Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης στο Τόκιο

Παραολυμπιακοί Αγώνες: Η εντυπωσιακή Τελετή Έναρξης στο Τόκιο
ΦΩΤΟ Reuters

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες ξεκίνησαν σήμερα (24/8) στο Τόκιο με την τελετή έναρξης να λαμβάνει χώρα χωρίς θεατές, καθώς οι συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί λόγω κορονοϊού είναι πολύ δύσκολες.

Οι διοργανωτές των Παραολυμπιακών Αγώνων, οι οποίοι θα πραγματοποιηθούν μεταξύ 24 Αυγούστου και 5 Σεπτεμβρίου, δήλωσαν ότι σχεδιάζουν να εφαρμόσουν τα ίδια υγειονομικά πρωτόκολλα για τον κορονοϊό με αυτά που χρησιμοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

Ο όμορφος τρόπος που σκέφτηκαν οι Ιάπωνες για να σχηματίσουν το σύμβολο των Παραολυμπιακών Αγώνων ήταν αυτός του Παρα-αεροδρομίου, με τρεις προπέλες να σηκώνονται ψηλά και μέσω κυμάτων αέρα να σχηματίζουν το σύμβολο.

Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο ξεκίνησαν με την τελετή έναρξης, με την ελπίδα και την προσδοκία ότι όχι μόνο θα υπάρξει ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών, αλλά οι διοργανωτές θέλουν οι Παραολυμπιακοί Αγώνες να ενισχύσουν και να αποδείξουν ότι η ιαπωνική κοινωνία είναι περισσότερο ανοικτή.

Το Τόκιο είναι η πρώτη πόλη που φιλοξένησε δύο Παραολυμπιακούς Αγώνες, 57 χρόνια μετά από την πρώτη διοργάνωση το 1964, τώρα ξανά (24/8-5/9) όπου 4.400 αθλητές εκπροσωπούν 162 εθνικές παραολυμπιακές επιτροπές. Θα αγωνιστούν σε 539 αγωνίσματα σε 22 αθλήματα.

Σημαντική ήταν η στιγμή που μπήκε στο στάδιο η αποστολή του Αφγανιστάν, που ταλαιπωρείται από ένοπλες συγκρούσεις και την έλευση των Ταλιμπάν στην εξουσία τις τελευταίες ημέρες. 

Φυσικά, δεν μπορούμε να μην αναφερθούμε στην είσοδο της ελληνικής αποστολής, των 44 αθλητών και 5 συνοδών στο στάδιο! Σημαιοφόρος ο Θανάσης Κωνσταντινίδης μαζί με την Άννα Ντέντα. Τα μέλη της ελληνικής αποστολής θα συμμετάσχουν στα εξής 11 αγωνίσματα: Στίβος, Κολύμβηση, Άρση Βαρών σε πάγκο, Μπότσια, Ξιφασκία με Αμαξίδιο, Σκοποβολή, Τοξοβολία, Αντισφαίριση με Αμαξίδιο, Επιτραπέζια Αντισφαίριση, Ποδηλασία και Τζούντο.

 

Στο στάδιο εισήλθε και η ολυμπιακή αποστολή των προσφύγων με σημαιοφόρο την Αλία Ίσα, που γεννήθηκε στην Ελλάδα από Σύριους γονείς, έχει ως πρότυπο τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και ονειρεύεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα, όπως δήλωσε στο NBC. 

Η είσοδος της Ελλάδας

 

Λίγο πριν την κήρυξη της έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων είχαμε την ομιλία της προέδρου της Ιαπωνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και του προέδρου της Παραολυμπιακής Επιτροπής.

Η ολοκλήρωση της λαμπαδηδρομίας έβαλε… τη Φλόγα στο βωμό κι έφερε την ολοκλήρωση της Τελετής Έναρξης. «Κηρύσσω την έναρξη των Παραολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο 2020» είπε ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο πίσω από τη λευκή μάσκα του στην εξέδρα επισήμων του γηπέδου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις