Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: Ελληνοτουρκική μάχη με φόντο τους ομίλους – Τα πλάνα του Φερέιρα

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: Ελληνοτουρκική μάχη με φόντο τους ομίλους – Τα πλάνα του Φερέιρα

Το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι του ΠΑΟΚ ξεκινάει απόψε (21:00, Open, newsit.gr) στη Θεσσαλονίκη, με τον Δικέφαλο του Βορρά να υποδέχεται την Μπεσίκτας, για τον δεύτερο προκριματικό γύρο του Champions League.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί χωρίς φιλάθλους και είναι νοκ άουτ. Σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση, ενώ αν χρειαστεί η πρόκριση θα κριθεί στα πέναλτι.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ καταφέρει να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μπεσίκτας, θα περάσει στον τρίτο προκριματικό γύο του Champions League και θα εξασφαλίσει την παρουσία του στους ομίλους των Κυπέλλων Ευρώπης, μιας και θα “κλειδώσει” τη συμμετοχή του στο Europa League.

Ακόμα και αν αποκλειστεί στη συνέχεια από το Champions League, στην τρίτη προκριματική φάση ή στα play off, θα αγωνιστεί στους ομίλους του Europa League.

Για τον ΠΑΟΚ η παρουσία στην Ευρώπη, είτε στους ομίλους του Champions League, είτε σε εκείνους του Europa είναι απαραίτητη λόγω και του FFP.

Τα πλάνα του Φερέιρα

Ο Πορτογάλος τεχνικός του ΠΑΟΚ αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του με σύστημα 3-4-2-1. Ο Πασχαλάκης θα είναι βρίσκεται από τα δοκάρια, με τους Ίνγκασον, Βαρέλα και Μιχαηλίδη να συνθέτουν την τριάδα στην άμυνα.

Στα άκρα θα βρεθούν ο Ροντρίγκο ή ο Λημνιός δεξιά και ο Γιαννούλης αριστερά, ενώ Σβαμπ και Ελ Καντουρί θα συμπληρώνουν την τετράδα στη μεσαία γραμμή. Ο Άκπομ θα είναι στην κορυφή της επίθεσης, με τους Πέλκα και Μπίσεσβαρ να τον πλαισιώνουν.

Οι Τούρκοι θα παραταχθούν με τον Ερσίν κάτω από τα δοκάρια. Η τετράδα στην άμυνα θα αποτελείται από τους Ενσακαλά, Γουελιντάν, Βίντα και Λενς. Στα χαφ θα είναι οι Οζιακούπ και Χάτσινσον και μπροστά τους θα βρίσκονται οι Μενσά, Μπάιντ και Ενκουντού. Στην κορυφή της επίθεσης θα είναι ο Λαρίν.

Τον αγώνα θα διευθύνει ο Ιταλός, Ντοβέρι με βοηθούς τους συμπατριώτες του Πασέρι και Τσεκόνι, ενώ τέταρτος ο επίσης Ιταλός Καλβαρέζε. Πρέπει να σημειώσουμε ότι σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης δεν υπάρχει VAR, ενώ οι αλλαγές θα είναι και πάλι τρεις στην κανονική διάρκεια συν μία για την κάθε ομάδα αν υπάρξει παράταση. 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις