Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: “Προβοκάτορας ο Ιβάν Σαββίδης” λένε οι Τούρκοι

ΠΑΟΚ – Μπεσίκτας: “Προβοκάτορας ο Ιβάν Σαββίδης” λένε οι Τούρκοι
Intime.gr

Έξαλλοι οι Τούρκοι με ατάκα του Ιβάν Σαββίδη, ενόψει του αγώνα του ΠΑΟΚ με την Μπεσίκτας, για τα προκριματικά του Champions League.

Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Μπεσίκτας στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, με τον αγώνα είναι νοκ-άουτ και να διεξάγεται στην Τούμπα στις 25 Αυγούστου.

Η αναμέτρηση θα πραγματοποιηθεί σε μια περίοδο που οι σχέσεις Ελλάδας – Τουρκίας βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο, λόγω των όσων γίνονται στο Αιγαίο με την παράνομη NAVTEX της Τουρκίας (το τουρκικό ερευνητικό σκάφος Oruc Reis συνεχίζει να βρίσκεται εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας).

Η ένταση όμως φαίνεται πως μεταφέρεται και στο ποδόσφαιρο. Ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Μάκης Γκαγκάτσης πήγε πριν από λίγες ημέρες στο προπονητικό κέντρο της ομάδας και μετέφερε στους παίκτες του “δικέφαλου του Βορρά” μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη.

Click4more: Σαββίδης ενόψει Μπεσίκτας: “Εκείνη τη μέρα ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα”

Η εφημερίδα “Forza” έφερε στη δημοσιότητα αυτό το μήνυμα, με τον Σαββίδη να αναφέρει μεταξύ άλλων για το ματς με την Μπεσίκτας: «Είναι ένα παιχνίδι με πολύ μεγάλη σημασία για τους στόχους της ομάδας, το οποίο αποκτά μεγαλύτερη σημασία λόγω των γεγονότων των ημερών. Άλλο η πολιτική, άλλο το ποδόσφαιρο, αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκείνη τη μέρα ο ΠΑΟΚ θα εκπροσωπεί όλη την Ελλάδα”.

Η συγκεκριμένη ατάκα… πέρασε στην Τουρκία και “ενόψλησε” τους γείτονες, παίρνοντας θέση σε αθλητικά και πολιτικά ΜΜΕ. Η τούρκικη έκδοση της Independent έγραφε πως η Μπεσίκτας είναι πολύ πιθανό να απευθυνθεί και στην UEFA ενώ το “Tumspor” έβαλε τίτλο «Προβοκάτορας ο Ιβάν Σαββίδης».

Η Independent αναφέρθηκε και στη θέση που έχει η UEFA σε περιπτώσεις που η πολιτική “μπλέκει” στα πόδια του ποδοσφαίρου. «Η UEFA έχει αλλάξει στο παρελθόν την έδρα ενός αγώνα εάν υπάρχουν πολιτικές εντάσεις κι έγινε σε ουδέτερο γήπεδο. Είναι πολύ πιθανό η UEFA να κάνει το ίδιο ενώ είναι πολύ πιθανό να υπάρξει σχετικό αίτημα από την Μπεσίκτας» τονίζεται.

Παράλληλα, γίνεται αναφορά και στην είσοδο του Ιβάν Σαββίδη με όπλο στον αγωνιστικό χώρο, στα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ, το 2018.

Μένει να δούμε αν έχουν βάση τα τούρκικα δημοσιεύματα και αν η Μπεσίκτας θα… κυνηγήσει το θέμα.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις