Σάββατο, 27 Απρ.
18oC Αθήνα

Πάπας Φραγκίσκος: Στο δίλημμα Μαραντόνα ή Μέσι απάντησε Πελέ

Πάπας Φραγκίσκος: Στο δίλημμα Μαραντόνα ή Μέσι απάντησε Πελέ
Reuters

Ο Πάπας Φραγκίσκος σχολίασε την κατάκτηση της 8ης Χρυσής μπάλας από τον Λιονέλ Μέσι και το γεγονός πως πολλοί είναι αυτοί που θέτουν το δίλημμα, Μαραντόνα ή Μέσι για τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή όλων των εποχών. Σύμφωνα όμως με τον Αργεντινό προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας, στην… κορυφή βρίσκεται ο Πελέ!

Ο Λιονέλ Μέσι παρέλαβε για 8η φορά στην καριέρα του την «Χρυσή Μπάλα», στηριζόμενος στην κατάκτηση του Μουντιάλ 2022 με την Αργεντινή στα γήπεδα του Κατάρ και δημιουργώντας ένα ρεκόρ που θεωρείται απίθανο να καταρριφθεί στο μέλλον.

Μετά την βράβευση του 36χρονου επιθετικού της Ίντερ Μαϊάμι, πολλοί ήταν εκείνοι που τοποθετήθηκαν σχετικά με το επίτευγμά του. Από τις δηλώσεις που έγιναν, ξεχωρίζει αυτή του συμπατριώτη του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είναι… δηλωμένος φίλος της Σαν Λορέντζο.

Μάλιστα, κληθείς να… επιλέξει ανάμεσα στον Μέσι και στον έτερο θρύλο του παγκοσμίου ποδοσφαίρου -και Αργεντινό- Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, ο 86χρονος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, σχολίασε με νόημα:

«Προσθέτω έναν τρίτο και συγκεκριμένα τον Πελέ. Αυτοί είναι οι τρεις κορυφαίοι που είδα. Ο Μαραντόνα, ως παίκτης, ήταν υπέροχος, αλλά ως άνθρωπος απέτυχε. Δεν τον βοήθησα. Ηλθε να με δει κατά το πρώτο έτος της θητείας μου και μετά ο καημένος πέθανε. Είναι περίεργο, πολλοί αθλητές τελειώνουν άσχημα, ακόμη και στην πυγμαχία. Ο Μέσι είναι πολύ σωστός, ένας κύριος. Αλλά για εμένα, από αυτούς τους τρεις, ο μεγάλος κύριος είναι ο Πελέ. Είχε μεγάλη καρδιά. Μίλησα με τον Πελέ. Τον συνάντησα σε ένα αεροπλάνο όταν ήταν στο Μπουένος Άιρες. Ήταν ένας άνθρωπος με τόσο μεγάλη ανθρωπιά. Είναι λαμπροί και οι τρεις, ο καθένας με την δική του ειδικότητα. Ο Μέσι είναι καλός αυτήν την στιγμή, ο Πελέ ήταν καλός».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις