Ο κ. Ανδριανός τηλεφώνησε στον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ, Γιώργο Χαλβατζάκη και του ζήτησε να επιληφθεί της υπόθεσης εφαρμόζοντας πιστά όσα προβλέπονται από τον κανονισμό (προβλέπεται από επιβολή προστίμου μέχρι απαγόρευση εισόδου σε όλα τα γήπεδα).
«Οι ΚΑΕ, μέλη του ΕΣΑΚΕ, τα μέλη των διοικήσεων τους, οι υπάλληλοι και λοιποί συνεργάτες και προστηθέντες τους ως και τα με οποιονδήποτε τρόπο συνδεόμενα μαζί τους πρόσωπα… έχουν την υποχρέωση να τηρούν τους κανόνες του φιλάθλου πνεύματος και να συμμορφώνονται στις διατάξεις των νόμων και των κανονισμών. Τα ανω πρόσωπα απαγορεύεται να ενεργούν με τρόπο που δυσφημεί το άθλημα καθώς και σε δημόσιες δηλώσεις οι οποίες μπορούν να παρακινήσουν τους φιλάθλους σε πράξεις βίας», αναφέρεται στο σχετικό άρθρο περί δυσφήμησης του αθλήματος.
Από την μεριά του ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ διαβεβαίωσε ότι θα κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να εκτονωθεί η ένταση, ενώ ως λύση εξετάζεται και το να ζητηθεί η παρέμβαση του αθλητικού εισαγγελέα.
