ΠΑΣ Γιάννινα σε ΕΠΟ: «Δεν ζητήσαμε ποτέ αλλαγή έδρας, ορίστε το ματς στους Ζωσιμάδες»

ΦΩΤΟ Intime

Συνεχίζεται η κόντρα ανακοινώσεων μεταξύ ΠΑΣ Γιάννινα και ΕΠΟ με τους Ηπειρώτες να απαντάνε στην ομοσπονδία πως ποτέ δεν ζήτησαν αλλαγή έδρας για το ματς Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και να την καλούν να ορίσει την αναμέτρηση στους «Ζωσιμάδες».

Η απόφαση της ΕΠΟ να αλλάξει την έδρα διεξαγωγής του πρώτου αγώνα των προημιτελικών στο Κύπελλο Ελλάδας ανάμεσα στον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Παναθηναϊκό, έχει προκαλέσει αναστάτωση αλλά έφερε αντίδραση στις τάξεις της ομάδας των Ιωαννίνων. Σε αυτό το πλαίσιο, η ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα απέστειλε επιστολή στην Ομοσπονδία και ζητεί εγγράφως ανάκληση της απόφασης, εκφράζοντας την έκπληξη και τη δυσαρέσκειά της γι΄ αυτή, ενώ όπως υπογραμμίζει επιφυλάσσεται παντός νομίμου δικαιώματός της για όποια ζημία υποστεί.

Ακόμη, κάνει λόγο για εσφαλμένη και αυθαίρετη ερμηνεία του σχετικού άρθρου του ΚΑΠ και αναρωτιέται πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, κατά τις πληροφορίες που έχει λάβει η διοίκηση, «έχει ήδη κάνει κράτηση στο ένα και μοναδικό αυτό ξενοδοχείο του Αγρινίου, πριν καν μας κοινοποιηθεί η ως άνω απόφαση».

Η επιστολή του ΠΑΣ Γιάννινα στην ΕΠΟ

«Όλως αιφνιδιαστικά και προς μεγάλη μας έκπληξη αλλά και δυσαρέσκεια λάβαμε προ ολίγου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, την απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ (η οποία και αναρτήθηκε και στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ) περί της διεξαγωγής του εξ αναβολής αγώνα της 7ης φάσης (1η αγωνιστική) του Κυπέλλου Ελλάδος, μεταξύ των ομάδων της ΠΑΕ Car.gr ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 (γηπεδούχος ομάδα) και της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, την Πέμπτη 18/02/2021 και ώρα 15:00 μ.μ., στο γήπεδο του Παναιτωλικού, λόγω δήθεν ακαταλληλότητας του εθνικού σταδίου των Ιωαννίνων οι “Ζωσιμάδες”, που έχει οριστεί ως έδρα μας, απόφαση όμως που είναι εντελώς αντίθετη στους Κανονισμούς της ΕΠΟ στην Προκήρυξη του Κυπέλλου και που πρωτίστως και σε κάθε περίπτωση είναι αυθαίρετη, αβάσιμη και μη περιέχουσα την επιβεβλημένη επαρκή αιτιολογία, γεγονός που γεννά και πολλά ερωτήματα ως προς τη σκοπιμότητά της.

Ειδικότερα, ουδόλως αναφέρεται στην ως άνω απόφαση, το αν έγινε δήθεν κάποια αυτοψία και δη μάλιστα σήμερα (ήτοι δύο ημέρες πριν τον αγώνα), στον αγωνιστικό χώρο των Ζωσιμάδων ή ποια άλλα δήθεν κριτήρια και δεδομένα – πέρα προφανώς από «εισηγήσεις» τρίτων που δεν βρίσκονται στα Ιωάννινα-, έλαβε υπόψη της η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ για να καταλήξει στο εν λόγω συμπέρασμα της για την ακαταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου, την οποία ακαταλληλότητα σε καμία περίπτωση δεν αποδεχόμαστε.

Διότι παρά τα όσα όλως επιγραμματικά αναφέρει η απόφαση της Επιτροπής, η πραγματικότητα, που μπορεί κάλλιστα να σας βεβαιώσει και εγγράφως και η ίδια η Διοίκηση του Εθνικού γηπέδου των Ιωαννίνων, είναι ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου ο αγωνιστικός χώρος να είναι απολύτως έτοιμος για τον ως άνω αγώνα του Κυπέλλου και για να μην υπάρξει κάποιο πρόβλημα με την διεξαγωγή του.

Επισημαίνουμε δε ότι στην κατά τα ως άνω απόφαση γίνεται λόγος, εντελώς αυθαίρετα για την εφαρμογή του άρθρου 8 παρ. 4 και 22 παρ. 1 του ΚΑΠ της ΕΠΟ, όταν όμως βάσει του άρθρου άρθρο 10 παρ. 2 του ΚΑΠ, για τη δυνατότητα της διεξαγωγής ή της συνέχισης ενός αγώνα από άποψη καταλληλότητας ή όχι του γηπέδου, μόνος αρμόδιος να αποφασίσει είναι ο διαιτητής.

Ο ορισθείς όμως διαιτητής της αναμέτρησης δεν βρίσκεται σήμερα στα Ιωάννινα για να επιθεωρήσει το γήπεδο, ούτως ώστε κατόπιν δικής του εισήγησης, η Διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου, να αλλάξει την έδρα του αγώνος. Και εφόσον ο διαιτητής δεν έχει επιθεωρήσει ακόμα τον αγωνιστικό χώρο και εφόσον η Διοργανώτρια δεν έχει κάνει αυτοψία η ίδια ή με τυχόν προστηθέντες της στο γήπεδο, για να καταλήξει σε ασφαλές συμπέρασμα, θεωρούμε την ως άνω απόφαση παράτυπη, παράνομη και καταχρηστική.

Και δεν είναι τυχαίο ότι στην απόφαση δεν μνημονεύεται καν το αν έστω εκτιμήθηκε από την Επιτροπή, το έτερο γήπεδο των Ιωαννίνων, το οποίο έχει η ΠΑΕ δηλώσει κατά τις επιταγές της Προκήρυξης του Κυπέλλου και του ΚΑΠ της ΕΠΟ, ως εναλλακτική έδρα της. Επειδή επομένως η ως άνω απόφαση είναι παράτυπη, αυθαίρετη, αντίθετη στους Κανονισμούς και πρωτίστως μη επαρκώς αιτιολογημένη.

Επειδή, η προκήρυξη του Κυπέλλου, που συνιστά σύμβαση μεταξύ της ΠΑΕ και της Διοργανώτριας του Κυπέλλου, ΕΠΟ, αναφέρει ρητώς στο άρθρο 3 παρ. 3στ, ότι σχετικά με την κανονικότητα και καταλληλότητα του γηπέδου, ισχύουν τα αναφερόμενα στα άρθρα 9 και 10 του ΚΑΠ, δηλαδή ότι γι’ αυτή αποφασίζει ο διαιτητής του αγώνα.

Επειδή, σε κάθε περίπτωση η παρ. 4 του άρθρου 8 που αναφέρεται στην εν λόγω απόφαση, αφορά την διοργάνωση του πρωταθλήματος και όχι του Κυπέλλου, καθόσον η προκήρυξη παραπέμπει στο άρθρο 8, όσον αφορά τις προδιαγραφές των γηπέδων και μόνο και όχι για την δυνατότητα αλλαγής έδρας με απόφαση του Προέδρου της Διοργανώτριας, για την καταλληλότητα της οποίας όπως προαναφέραμε υπεύθυνος να κρίνει είναι ο διαιτητής.

Επειδή η ίδια η Διοίκηση του Εθνικού Σταδίου των Ιωαννίνων, είναι η πλέον αρμόδια αυτή τη στιγμή για να βεβαιώσει την κατάσταση του αγωνιστικού χώρου, ο οποίος κατόπιν δικών της ενεργειών και της ΠΑΕ, είναι απολύτως κατάλληλος. Επειδή σας δηλώνουμε ότι καθιστούμε εσάς αποκλειστικά υπεύθυνους για τυχόν ζημία μας από τις χορηγίες και διαφημίσεις, λόγω της αιφνίδιας αυτής αλλαγής της έδρας, η οποία είναι αναιτιολόγητη.

Επειδή, δεν δύναται να ορίζεται γήπεδο για τον αγώνα από την Επιτροπή Διοργανώσεων, χωρίς προηγουμένως να έχει ελεγχθεί, η διαθεσιμότητα κλινών στην πόλη που βρίσκεται το γήπεδο αυτό, καθόσον στην πόλη του Αγρινίου, δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή διαθέσιμο ξενοδοχείο. Είναι δε άξιο απορίας πως η ΠΑΕ Παναθηναϊκός κατά τις πληροφορίες που λάβαμε, έχει ήδη κάνει κράτηση στο ένα και μοναδικό αυτό ξενοδοχείο του Αγρινίου, πριν καν μας κοινοποιηθεί η ως άνω απόφαση. Δια όλους αυτούς τους λόγου, και με επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματος μας, σας καλούμε με την παρούσα μας να ανακαλέσετε από μόνοι σας άμεσα, ήτοι εντός της ημέρας την ως άνω απόφασή σας».

Μετά την απάντηση της ΕΠΟ μάλιστα πως ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν βεβαίωσε γραπτώς πως δεσμεύεται για την καταλληλότητα του αγωνιστικού χώρου των «Ζωσιμάδων», οι Ηπειρώτες προχώρησαν σε ανακοίνωση, κατηγορώντας την ομοσπονδία για αναλήθειες και απαιτώντας να οριστεί στην έδρα τους το ματς.

Η ανακοίνωση του ΠΑΣ Γιάννινα

«Ποτέ δε ζητήθηκε αλλαγή έδρας από την Car.gr ΠΑΕ ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966 για την 1η αγωνιστική της 7ης φάσης μετά την αναβολή της προηγούμενης Πέμπτης από το διαιτητή της αναμέτρησης, που και τότε ζητούσαμε ξεκάθαρα να γίνει το παιχνίδι, αλλά και αντίστοιχα ποτέ δεν έγινε καμία επικοινωνία με την ΕΠΟ που να ζητηθεί δέσμευση από την ΠΑΕ για την κατάσταση των Ζωσιμάδων, γεγονός το οποίο διαψεύδουμε. Να ορίσετε κανονικά το παιχνίδι στην ΕΔΡΑ ΜΑΣ το ΖΩΣΙΜΑΔΕΣ και αφήστε τις “αναληθείς” αναρτήσεις δήθεν για την αποκατάσταση της αλήθειας!»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Η «βαριά» φανέλα και η «ψυχή» της Μπαρτσελόνα έφεραν ανατροπή και πρόκριση στον τελικό (video)

Η «βαριά» φανέλα και η «ψυχή» της Μπαρτσελόνα έφεραν ανατροπή και πρόκριση στον τελικό (video)

Η Μπαρτσελόνα έκανε μία απίστευτη ανατροπή κόντρα στη Σεβίλλη στη ρεβάνς των ημιτελικών του Κυπέλλου Ισπανίας και επικράτησε 3-0 στην παράταση φέρνοντας… τούμπα το εις ... Διαβάστε περισσότερα
Η Μίλαν «γλίτωσε» στη λήξη, διακοπή στο Φιορεντίνα – Ρόμα στη μνήμη του Αστόρι (video)

Η Μίλαν «γλίτωσε» στη λήξη, διακοπή στο Φιορεντίνα – Ρόμα στη μνήμη του Αστόρι (video)

Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς είναι τραυματίας, η Ουντινέζε αποδείχθηκε… σκληρό καρύδι και η Μίλαν δείχνει να «ζαλίζεται», φέρνοντας 1-1 μέσα στο «Σαν Σίρο» με εύστοχη εκτέλεση ... Διαβάστε περισσότερα
ΠΑΣ Γιάννινα: Πανευτυχείς όλοι για την πρόκριση – «Μας πείσμωσαν όσα έγιναν στο πρώτο ματς»

ΠΑΣ Γιάννινα: Πανευτυχείς όλοι για την πρόκριση – «Μας πείσμωσαν όσα έγιναν στο πρώτο ματς»

Στον 7ο ουρανό ήταν όλοι στον ΠΑΣ Γιάννινα μετά την μεγάλη πρόκριση επί του Παναθηναϊκού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με τον πρόεδρο της ομάδας, ... Διαβάστε περισσότερα
Ο Γκέλιος στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας με την Χόλσταϊν Κίελ (video)

Ο Γκέλιος στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας με την Χόλσταϊν Κίελ (video)

Αυτό το ποδοσφαιρικό παραμύθι… να δούμε μέχρι που θα φτάσει. Έχοντας βασικό τον Ιωάννη Γκέλιο, η Χόλσταϊν Κίελ «πάτησε» στα ημιτελικά του Κυπέλλου Γερμανίας, επικρατώντας ... Διαβάστε περισσότερα