Δευτέρα, 13 Μαΐ
23oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ολιμπίκ: “Σβηστά” στα πλέι οφ του Europa League ο Δικέφαλος!

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο ΠΑΟΚ έγινε η τρίτη ελληνική ομάδα, μετά τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ, που θα βρεθεί στην κλήρωση της Παρασκευής για τα πλέι οφ του Europa League. Δίχως να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα, η ομάδα του Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς επικράτησε εντός έδρας της Ολιμπίκ με 2-0 και σε συνδυασμό με το 1-1 του πρώτου αγώνα προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Οι Θεσσαλονικείς φρόντισαν να “καθαρίσουν” την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο ημίχρονο, όπου και πέτυχαν και τα δύο τέρματα τους. Στο δεύτερο μέρος, ο Δικέφαλος του Βορρά κατέβασε ταχύτητα, δίχως να απειληθεί ιδιαίτερα από τους Ουκρανούς.

Ο αγώνας:

Το πρώτο τέταρτο κύλησε δίχως κάποια αξιόλογη φάση, με τις δύο ομάδες να είναι νευρικές και να αδυνατούν να δημιουργήσουν φάσεις για γκολ. Η πρώτη καλή ευκαιρία άνηκε στον ΠΑΟΚ, με τον Μαχαράτζε να σταματάει το πλασέ του Πρίγιοβιτς στο 18′. Ένα λεπτό αργότερα, ο επιθετικός των γηπεδούχων δεν κατάφερε να βρει την μπάλα από πλεονεκτική θέση, μετά το εξαιρετικό γύρισμα του Κάμπος.

Τελικά, οι “ασπρόμαυροι” άνοιξαν το σκορ στο 24′, με τον Μακ να κάνει εξαιρετική ατομική ενέργεια και να νικάει από κοντά τον Μαχαράτσε για το 1-0 του ΠΑΟΚ. Λίγο πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο Μακ με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τετ-α-τετ τον Πρίγιοβιτς, ο οποίος δενν κατάφερε να νικήσει και πάλι τον τερματοφύλακα της Ολιμπίκ.

Ωστόσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Τσίμιροτ, με ένα κεραυνό περίπου 35 μέτρα έξω από την περιοχή, έκανε το 2-0, πετυχαίνοντας ένα πανέμορφο τέρμα.

Ο ΠΑΟΚ θα μπορούσε να τριπλασιάσει τα γκολ του στο 53′, ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, όμως, από το ύψος του πέναλτι (μετά από γύρισμα του Τζάλμα Κάμπος από τα δεξιά), μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα της Ολιμπίκ, έστειλε την μπάλα ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ευκαιρίες σπατάλησαν στο 63′ ο Μακ, στο 85′ ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς και στο 90′ ο Δημήτρης Πέλκας, με τους Ουκρανούς να προσπαθούν να απειλήσουν, ως επί το πλείστον, με μακρινά σουτ, με αυτά από τον Μόχα στο 87′ και τον Λούκατσιουκ στο 90’+, να ανησυχούν πιο πολύ τον Ροντρίγκο Ρέι.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΟΚ (Αλεξάνταρ Στανόγεβιτς): Ρέι, Μάτος, Λέοβατς, Πρίγιοβιτς, Κάμπος (81′ Πέλκας), Κρέσπο, Τσίμιροτ, Μπίσεσβαρ (66′ Ενρίκε), Μακ, Βαρέλα, Κάνιας (72′ Σάκχοφ).

ΟΛΙΜΠΙΚ ΝΤΟΝΕΤΣΚ (Ρομάν Σανζάρ): Μαχαράτζε, Λούκατσιουκ (46′ Μιχούνοφ), Κραβτσένκο, Μόχα, Σαμπάνοφ, Σεστάκοφ, Μπιλένκι (71′ Μικάλοφ), Νιεμτσανίνοφ, Τσίμπαλιουκ, Κομούτοφ (60′ Σοντέϊ), Μπογκντάνοφ.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε