Παρασκευή, 26 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Ο Σβιντέρσκι “σκότωσε” τους Κρητικούς! (videos)

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: Ο Σβιντέρσκι “σκότωσε” τους Κρητικούς! (videos)
ΦΩΤΟ Intime

Ο ΠΑΟΚ δυσκολεύτηκε αρκετά κόντρα στον ΟΦΗ, αλλά με τον Σβιντέρσκι να βρίσκει δύο γκολ στα τελευταία λεπτά, πήρε τελικά μία επιβλητική νίκη με σκορ 3-0.

Ο “Δικέφαλος του Βορρά” προηγήθηκε νωρίς με γκολ του Ελ Καντουρί, αλλά οι Κρητικοί “απείλησαν” πολλές φορές με ισοφάριση και είχαν και δοκάρι, πριν “τελειώσει” το παιχνίδι ο Πολωνός επιθετικός με δύο πανέμορφα γκολ λίγο πριν τη λήξη του αγώνα.

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε έτσι στις νίκες στη Superleague, την ώρα που ο ΟΦΗ γνώρισε την πρώτη του ήττα για φέτος στην 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι στην Τούμπα κι “απείλησε” μόλις στο 3′ με τον Τσόλακ να κάνει τρομερή ενέργεια μέσα στην περιοχή και να πλασάρει τον Βάτερμαν, για να αποκρούσει αυτός με υπερένταση σε κόρνερ. Από την εκτέλεση μάλιστα, ο Μάτος πήρε την κεφαλιά κι έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Λίγο μετά όμως, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ανοίξει το σκορ, καθώς οι παίκτες του Φερέιρα “έκρυψαν” την μπάλα στην επίθεση και την… εμφάνισαν στα πόδια του Ελ Καντουρί, μέσα στην περιοχή, με τον Μαροκινό μέσο να πλασάρει ιδανικά από κοντά για το 1-0 στο παιχνίδι.

Το γκολ “έριξε” τον ρυθμό του αγώνα στα επόμενα λεπτά, με τον ΟΦΗ να προσπαθεί στη συνέχεια να αντιδράσει και να παίρνει μέτρα στο γήπεδο. Ο Ναμπί έχασε όμως δύο καλές ευκαιρίες για γκολ, με άσχημα τελειώματα μέσα στην περιοχή.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν έτσι να “καθαρίσουν” το ματς στο 34′, αλλά ο Σβαμπ σούταρε πάνω στον Βάτερμαν, από πλεονεκτική θέση, μετά από ωραία αντεπίθεση του ΠΑΟΚ.

Το ημίχρονο έκλεισε μάλιστα με τον ΟΦΗ να χάνει μία ακόμη τεράστια ευκαιρία να ισοαφρίσει το παιχνίδι, αφού ο Ναμπί και πάλι βρέθηκε σε θέση “βολής”, με το τρομερό του σουτ όμως στο 37′ να τραντάζει το κάθετο δοκάρι του Ζίβκοβιτς.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον ίδιο τρόπο και τον Ναμπί να είναι πρωταγωνιστής σε μία ακόμη ευκαιρία του ΟΦΗ, με ένα σουτ έξω από την περιοχή που απέκρουσε ο Ζίβκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ “απάντησε” με ένα τρομερό σουτ του Αντρίγια Ζίβκοβιτς που έδιωξε με δυσκολία ο Βάτερμαν, ενώ στη συνέχεια “πίεσε” για να καθαρίσει το ματς, αλλά τόσο ο ίδιος ο Σέρβος μέσος, όσο και ο Σβαμπ δεν κατάφεραν να “απειλήσουν” ουσιαστικά την εστία του ΟΦΗ στις καλύτερες ευκαιρίες της ομάδας τους.

Με το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ να μην έρχεται, οι Κρητικοί βγήκαν ξανά στην επίθεση μετά το 75′, ψάχνοντας ένα δικό τους τέρμα για την ισοφάριση. Στο 78′ μάλιστα, έχασαν μία φοβερή διπλή ευκαιρία, με τον Γιάννου αρχικά μετά από κόντρες να βρίσκεται απέναντι από τον Ζίβκοβιτς, αλλά να πλασάρει άτσαλα και να κερδίζει μόνο ένα κόρνερ. Από αυτό όμως, ο Σελίμοβιτς “απείλησε” ξανά, καθώς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ελάχιστα άουτ.

Μεγάλη ευκαιρία έχασε κι ο Ναμπί ξανά στο 81′, με τον τερματοφύλακα του “Δικεφάλου του Βορρά” να κάνει την απόκρουση του αγώνα με το πόδι του, στο μονοκόμματο σουτ του επιθετικού του ΟΦΗ.

Κι αφού οι Κρητικοί δεν ισοφάρισαν τον αγώνα, η είσοδος του Σβιντέρσκι στο παιχνίδι από τον Φερέιρα, “κλείδωσε” τη νίκη για τους γηπεδούχους. Ο Πολωνός επιθετικός σκόραρε δύο φορές από το 89′ και μετά, έχοντας και μία ασίστ στον Τζόλη, για το δοκάρι του τελευταίου ενδιάμεσα.

Ο Σβιντέρσκι είχε ήδη ανοίξει λογαριασμό με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ, ενώ διαμόρφωσε και το τελικό 3-0 με υπέροχο πλασέ από μακριά στο 90+2, μετά από τραγική έξοδο του Βάτερμαν, που άφησε κενή την εστία του χωρίς λόγο.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε έτσι στις νίκες στη Superleague, μετά από δύο ισοπαλίες, ενώ ο ΟΦΗ γνώρισε την πρώτη του ήττα στο φετινό πρωτάθλημα, μετά από τέσσερις αγωνιστικές.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – ΟΦΗ

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Ζίβκοβιτς, Μάτος (74’ Λύρατζης), Ινγκασον, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Γιαννούλης, Ελ Καντουρί, Σβαμπ, Πέλκας (74’ Τζόλης), Α. Ζίβκοβιτς (86’ Εσίτι), Τσόλακ (81’ Σφιντέρσκι).

ΟΦΗ (Γιώργος Σίμος): Βάτερμαν, Ουές Σελίμοβιτς, Διαμαντής, Μαρινάκης (73’ Λυμπεράκης), Κοροβέσης (73’ Γιάννου), Μεγιάδο (86’ Σολίς), Ναμπί, Νέιρα, Στάικος (46’ Στάρτζεον), Σαρδινέρο.

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις