Σάββατο, 20 Απρ.
19oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Ανοίγουν τα… ελληνικά πανιά για μετάλλιο!

ΦΩΤΟ ΑΠΕ
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Η “χημεία” που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα στους Βασίλη Χριστοφόρου, Αργύρη Νοτάρογλου και Θεόδωρο Αλεξά είναι μοναδική. Η συνεργασία τους πολλές φορές γίνεται με… κλειστά μάτια, αφού μόνο έτσι μπορεί ένα Sonar να είναι λειτουργικό αλλά και ουσιαστικό κατά τη διάρκεια ενός αγώνα.

Πόσο μάλλον τώρα στο Ρίο, όπου η ιστιοπλοΐα ρίχνει -ελπίζουμε προσωρινά- αυλαία, δεδομένου ότι είναι από τα αθλήματα που δεν θα πραγματοποιηθούν το 2020 στο Τόκιο. Πόσο μάλλον τώρα που οι αγώνες πραγματοποιούνται σε έναν αφιλόξενο υγρό στίβο, που μπορεί ανά πάσα στιγμή να δημιουργήσει προβλήματα, ακόμη και στα πιο έμπειρα πληρώματα.

Ο προπονητής του Sonar, Στέλιος Σωτηρίου, με δηλώσεις του στο Πρακτορείο Sport, είπε ότι το τριμελές πλήρωμα του σκάφους έχει προετοιμαστεί κατάλληλα για ν` αντεπεξέλθει στις δυσκολίες του αγώνα και ευχήθηκε η Παραολυμπιακή αυλαία του αθλήματος να συνοδευτεί από ένα μετάλλιο.

«Έχουμε προετοιμαστεί κατάλληλα. Είμαστε έτοιμοι για τον αγώνα και θέλουμε να πάρουμε ότι καλύτερο από το Ρίο. Οι Αγώνες αυτοί ν` αποτελέσουν την καλύτερη αυλαία για μια ομάδα που παλεύει με τα κύματα από το 2004. Θεωρητικά μπορεί να είμαστε πιο αδύναμοι στο αγωνιστικό κομμάτι, αλλά αυτό μας κάνει και πιο δυνατούς. Καταβάλουμε μεγαλύτερη προσπάθεια. Ο Βασίλης Χριστοφόρου είναι ένας αυθεντικός ιστιοπλόος και χαίρει την εκτίμηση όλων. Είναι ο αθλητής με την μεγαλύτερη αναπηρία σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα πληρώματα στο χώρο των Sonar. Αυτό είναι το όπλο μας. Η ομαδικότητα, η στρατηγική, το μυαλό, το οποίο μας δίνει τη δυνατότητα να ξεπερνάμε τις δυσκολίες», είπε ο προπονητής του ελληνικού πληρώματος, ο οποίος αναφέρθηκε στον θαλάσσιο στίβο και στις δυσκολίες του.

«Το Ρίο στον θαλάσσιο στίβο του Ρίο έχει μεγάλα ρεύματα. Δεν έχει καμμία σχέση με την Μεσόγειο και την Ελλάδα. Δεν είχαμε τη δυνατότητα να έρθουμε πολύ νωρίτερα, όμως οι αθλητές της Ολυμπιακής ομάδας μας έδωσαν τα φώτα τους. Με αυτά τα όπλα και με δεδομένο ότι έχουμε μπροστά μας κάποιες ημέρες για να κάνουμε τα πλάνα μας νομίζω ότι θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα διαθέτει την εξυπνάδα για να ξεπεράσει τα όποια προβλήματα παρουσιαστούν».

Ο Αργύρης Νοτάρογλου είπε ότι «γνωρίζουμε πως θα είναι η τελευταία μας ευκαιρία για να μπορέσουμε να πάρουμε ένα μετάλλιο σε Παραολυμπιακούς Αγώνες. Ελπίζουμε ότι για την ιστιοπλοία αυτή θα είναι μια μεταβατική φάση. Θα τα δώσουμε όλα για να μπορέσουμε να βρεθούμε όσο το δυνατόν πιο ψηλά. Όλες αυτές τις μέρες προσπαθούμε να δούμε τι συμβαίνει. Παλεύουμε να μαζέψουμε πληροφορίες για τα νερά, τα ρεύματα και τα τερτίπια του καιρού. Η παρουσία μου στους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο αποτελεί από μόνη της έναν άθλο».

Ο Θεόδωρος Αλεξάς από την πλευρά του τόνισε πως «η κατάκτηση ενός μεταλλίου σε οποιαδήποτε διοργάνωση είναι μια αποστολή δύσκολη. Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και συνεχίζουμε την δουλειά και εδώ στο Ρίο. Ο θαλάσσιος στίβος έχει ιδιαίτερα δυνατά ρεύματα που δεν έχουμε στην Ελλάδα και καθημερινά καταστρώνουμε τα πλάνα μας για να δούμε πως θα πορευθούμε. Το μυστικό της επιτυχίας είναι λιγότερο άγχος, καλή συνεργασία του πληρώματος. Να δουλέψουμε σαν ομάδα».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε