους πιο έμπειρους και θα βοηθήσει πολύ τους νεότερους».

Για το εάν ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει πράγματα σε Ευρώπη και Ελλάδα: «Δημιουργήσαμε ένα νέο ρόστερ με έμπειρους και ταλαντούχους παίκτες με μεγάλη προοπτική, μπορεί να μην είναι στο τοπ επίπεδο τους αλλά ελπίζουμε να φτάσουν όσο πιο γρήγορα γίνεται. Είναι νωρίς να μιλάμε για το τι θα πάρουμε. Έχουμε δουλέψει πολύ σκληρά για να είμαστε έτοιμοι στα Ευρωπαϊκά παιχνίδια. Έχουμε βελτιώσει την οργάνωση της ομάδας σε όλους τους τομείς και πρέπει να δώσουμε συγχαρητήρια στους ανθρώπους που εργάζονται. Όσο αναφορά αυτά που έχουμε κάνει εμείς, εγώ είμαι τρεις μήνες δεν νομίζω να υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι είμαι μάγος. Προσπαθήσαμε να αναλύσουμε τα πράγματα που υπήρχαν, δεν πήγαιναν όλα στραβά υπήρχαν και αρκετά καλά. Προσπαθήσαμε να διορθώσουμε κάποια πράγματα. Φέραμε έναν νέο συνεργάτη για τον προπονητή».

«Πρώτα προσπαθήσαμε να δούμε τι χρειάζεται η ομάδα οπότε αυτό που εγώ μπορώ να πω είναι ότι είμαι χαρούμενος και ικανοποιημένος γιατί έχουμε χτίσει μια οικογένεια που ο καθένας μπορεί να πει την άποψη του. Μπορούμε να μιλήσουμε ως άντρας προς άντρας, είμαστε ενωμένοι για ένα σκοπό, εγώ και ο προπονητής είμαστε σαν πατέρες και προσπαθούμε να έχουμε την ομάδα ενωμένους και τους ποδοσφαιριστές καλά. Αυτό για εμένα είναι σημαντικό οι προσδοκίες είναι μεγάλες αλλά η ομάδα είναι έτοιμη να πετύχει».

«Είμαι ικανοποιημένος με ότι έχει πετύχει η ομάδα μέχρι στιγμής με το γεγονός ότι πολλούς ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και διεθνείς. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να έχουμε υπομονή σε αυτά που ζητάμε».

Για τον Αντρέ Βιεϊρίνια και ποιος είναι ρόλος του: «Υπάρχουν δύο κεφάλαια το κεφάλαιο της φιλίας και του επαγγέλματος, εγώ αυτό που μπορώ να πω είναι ότι δεν υπάρχει συμφωνία με τον Βιεϊρίνια. Όσο αναφορά το μέλλον μπορεί να υπάρξει. Είναι ένας άνθρωπος που έχει πετύχει πολλά και τα δεδομένα μέχρι στιγμής είναι αυτά»

Για τον Τσόλακ, είπε: «Υπήρχε στον σχεδιασμό μας η απόκτηση του Τσόλακ αλλά υπάρχουν πολλοί παράγοντες και ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχω να πω είναι ότι όταν έρχεται ένας νέος ποδοσφαιριστής είναι δύσκολο να προσαρμοστεί και να είναι στο 100%. Ο Τσόλακ είναι μια μεταγραφή που την θέλαμε και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι που είναι εδώ».

Για τον σχεδιασμό του ΠΑΟΚ και τα θέλω του Φερέιρα: «Κάνουμε ότι είναι δυνατόν να βοηθήσουμε τον προπονητή, πιστεύουμε ότι έχει ένα ρόστερ που μπορεί να ανταποκριθεί στις διοργανώσεις. Όπως εγώ σέβομαι τα θέλω του σέβεται την επιθυμία μου να μην φέρουμε κάποιον άλλο ποδοσφαιριστή και αυτό είναι το σημαντικός».

Για τα χρήματα που έφεραν οι πωλήσεις: «Όσοι έφυγαν θα μπορούσαν να φύγουν χωρίς χρήματα τον Ιανουάριο… Είναι καλά τα λεφτά που πήραμε σε σχέση με την κατάσταση του συμβολαίου τους. Οι πιθανότητες να ανανεώσουμε τα συμβόλαιά τους ήταν μικρές. Για να πάρεις μια απόφαση πρέπει να ζυγίσεις όλα τα δεδομένα».

«Υπάρχει η κρίση του κορωνοϊού και υπάρχει και η κρίση του ΠΑΟΚ στο οικονομικό. Κλήθηκα να φέρω χρήματα στην ομάδα, να βρω παίκτες που θα φέρουν χρήματα. Ψάξαμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις».

Για τις προτάσεις σε Γιαννούλη και Σφιντέρσκι: «Δεν θα φέρω έναν παίκτη για να πω ότι έφερα έναν παίκτη θα πρέπει να έχει να δώσει πράγματα στην ομάδα. Από την άλλη οι μεταγραφές δεν είναι τα πάντα αλλά να έχει επιτυχίες η ομάδα, για να γίνει αυτό είναι σημαντικό να είμαστε μέσα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Να βγάζουμε το καλύτερο δυνατό από τις συνθήκες που υπάρχουν. Επίσης δεν είμαστε απελπισμένοι γιατί έχουμε έναν από τους καλύτερους αριστερούς μπακ στην Ευρώπη και παρότι είχαμε προσφορές δεν πουλήθηκε. Όπως επίσης είχαμε προσφορές και για τον Σβιντέρσκι ο οποίος είναι ακόμα εδώ. Οπότε προσπαθούμε να πάρουμε τις καλύτερες δυνατές αποφάσεις. Ανανεώσαμε κάποιους ποδοσφαιριστές που ήδη είχαν μπει στα ραντάρ ομάδων χωρίς κάποια ρήτρα άρα εμείς θα αποφασίσουμε τι θα γίνει στο μέλλον. Υπάρχουν ακόμα δύο-τρία θέματα που δεν μπορούμε να τα πούμε εδώ γιατί θα ξεκινήσουμε νέα θέματα».

Για το αν ήταν κοινή απόφαση του προπονητή και του ίδιου ο παραγκωνισμός του Μάτος: «Ο Μάτος ποτέ δεν είχε τεθεί εκτός ομάδας. Δεν είμαστε ανοιχτό βιβλίο, υπήρχαν διάφορες συζητήσεις που έγιναν. Έχασε ένα σημαντικό κομμάτι της προετοιμασίας επειδή είχε ένα πρόβλημα και έπρεπε να πάει στη Βραζιλία. Πρέπει να υπάρχει μια συμβάδιση μεταξύ αυτών που ζητάει η ομάδα και ο παίκτης».

Για τον Αμπέλ Φερέιρα, είπε: «Τον ήξερα από τη Μπράγκα. Τον γνώριζα, το στυλ παιχνιδιού του. Οταν ήρθα στη Θεσσαλονίκη, σοκαρίστηκα από την αρνητική ενέργεια που υπήρχε προς το πρόσωπό του. Εγώ τον σεβάστηκα, τον στήριξα και τον προσέγγισα. Είναι άνθρωπος που κάνει διαφορετικά τα πράγματα σε σχέση με αυτό που έχουμε συνηθίσει. Δουλεύει 24 ώρες το 24ωρο για τον ΠΑΟΚ για την βελτίωση της ομάδας. Ποτέ δεν τέθηκε για μένα θέμα Φερέιρα και όσο είμαι εδώ θα τον στηρίζω όσο πιο δυνατά γίνεται για να πετύχει και ο σύλλογος και ο ίδιος».

Καταλήγοντας για το θέμα του Φερέιρα, είπε: «Η σταθερότητα σε μία ομάδα δεν αγγίζει μόνο το οικονομικό κομμάτι, αλλά και το αγωνιστικό. Ολοι πρέπει να είμαστε μαζί σε όλα τα ζητήματα. Η αλήθεια είναι πως δεν είμαι συνηθισμένος στην λογική πως πρέπει να κερδίσουμε όλους τους αγώνες. Καταλαβαίνω πως υπάρχει πίεση για αποτελέσματα. Θα πρέπει να σεβαστούμε τη δουλειά του προπονητή. Ο Αμπέλ είναι εδώ στο 100%, θα υπάρξουν και φορές που θα διαφωνήσουμε, πάντα όμως με σεβασμό και στο γεγονός πως θέλουμε το καλύτερο για τον σύλλογο».

Για το πως γίνεται η τελική επιλογή των παικτών που έρχονται στον ΠΑΟΚ: «Υπάρχει μία ξεκάθαρη δομή για το πως λειτουργούμε. Εξι μήνες πριν το τέλος κάθε σεζόν, υπάρχει ένας πρώτος σχεδιασμός με βάση τα θέλω του προπονητή. Έτσι έγινε, ο προπονητής μου έδωσε ένα πλάνο με τις επιθυμίες του. Και μετά ξεκινάει η κουβέντα, ο διάλογος και οι μάχες (γέλια) μεταξύ αυτού και εμού. Για παράδειγμα εγώ μπορεί να θέλω μόνο Αυστριακούς ο προπονητής μόνο Πορτογάλους. Σαφώς και αστειεύομαι. Υπάρχει μεγάλος διάλογος πλέον σε αυτό τον διάλογο μπαίνει και το τμήμα σκάουτινγκ της ομάδας. Τσεκάρουμε κάθε παίκτη όσο πιο πολύ γίνεται, μέσω βίντεο ή ζωντανά. Για να είμαστε 100% σίγουροι πως αγωνιστικά μας κάνει. Μετά διασταυρώνουμε πηγές και τότε πηγαίνουμε στον ιδιοκτήτη για το αν είναι αναγκαίος, για το αν η τιμή της διαπραγμάτευσης είναι λογική και αν υπάρχει σύμφωνη γνώμη όλων, τότε προχωρούμε στην απόκτησή του».

Και κατέληξε: «Παράλληλα συνεχίζονται οι πληροφορίες που παίρνουμε ακόμα και μέσω instagram για να δούμε πως ζει και εκτός γηπέδου. Αν όλα γίνουν όπως είπαμε τότε προχωράμε. Συνήθως προσπαθούμε να τον συναντήσουμε και από κοντά, να τον δούμε σε προπόνηση, να τον δούμε με την οικογένεια του. Βέβαια αυτό φέτος ήταν δύσκολο ωστόσο προσπαθούμε να είμαστε καλυμμένοι απ’ όλες τις πλευρές. Θεωρώ πως φέτος έχουμε φέρει καλούς ποδοσφαιριστές και χαρακτήρες στην ομάδα».

Για το ποια είναι η σχέση του με την οικογένεια Σαββίδη: «Είναι μια επαγγελματική σχέση, αρκετά στενή. Ακόμα δεν συνάντησα τον ιδιοκτήτη της ομάδας αλλά είχαμε επαφή. Συναντήθηκα με τον Γιώργο Σαββίδη στο Κράσνονταρ. Ήμουν ικανοποιημένος από αυτά που άκουσα από την οικογένεια Σαββίδη οι ίδιοι νιώθουν μεγάλη ευθύνη απέναντι στον κόσμο. Θέλουν να δημιουργήσουν έναν υγιή σύλλογο που να μην μένει στάσιμος και να πετυχαίνει πράγματα στην Ευρώπη και στην Ελλάδα».

«Επίσης εκτιμώ το γεγονός ότι έχουμε ελευθερία κινήσεων. Ο τελευταίος λόγος ανήκει στον κ.Σαββίδη αλλά στο αγωνιστικό εγώ και ο προπονητής έχουμε εμπιστοσύνη. Του λείπει το γεγονός ότι δεν μπορεί να έρθει στην Ελλάδα και να δείξει την στήριξη του στην ομάδα».

Για τον Γιαννούλη και αν υπάρχουν συζητήσεις για την ανανέωση του συμβολαίου του: «Μιλάμε όλη μέρα. Δεν είναι μόνο κορυφαίος παίκτης αλλά και ένα κορυφαίος χαρακτήρας. Έχει πετύχει πάρα πολλά με την φανέλα του ΠΑΟΚ. Σίγουρα είναι πιθανό να ανανεωθεί το συμβόλαιο, μπορεί να μείνει ως έχει. Εμείς προσπαθούμε να εξυπηρετήσουμε τον σύλλογο κα αυτός έχει τα δικά του θέλω».

Αν θα γίνει άλλη κίνηση: «Ποτέ μην λες ποτέ αλλά είμαι ευχαριστημένος με το ρόστερ και τους παίκτες που έχουμε. Σε κάθε θέση έχουμε τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές και σε κάποιες παραπάνω από δύο. Καταλαβαίνω ότι είναι ελκυστικό να μιλάμε για μετεγγραφές αλλά νιώθω άνετα αν μείνουμε έτσι αλλά ποτέ μην λες ποτέ».

Για τον αποκλεισμό του Περέιρα: «Είναι ένα μεγάλο ταλέντο που μπορεί να αποτελέσει το μέλλον. Πρέπει να σκεφτούμε και βραχυπρόθεσμα ήταν μια δύσκολη απόφαση του προπονητή γιατί είναι νεαρός και θα χρειαστεί χρόνο προσαρμογής. Θεωρήθηκε από τον προπονητή πως υπάρχουν λύσεις που αν χρειαστεί θα μπορέσουν να καλύψουν το κενό του Γιαννούλη. Βέβαια η λίστα είναι μέχρι το τέλος του χρόνου, ευελπιστώ πως θα μπορέσει να διεκδικήσει μια θέση».

Συμπλήρωσε λέγοντας :«Δεν μιλάμε μόνο για τον Περέιρα υπάρχει και ο Ζαμπά τον οποίο πρέπει να τον βοηθήσουμε να επανέλθει και να βοηθήσει. Υπάρχει και ο Ρέι που έμεινε εκτός για να συμπεριληφθούν κάποιοι άλλοι παίκτες.. Καταλαβαίνω ότι δεν είναι χαρούμενοι αλλά εμείς είμαστε εδώ για να τους βοηθήσουμε».

Για την περίπτωση του Μίσιτς: «Ο Μίσιτς έκανε μια εκπληκτική σεζόν πέρυσι αλλά είναι δύσκολο να μιλήσουμε για κάποια θέματα. Ο σύλλογος έχει κάνει τα πάντα για να τον βοηθήσει, να του παρέχει κάθε θεραπεία. Ο ίδιος έχει μια καλή σχέση και με τους συμπαίκτες του, χαρήκαμε που τον είδαμε να μας επισκέπτεται με τον γιό του. Είναι σε συνεχή επαφή με τους φυσιοθεραπευτές για το τι πρέπει να κάνει. Αυτό είναι το ένα κομμάτι. Το άλλο είναι το τεχνικό που λέει ότι ο Μίσιτς ήταν δανεικός, ανήκει στη Σπόρτινγκ και δεν είναι κρυφό πως έχουμε ξεκινήσει συζητήσεις να τον αποκτήσουμε και πάλι δανεικό τον Ιανουάριο. Οπότε υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που πρέπει να δούμε. Ο ίδιος θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, περνάει εξαιρετικά στη Θεσσαλονίκη. Χθες τον είδα σε μια βίντεοσυνομιλία τον είδα σε καλή διάθεση και για αυτό πιστεύω πως σύντομα θα είναι κοντά μας. Δεν θέλω να επεκταθώ περισσότερο επί του ζητήματος».

Τον λόγο πήρε ο Κυριάκος Κυριάκος θέλοντας να απαντήσει στα όσα ακούστηκαν περί… σεβασμού του ΠΑΟΚ σε πρώην παίκτες του: «Στα συμβόλαια που έδινε ο ΠΑΟΚ έβλεπες μέσα και το σεβασμό προς αυτούς. Επειδή η κουβέντα γίνεται πάνω σε συγκεκριμένα ζητήματα και ιδίως πάνω στον Αντρέ. Ο σεβασμός ενός συλλόγου φαίνεται από την προσέγγιση, τις προσφορές, τη συμπεριφορά και θέλω να πιστεύω πως όταν δεν είναι οι σχέσεις απευθείας μπορεί να υπάρξουν και παρεξηγήσεις. Ο κ. Σαββίδης δεν μπορούσε να διανοηθεί πως ο Μαουρίσιο θα έμενε χωρίς ομάδα όταν έληγαν οι μεταγραφές. Και με το συγκεκριμένο παίκτη και τους ποδοσφαιριστές έχουμε κάνει προτάσεις που έχουν απορριφθεί. Τους λατρεύουμε όλους όσους μας έφεραν πρωταθλήματα. Αν πληρώνεις μόνο το συναίσθημα παύεις να είσαι ομάδα, είσαι ίδρυμα. Όλοι οφείλουμε να τους ζητήσουμε και συγνώμη αν έχουμε κάνει λάθη. Νομίζω πως ο σύλλογος δεν έχει να απολογηθεί σε κανέναν».

Για το Financial Fair Play: «Οι όροι του FFP δεν μπορούν να καλυφθούν μόνο με μια μεταγραφή ή την συμμετοχή στην Ευρώπη. Πλέον όμως είναι πάρα πολύ πιο εύκολα ελεγχόμενη η κατάσταση. Τα ακριβή στοιχεία τα αναλύουμε στις Γενικές Συνελεύσεις».

Για τον Βιεϊρίνια και αν υπολογίζεται από τον προπονητή: «Γυρίζουμε γύρω από την ουρά μας ξέρουμε τι έχει προσφέρει ο Βιεϊρίνια αλλά τα δεδομένα λένε πως δεν υπάρχει συμφωνία. Δεν υπάρχει από τη μια ο προπονητής από την άλλη ο άλλος. Όλοι μαζί παίρνουμε τις αποφάσεις».

Για την μετεγγραφή του Πέλκα και αν ο ΠΑΟΚ αναγκάστηκε να τον παραχωρήσει: «Από την δικιά μου πλευρά πιστεύω πως η ομάδα είναι σε καλό δρόμο. Υπάρχει χώρος για νέους ποδοσφαιριστές να μάθουν τι σημαίνει να είσαι ηγέτης εντός και εκτός γηπέδου. Οσον αφορά τον Πέλκα είναι ένα παιδί του ΠΑΟΚ, όλη τη ζωή του ήταν εδώ. Ο ίδιος ήθελε να κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, να αλλάξει παραστάσεις. Η ομάδα δεν του στάθηκε εμπόδιο τον βοήθησε, όπως βοήθησε και ο ίδιος τον εαυτό του. Όλες οι πλευρές έμειναν ικανοποιημένες. Σίγουρα έφυγαν Ελληνες παίκτες, ωστόσο μη ξεχνάμε πως έχουμε κι άλλους νέους παίκτες που ήρθαν στην πρώτη ομάδα, όπως οι Μιχαηλίδης και ο Τζόλης που έχουν ενεργό ρόλο στον σύλλογο».

Κατέληξε, αναφερόμενος στην ακαδημία του ΠΑΟΚ και τους παίκτες που «παράγει»: «Ξέχασα και πρέπει να αναφέρω και τον Βρακά, τον Κούτσια, είμαι υπερήφανος για όλους. Ο Πάμπλο Γκαρσία κάνει εξαιρετική δουλειά στην ομάδα Νέων. Εχουμε μία φανταστική ακαδημία. Είμαι περήφανος για τα παιδιά αυτά, έρχονται κι άλλοι παίκτες από πίσω. Γίνεται τρομερά καλή δουλειά στην ακαδημία του ΠΑΟΚ, είμαστε σε εξαιρετικό επίπεδο ως σύλλογος και σύντομα θα φανούν κι άλλα βήματα της δουλειάς που γίνεται».

«Από την άλλη για εμάς είναι πρόκληση το πως θα μπορέσουμε να ενώσουμε αυτά τα δύο κομμάτια. Της πρώτης και της ακαδημίας. Καταλαβαίνω πως είμαι σε μια χώρα όπου θέλουμε μόνο τη νίκη αλλά από την άλλη δεν μπορώ να μην είμαι περήφανος που ο Κούτσιας που είναι μόλις 16 ετών έχει παίξει ήδη στη Superleague».

Για τις ανανεώσεις των Καντουρί και Κρέσπο: «Με τον Ομάρ έχουν υπάρξει συζητήσεις. Είναι καλός ποδοσφαιριστής, έχει και άλλες προσφορές και θα κάνουμε ότι μπορούμε. Ο Κρέσπο είναι ένας από τους ηγέτες της ομάδας, αποτελεί πρότυπο. Προσπαθούμε να φερόμαστε με τον απαραίτητο σεβασμό. Επίσης από τη μια να πω ότι είμαι περήφανος για τον Βέρνμπλουμ, αλλά και απογοητευμένος γιατί είπε πως όταν σκοράρει θα μου στείλει μια φανέλα αλλά ακόμα δεν το έχει κάνει».

Η συνέντευξη Τύπου του Ρέμπε

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις