Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Μίντιλαντ, αντιπάλου στα play off του Conference League

ΠΑΟΚ: Το προφίλ της Μίντιλαντ, αντιπάλου στα play off του Conference League
Reuters

Η δευτεραθλήτρια Δανίας, Μίντιλαντ, θα βρεθεί στο δρόμο του ΠΑΟΚ στα play off του Conference League. Το… πλεονέκτημα που έχει ο “δικέφαλος του Βορρά”.

Ξανά στη Δανία θα ταξιδέψει ο ΠΑΟΚ, καθώς μετά τις αναμετρήσεις του με την Κοπεγχάγη στη φάση των ομίλων του Conference League, η κληρωτίδα της UEFA τον «έβγαλε» αντιμέτωπο με τη Μίντιλαντ στα play off της διοργάνωσης.

Ο ΠΑΟΚ θα διεκδικήσει ένα εισιτήριο για τη φάση των «16», με το πρώτο ματς στις 17 Φεβρουαρίου στη Δανία και τη ρεβάνς στις 24/2 στο γήπεδο της Τούμπας.

Ο “δικέφαλος του Βορρά” θα έχει ένα σημαντικό πλεονέκτημα, ενόψει -ειδικά- του εκτός έδρας αγώνα. Το πρωτάθλημα της Δανίας σταματάει μέχρι τις 20 Φεβρουαρίου, κάτι που σημαίνει ότι οι πρωτοπόροι της Λίγκας θα υποδεχθούν τον ΠΑΟΚ ξεκούραστοι, αλλά χωρίς αγωνιστικό ρυθμό (το πρώτο τους ματς με την επιστροφή τους στη δράση).

Η δευτεραθλήτρια Δανίας ιδρύθηκε μόλις το 1999 και έχει έδρα την MCH Arena, χωρητικότητας 11.500 θεατών. Έχει καταφέρει να κατακτήσει τρία πρωταθλήματα, με τελευταίο το 2020, αλλά και το Κύπελλο το 2019. Μάλιστα, το 2020 συμμετείχε στους ομίλους του Champions League.

Προπονητής της είναι ο Δανός παλαίμαχος φορ, Μπο Χένρικσεν, ενώ στο ρόστερ της βρίσκεται ο Δανός επιθετικός Πιόνε Σίστο, ο Βραζιλιάνος μέσος Εβάντερ, αλλά και οι διεθνείς με τη Δανία Γιόνας Λεσλ (τερματοφύλακας) και Χένρικ Ντάλσγκαρντ (δεξί μπακ).

Μετά από 17 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα της Δανίας, η Μίντιλαντ είναι πρωτοπόρος με 35 βαθμούς, δύο περισσότερους από την Κοπεγχάγη.

“Έρχεται” από τον έκτο όμιλο του Europa League τερματίζοντας στην 3η θέση. Στο… ελληνικό της παρελθόν και τη σεζόν 2014/15, η Μίντιλαντ αντιμετώπισε τον Παναθηναϊκό για τα play off του Europa League με τους «πράσινους» να παίρνουν την πρόκριση για τους ομίλους με δύο νίκες, 4-1 εντός και 2-1 εκτός έδρας.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις