Κυριακή, 28 Απρ.
17oC Αθήνα

Παπανικολάου: «Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό στο OAKA»

Παπανικολάου: «Έχουμε δείξει ότι μπορούμε να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό στο OAKA»

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε για την πορεία του Ολυμπιακού στη φετινή σεζόν και τόνισε μεταξύ άλλων ότι οι Πειραιώτες μπορούν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Ο Κώστας Παπανικολάου μίλησε στην ΕΡΤ για την μέχρι στιγμής πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπου αναφερόμενος στις εν Ελλάδι υποχρεώσεις της ομάδας του τόνισε ότι οι Πειραιώτες έχουν αποδείξει ότι μπορούν να νικήσουν τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Αναλυτικά ο Κώστας Παπανικολάου δήλωσε:

Για το τι κρατάει μέχρι στιγμής από την σεζόν: “Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για μια πάρα πολύ ιδιαίτερη χρονιά για εμάς με αρκετούς τραυματισμούς. Όλο αυτό δημιουργεί μια ανισορροπία στην ομάδα, από τη στιγμή που δεν μπορεί να επέλθει μια σταθερότητα στο αγωνιστικό κομμάτι. Προσπαθούσαμε να ανορθόδοξα σχήματα να καλύψουμε κενά. Κρατάμε σίγουρα τη διάθεση και τη θέληση να καταφέρουμε να βγάλουμε το καλύτερο δυνατό πρόσωπο”.

Για το πότε ο Ολυμπιακός θα παίξει το δικό του μπάσκετ και θα βρει ρυθμό: “Δεδομένων των συνθηκών, αν πούμε ότι από εδώ και πέρα θα είμαστε όλοι καλά ή τουλάχιστον θα είμαστε όλοι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο που μπορούμε να είμαστε, θέλω να πιστεύω ότι με ένα καλό πρόγραμμα προπονήσεων και – δοθείσης της ευκαιρίας – να δουλέψουμε συστηματικά και ενεργειακά στο επίπεδο που θέλουμε, μέχρι το τέλος Γενάρη να έχουμε ξεκινήσει να δείχνουμε αυτό που θέλουμε πραγματικά να είμαστε και όχι αυτό που αναγκαζόμαστε να κάνουμε ή προσπαθούσαμε να κάνουμε για να καλύψουμε κενά και καταστάσεις”.

Για το αν ο Ολυμπιακός προλαβαίνει να καλύψει το χαμένο έδαφος σε Ελλάδα και Ευρώπη: “Όσον αφορά την Ελλάδα, σίγουρα ήταν μια εντός έδρας ήττα από τον Παναθηναϊκό αλλά έχουμε δείξει και τα προηγούμενα χρόνια αλλά και φέτος στο ξεκίνημα της σεζόν ότι μπορούμε και εμείς να κερδίσουμε στο ΟΑΚΑ, αν παίξουμε σωστά, αν παίξουμε καλά και το παιχνίδι που θέλουμε.

Το ίδιο ισχύει και στην EuroLeague. Αυτή τη στιγμή είμαστε στην 11η θέση με 8-8 και από την 4η θέση ως τη 10η θέση είναι στο 9-7 οι ομάδες. Μια νίκη-μια ήττα διαφορά. Είναι τόσο κλειστή η λίγκα, όπου μια καλή εβδομάδα μπορεί να σε ανεβάσει ψηλά και μια κακή να σε ρίξει.

Είναι αυτό το κλικ που πρέπει να γίνει, που γίνεται σε κάθε ομάδα που μπορεί να κάνει την διαφορά. Χωρίς να θέλω να μπω σε σύγκριση, είναι σαν αυτό που έκανε η Εφές την χρονιά που κατέκτησε την 2η Ευρωλίγκα. Που έκανε ένα κλικ και εκεί που την είχαν εκτός playoffs μπήκε στα playoffs, πήγε Final Four και πήρε το τρόπαιο. Η άμυνά μας θέλει βελτίωση, θέλει δουλειά και μόνο έτσι μπορείς να προχωρήσεις “.

Δείτε τις δηλώσεις του αρχηγού του Ολυμπιακού:

 

 

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις