Τρίτη, 21 Μαΐ
22oC Αθήνα

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός: Αδικήθηκε! Ένα οφσάιντ σταμάτησε το πράσινο “διπλό”

ΦΩΤΟ pao.gr
ΦΩΤΟ pao.gr

Έβγαλε μαχητικότητα στο… χωράφι των “Ζωσιμάδων” αλλά έφυγε αδικημένος! Στην καλύτερη του εφετινή εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να φύγει με τη νίκη απ’ την έδρα του ΠΑΣ, που προηγήθηκε με γκολ οφσάιντ, αλλά κατάφερε να πάρει μόνο το βαθμό (1-1), με το τέρμα του Μπεργκ. Δοκάρι με Εμποκού οι “πράσινοι”.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Στο καλύτερό του εφετινό εκτός έδρας ματς, ο Παναθηναϊκός δεν έφυγε νικητής από τους Ζωσιμάδες (1-1). Ο ΠΑΣ προηγήθηκε με το γκολ-οφσάιντ του Κόντε στο 31΄ και οι “πράσινοι” το μόνο που κατάφεραν ήταν να ισοφαρίσουν με τον Μπεργκ στο 56΄, στην τρίτη αναμέτρηση της 19ης αγωνιστικής της Superleague.

Το πρώτο μέρος του 45λεπτου στους “Ζωσιμάδες” ήταν κάτι το… βαρετό! Ο κακός αγωνιστικός χώρος έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να μην βρουν καλό ρυθμό οι δυο ομάδες και να περάσουν καλές μπαλιές στους επιθετικούς τους. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να κυκλοφορήσει την μπάλα -πράγμα δύσκολο σε αυτό το γήπεδο- με τον ΠΑΣ να αμύνεται σωστά και να ψάχνει τις αντεπιθέσεις.

Το παιχνίδι απέκτησε ενδιαφέρον μετά το 20λεπτο, αφού είχαμε και τις πρώτες καλές φάσεις. Στο 22′ το δυνατό σουτ του Λίλα πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Βλαχοδήμου, ενώ στο 28′ ο Κλωναρίδης άργησε να “εκτελέσει” μέσα απ’ την μεγάλη περιοχή και είδε το σουτ του να κόβεται από τους αμυνόμενους.

Η επίθεση που… άλλαξε την αναμέτρηση έγινε στο 31′. Ο Κούτρης έκανε το σουτ έξω από την περιοχή και ο Κόντε με κεφαλιά -από θέση οφσάιντ- άλλαξε πορεία στην μπάλα, κάνοντας το 1-0 για τους Γιαννιώτες. Το “τριφύλλι” προσπάθησε να γίνει πιο πιεστικό μετά το τέρμα, αλλά δεν κατάφερε κάτι.

 Με το… καλημέρα στην επανάληψη ο Παναθηναϊκός πλησίασε στην ισοφάριση, αφού η μακρινή εκτέλεση φάουλ του Εμποκού έστειλε την μπάλα στο δεξί δοκάρι του Πασχαλάκη. Ο Κονγκολέζος μαζί με τον Κουλιμπαλί έβγαλαν.. ενέργεια και ανέβασαν το “τριφύλλι”. Το 1-1 ήρθε με μικρή βοήθεια της τύχης στο 56′. Μετά από κόντρες μέσα στην μικρή περιοχή και κακή αντίδραση του Πασχαλάκη, η μπάλα έφτασε στον Μπεργκ, που ανενόχλητος την έσπρωξε στα δίχτυα του ΠΑΣ.

Το παιχνίδι “άνοιξε” αρκετά στη συνέχεια, ο Παναθηναϊκός ήταν σαφέστατα καλύτερος ενώ η είσοδος του Βλαχοδήμου έκανε πιο κινητικούς τους “πράσινους”. Στο 69′ ο Μπεργκ -από θέση οφσάιντ- βρήκε τον Βιγιαφάνιες, αλλά το πλασέ του πήγε πάνω στον Πασχαλάκη. Το παιχνίδι απέκτησε πολύ καλό ρυθμό και οι φιλοξενούμενοι (76′) έχασαν μοναδική ευκαιρία να σκοράρουν. Το λάθος γύρισμα του Ζέκα προς τον τερματοφύλακα του “έδωσε” την μπάλα σρον Ζάιρο προσπάθησε να πλασάρει τον Βλαχοδήμο, αλλά νικήθηκε στο τετ-α-τετ με τον πορτιέρε του Παναθηναϊκού.

Το “τριφύλλι” προσπάθησε μέχρι τέλους για να φτάσει στην ανατροππη, αλλά δεν τα κατάφερε στο.. αγρόκτημα των “Ζωσιμάδων”, αφού τόσο η κεφαλιά του Χατζηγιοβάνη στο 89′, όσο και η εκτέλεση φάουλ του Εμποκού στο 90+1′ έστειλαν την μπάλα άουτ.

Διαιτητής: Θ.Τζήλος (Λάρισα)
Κίτρινες: Κοζορώνης, Ακόστα – Τελάντερ, Μολέδο, Χατζηγιοβάνης

Οι ενδεκάδες:

ΠΑΣ Γιάννινα (Γ.Πετράκης): Πασχαλάκης, Μιχαήλ, Τζημόπουλος, Μαμπουλού (72΄ Ζάιρο), Καρανίκας, Ακόστα, Λίλα, Γιάκος (68΄ Γαρουφαλιάς), Κοζορώνης, Κόντε, Κούτρης (61΄ Ναδάλες)

Παναθηναϊκός (Μ.Ουζουνίδης): Ο.Βλαχοδήμος, Κουτρουμπής, Τελάντερ (59΄ Μολέδο), Κουλιμπαλί, Χουλτ, Λουντ (63΄ Π.Βλαχοδήμος), Ζέκα, Εμποκού, Βιγιαφάνιες, Κλωναρίδης (76΄ Χατζηγιοβάνης), Μπεργκ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε