Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Νίκη για πρόκριση και πιο κοντά στα ημιτελικά οι Θεσσαλονικείς στο Κύπελλο Ελλάδας

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-0: Νίκη για πρόκριση και πιο κοντά στα ημιτελικά οι Θεσσαλονικείς στο Κύπελλο Ελλάδας
Intime

Ο ΠΑΟΚ επικράτησε του Παναθηναϊκού με 2-0 στην Τούμπα για τα προημιτελικά στο Κύπελλο Ελλάδας και πήρε “καθαρό” προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στη Λεωφόρο.

Ο Παναθηναϊκός έφθασε πιο κοντά στο γκολ στο πρώτο ημίχρονο, έχοντας και δοκάρι με τον Τσέριν, αλλά ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και άνοιξε το σκορ με τον Τόμας από λάθος του Βαγιαννίδη. Στη συνέχεια ο Τάισον “συστήθηκε” με γκολ στους οπαδούς της νέας του ομάδας και χάρισε στους Θεσσαλονικείς σκορ πρόκρισης. 

Το παιχνίδι

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο ματς και “πίεσε” τον Παναθηναϊκό, χωρίς όμως να “απειλήσει” ουσιαστικά την εστία του Λοντίγκιν, πέρα από κάποια μακρινά σουτ.

Ο Παναθηναϊκός αντέδρασε όμως μετά το πρώτο τέταρτο και ισορρόπησε τον αγώνα, φθάνοντας πιο κοντά στο γκολ, με τον Τσέριν στο 21′. Η μπάλα στρώθηκε στον Σλοβένο μέσο του “τριφυλλιού” λίγο μέσα από την περιοχή κι αυτός δοκίμασε με τη μία ένα δυνατό σουτ, που “τράνταξε” το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Η ομάδα του Γιοβάνοβιτς είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο 27′ με τον Μπερνάρ να κάνει το γύρισμα από δεξιά, αλλά τον Κουρμπέλη να μην καταφέρνει εξ επαφής να “σπρώξει” την μπάλα στα δίχτυα. Ο αρχηγός του “τριφυλλιού” διαμαρτυρήθηκε και για πέναλτι, αλλά ο διαιτητής συμβουλεύτηκε και το VAR κι έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο ΠΑΟΚ πήρε στη συνέχεια ξανά την πρωτοβουλία και είχε δύο καλές ευκαιρίες με Τόμας και Κωνσταντέλια, αλλά οι δύο παίκτες είχαν κακή εκτέλεση και δεν… ανησύχησαν τον Λοντίγκιν.

Στο δεύτερο μέρος, οι Θεσσαλονικείς συνέχισαν να “πιέζουν” τους φιλοξενούμενους και είχαν μία καλή ευκαιρία με τον Ζίβκοβιτς να σουτάρει υπό καλές προϋποθέσεις στο 48′, αλλά να μην μπορεί να νικήσει τον τερματοφύλακα του “τριφυλλιού”. 

Το γκολ ήρθε τελικά από ένα ολέθριο λάθος του Βαγιαννίδη στο 52ο λεπτό του αγώνα, αφού ο νεαρός μπακ γύρισε απρόσεκτα την μπάλα προς τα πίσω και ο Τόμας έφυγε μόνος του απέναντι από τον Λοντίγκιν και πλάσαρε ιδανικά για το 1-0 του ΠΑΟΚ στο ματς.

Ο ΠΑΟΚ διατήρησε τον έλεγχο και μετά το γκολ και βρήκε ένα δεύτερο με τον Τάισον στο 72′. Ο Βραζιλιάνος είχε μόλις περάσει στο ματς μέσα σε αποθέωση από τους οπαδούς της νέας του ομάδας και στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα, πήρε την κάθετη πάσα του Ολιβέιρα και πλάσαρε ιδανικά από αριστερά, για να “γράψει” το 2-0 στο παιχνίδι.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει στο τέλος, αλλά Βέρμπιτς και Τσέριν δεν κατάφεραν να “εκτελέσουν” από κοντά στην καλύτερη επίθεση του “τριφυλλιού” στο 85′. Ο ΠΑΟΚ είχε ακολούθως δύο δικές του καλές στιγμές για ένα τρίτο γκολ, αλλά ο Λοντίγκιν “κράτησε” το σκορ για τους “πράσινους”.

Οι Θεσσαλονικείς πήραν πάντως τη νίκη με “καθαρό” σκορ και χρειάζεται πια απλώς να “υπερασπιστούν” το 2-0 στη ρεβάνς της Λεωφόρου, για να πανηγυρίσουν την πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Οι συνθέσεις στο ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός

ΠΑΟΚ (Λουτσέκου): Κοτάρσκι- Σάστρε, Ράφα Σοάρες (78’ Βιεϊρίνια), Ίνγκασον, Κουλιεράκης – Ντάγκλας Αουγκούστο (68’ Σβαμπ), Ντάντας- Α. Ζίβκοβιτς, Νάρεϊ (69’ Τάισον), Κωνσταντέλιας (84’ Μπίσεσβαρ) – Μπράντον Τόμας (69’ Ολιβέιρα)

Παναθηναϊκός: (Γιοβάνοβιτς): Λοντίγκιν- Βαγιαννίδης, Χουάνκαρ (82’ Καμπετσής), Σένκεφελντ, Πούγγουρας- Ρούμπεν Πέρεθ, Κουρμπέλης (46’ Τσόκαϊ), Τσέριν- Παλάσιος (82’ Κώτσιρας), Μπερνάρντ (46’ Βέρμπιτς), Ιωαννίδης (70’ Πούχατς)

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις