Τρίτη, 25 Ιουν.
32oC Αθήνα

ΠΑΟΚ: Χωρίς κόσμο στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των πλέι οφ με βάση τον νέο αθλητικό νόμο

ΠΑΟΚ: Χωρίς κόσμο στο πρώτο εντός έδρας παιχνίδι των πλέι οφ με βάση τον νέο αθλητικό νόμο

Η Διαρκής Επιτροπή Αντιμετώπισης της Βίας ανακοίνωσε ότι επιβλήθηκε ποινή μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών στον ΠΑΟΚ για ρίψεις κροτίδων στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για την 23η αγωνιστική της Super League.

Η τιμωρία της έδρας του ΠΑΟΚ στηρίχθηκε στον νέο αθλητικό νόμο και επιβλήθηκε λόγω της ρίψης κροτίδων και μπουκαλιών στον αγωνιστικό χώρο.

Η τιμωρία του ΠΑΟΚ έχει άλλη βαρύτητα κι αυτό γιατί οι τρεις τελευταίοι αγώνες του Δικεφάλου του Βορρά στην κανονική περίοδο της Super League είναι εκτός έδρας, κάτι που σημαίνει πως – αν παραμείνει η ποινή – θα την εκτίσει στον πρώτο εντός έδρας αγώνα του στα πλέι οφ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Από τη Διαρκή Επιτροπή Αντιμετώπιση της Βίας (ΔΕΑΒ) ανακοινώνονται τα κατωτέρω:

Α) ΕΠΙΒΛΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΑΤΩΤΕΡΩ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΒΑΣΕΙ Ν.5085/2024

” Διοικητική κύρωση διεξαγωγής μίας (1) αθλητικής συνάντησης ως γηπεδούχου χωρίς παρουσία θεατών, σε οποιαδήποτε εθνική διοργάνωση, στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ, βάσει του άρθρου 1Α του ν.4326/2015, όπως αυτό προστέθηκε με το άρθρο 10 του ν.5085/2024, λόγω ρίψης εκ μέρους των φιλάθλων της τριών (3) κροτίδων στην κερκίδα και δύο, γεμάτων σε περιεχόμενο, μπουκαλιών εντός αγωνιστικού χώρου, κατά τη διάρκεια του αγώνα ΠΑΕ ΠΑΟΚ – ΠΑΕ Ολυμπιακός ΣΦΠ, που διεξήχθη στις 18/02/2024 στην Θεσσαλονίκη για το Πρωτάθλημα της Super League.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις