Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Πάρις Καλημερίδης: Την Τρίτη 17/10 στη Θέρμη η κηδεία του δημοσιογράφου

Πάρις Καλημερίδης: Την Τρίτη 17/10 στη Θέρμη η κηδεία του δημοσιογράφου
Intime

Στα κοιμητήρια της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 17 Οκτωβρίου η κηδεία του δημοσιογράφου Πάρι Καλημερίδη. Ο γνωστός αθλητικογράφος που κάλυψε τους αγώνες του μεγάλου Άρη  που έχτισε ο Γιάννης Ιωαννίδης, βασισμένος στους αξεπέραστους Νίκο Γκάλη και Παναγιώτη Γιαννάκη, τη δεκαετία του ’80, «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 74 ετών.

Ο Πάρις Καλημερίδης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1949. Εργάστηκε στις εφημερίδες «Μακεδονία» και «Θεσσαλονίκη» από το 1968, στην τηλεόραση της ΕΡΤ3 από το 1985, καθώς και στη Δημοτική Τηλεόραση της συμπρωτεύουσας (TV 100).

Η δημοσιογραφική του διαδρομή σφράγισε το ρεπορτάζ του μπάσκετ στη Θεσσαλονίκη, και ο ίδιος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους εμβληματικούς αθλητικούς συντάκτες της δημοσιογραφικής οικογένειας.

Ο Πάρις Καλημερίδης κάλυψε για πάνω από 40 χρόνια το ρεπορτάζ του μπασκετικού Άρη και αποτελούσε έναν από τους πιο κοντινούς φίλους του Νίκου Γκάλη.

Άρχισε το ρεπορτάζ το 1967, οπότε και ξεκίνησε να γράφει τοπικά πρωταθλήματα μπάσκετ. Έπειτα συνέχισε στο πρωτάθλημα μπάσκετ Α’ Εθνικής στο γήπεδο της ΧΑΝΘ.

Στην πορεία ανέλαβε το ρεπορτάζ του Άρη, την περίοδο που οι κίτρινοι κυριαρχούσαν στην Ελλάδα, καλύπτοντας τα Final Four των κιτρινόμαυρων του Γιάννη Ιωαννίδη και των Γκάλη, Γιαννάκη.

Τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Πάρι Καλημερίδη εξέφρασε με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜ-Θ: «Η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας – Θράκης με θλίψη ανακοινώνει τον θάνατο του δημοσιογράφου Πάρι Καλημερίδη, ο οποίος πέθανε σήμερα (σ.σ. 16.10.2023) σε ηλικία 74 ετών.

Η κηδεία του Πάρι Καλημερίδη, θα γίνει στις 4:30 το απόγευμα της Τρίτης, 17 Οκτωβρίου από τα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις