Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Παραδοχή από τον κομισάριο του ΝΒΑ: “Αν τα κρούσματα αυξηθούν θα διακόψουμε τη σεζόν”

Παραδοχή από τον κομισάριο του ΝΒΑ: “Αν τα κρούσματα αυξηθούν θα διακόψουμε τη σεζόν”

Ο κομισάριος του ΝΒΑ, Άνταμ Σίλβερ, τόνισε σε δηλώσεις του πως αν τα κρούσματα κορονοϊού συνεχίσουν να αυξάνονται, τότε ίσως χρειαστεί η σεζόν να διακοπεί οριστικά.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΗΠΑ με τον κορονοϊό δεν λένε να καταλαγιάσουν και μπορεί το ΝΒΑ να έχει ήδη στα… σκαριά την επανέναρξη της σεζόν στο Ορλάντο, αλλά οι τελευταίες εξελίξεις, με ομάδες να κλείνουν τα προπονητικά τους κέντρα και όλ και περισσότερους παίκτες να έχουν διαγνωστεί θετικοί στον ιό, ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, αναγκάστηκε να παραδεχθεί πως ίσως η σεζόν δεν ολοκληρωθεί ποτέ.

“Ο κορονοϊός μας έμαθε ότι είναι απρόβλεπτος, κάτι που σημαίνει πως ν μπορούμε να μιλάμε για το μέλλον. Εμείς σε συνεργασία με την Ένωση των παικτών εξετάζουμε με προσοχή την κατάσταση σε καθημερινή βάση και είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί να προχωρήσουμε σε αλλαγές. Στην περίπτωση που διαπιστώσουμε ότι τα κρούσματα αυξάνονται τότε ίσως χρειαστεί να διακόψουμε. Προσωπικά όμως θεωρώ ότι στο Ορλάντο θα είμαστε πιο ασφαλείς. Σε κάθε περίπτωση θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να διασφαλίσουμε την υγεία όλων” δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο “TIME 100 Talks”. 

Στο περιθώριο των δηλώσεών του μάλιστα κλήθηκε να απαντήσει στην ερώτηση για το πώς θα προσεγγίσει το πρωτάθλημα περιπτώσεις που οι παίκτες θα γονατίζουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά τη διάρκεια του Εθνικού ύμνου, πριν από κάθε παιχνίδι, και κατά πόσο επιτρέπεται κάτι τέτοιο.

“Και πάλι, δεν νιώθω άνετα με τη λέξη “επιτρέπεται””, είπε ο Σίλβερ, προσθέτοντας: “Νομίζω, ξέρετε, είχαμε έναν κανόνα για τα βιβλία μας που χρονολογείται από τις αρχές της δεκαετίας του ’80. Προηγείται ακόμη και της θητείας του Ντέιβιντ Στερν ως κομισάριος. Αυτό απαιτεί από τους παίκτες να παραμείνουν σε μια γραμμή, σε θέση προσοχής κατά τη διάρκεια του Εθνικού ύμνου. Κατανοώ επίσης τον ρόλο της διαμαρτυρίας και νομίζω ότι θα αντιμετωπίσουμε αυτήν την κατάσταση όταν παρουσιαστεί”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις