Τετάρτη, 24 Απρ.
20oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός: Λαβωμένος αλλά… όρθιος! Διπλό κορυφής

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Τι κι αν αγωνίστηκε δίχως τους Βασίλη Σπανούλη, Γιώργο Πρίντεζη και Ντάνιελ Χάκετ, ο Ολυμπιακός πέρασε αλώβητος από την Πυλαία, επικρατώντας στις λεπτομέρειες του ΠΑΟΚ με 89-84, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της STOIXIMAN.GR Basket League.

Η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου άντεξε στην πίεση του ΠΑΟΚ στο τέταρτο δεκάλεπτο κι έφυγε με το διπλό από τη Θεσσαλονίκη, παραμένοντας μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας. Από την πλευρά της, η ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου προσπάθησε να εκμεταλλευτεί τις σοβαρές απουσίες του Ολυμπιακού, έφτασε στα όριά τους, τους πρωταθλητές Ελλάδας, αλλά δεν κατάφερε στο φινάλε να πάρει τη νίκη.

Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα και τον ΠΑΟΚ να μην τον αφήνει να ξεφύγει στο σκορ. Η αναμέτρηση κρίθηκε στο τελευταίο λεπτό. Ο Πάτρικ Γιανγκ ήταν ψύχραιμος από τη γραμμή των βολών στα τελευταία δευτερόλεπτα, ο ΠΑΟΚ δεν βρήκε τον δρόμο προς το καλάθι του Ολυμπιακού στις τελευταίες επιθέσεις κι έτσι οι “ερυθρόλευκοι” πανηγύρισαν μία δύσκολη και συνάμα σπουδαία εκτός έδρας νίκη, κάνοντας ακόμα ένα μεγάλο βήμα για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.

Κορυφαίος των νικητών ήταν ο Λοτζέσκι, ο οποίος σταμάτησε στους 28 πόντους, ενώ ο Παπανικολάου πρόσθεσε 18 πόντους. Από τον ΠΑΟΚ, ξεχώρισε ο Κλάντον με 18 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 20-19, 43-52, 66-73, 84-89.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Χρυσικόπουλος 6, Κόνιαρης 2, Τσόχλας 12 (1), Τέιλορ 8, Μαργαρίτης, Μιλιένοβιτς 2, Γλυνιαδάκης 2, Καραμανώλης, Σάιμπερτ 8, Μπράιαντ 14 (1), Πέινερς 12 (1), Κλάντον 18.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 13 (1), Μπιρτς, Γιανγκ 6, Τολιόπουλος, Παπαπέτρου 2, Αγραβάνης 8 (2), Μιλουτίνοφ, Παπανικολάου 19 (3), Λοτζέσκι 28 (2), Μαραγκός, Αθηναίου 5.

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε