Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Παπαπέτρου μετά το Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν φταίει ο Πρίφτης»

Παπαπέτρου μετά το Ζαλγκίρις – Παναθηναϊκός: «Αναλαμβάνω την ευθύνη, δεν φταίει ο Πρίφτης»
Intime.gr

“Ασπίδα προστασίας” ύψωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου στον προπονητή του Παναθηναϊκού, Δημήτρη Πρίφτη, μετά την ήττα του “τριφυλλιού” στην έδρα της Ζαλγκίρις.

Παράλληλα, σε μια αρχηγική του κίνηση, ο Ιωάννης Παπαπέτρου τόνισε πως αναλαμβάνει την ευθύνη της ήττας, αφού είναι ο παλαιότερος παίκτης στον Παναθηναϊκό.

Να αναφέρουμε ότι ο αρχηγός του “τριφυλλιού” ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής του αγώνα. Αν και σημείωσε 10 πόντους, είχε 1/8δίποντα, 1/5τρίποντα και 5/9 βολές.

Τα όσα είπε ο Ιωάννης Παπαπέτρου:

«Για ένα ακόμα ένα παιχνίδι δεν παίξαμε καλά και όπως θέλαμε. Δεν ψάχνω για δικαιολογίες. Πρέπει να παίζουμε όπως μπορούμε. Φταίμε εμείς και κανένας άλλος. Πρέπει να προσπαθήσουμε, αλλά δυστυχώς δεν συμβαίνει αυτό.

Δεν ψάχνω δικαιολογία. Αναλαμβάνω όλη την ευθύνη ως ο παίκτης που είμαι τα πιο πολλά χρόνια στην ομάδα. Το ίδιο και οι υπόλοιποι, Δεν παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Είναι μία δύσκολη περίοδος. Δεν παραιτούμαστε, δεν τρέχουμε αποφύγουμε την κατάσταση. Πρέπει να την αλλάξουμε για την ομάδα και τον κόσμο. Αξίζει καλύτερη εικόνα. Είμαστε εξαιρετικά άστοχοι, δεν φταίει κάτι απ’ έξω. Είμαστε επηρεασμένοι, εμάς βαραίνει. Δεν φταίει κανένας προπονητής, ούτε τακτική».

Για την αστοχία του στο ματς με τη Ζαλγκίρις: «Είναι πολλά παιχνίδια που νιώθω ότι τρέχουμε και δεν φτάνουμε. Κυνηγάμε και φτάνουμε κοντά. Χάσαμε ελεύθερα σουτ, κυρίως εγώ. Δυστυχώς, έτσι είναι το μπάσκετ. Είναι ελεύθερα σουτ, δεν είναι της ποιότητάς μου. Έχω πλήρη επίγνωση του ποιος είμαι όλα αυτά τα χρόνια. Δεν παίζουμε το μπάσκετ που θέλουμε. Αν είχα βάλει εγώ ή κάποιος άλλος 1-2 τρίποντα θα βάζαμε πίεση στην Ζάλγκιρις. Αν δεν το κάνεις στα κρίσιμα, χάνεις την ευκαιρία. Συγγνώμη από τον κόσμο. Έχουμε πλήρη ευθύνη. Πιστεύω με την ψυχή μου ότι τίποτα δεν είναι αναστρέψιμο».

Για το μέλλον του Παναθηναϊκού: «Είναι θέμα προσπάθειας και περισσότερης προπόνησης και πνευματικής συγκέντρωσης, συζήτησης. Αν νοιάζεσαι για κάτι πολύ προσπαθείς να βρεις την λύση. Είναι μία πολύ κακή περίοδος. Κυνηγάμε, φτάνουμε στην πηγή και δεν παίρνουμε κάτι. Θέλουμε βελτίωση και προσπάθεια σωματική και ψυχολογική. Δεν έχεις επιλογή, ή τα παρατάς και πηγαίνεις σπίτι σου, ή παλεύεις. Η ομάδα και ο σύλλογος έχει δείξει ότι παλεύουν. Να βγάλουμε σκληράδα και πυγμή»

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις