Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Πασκουάλ: “Είπα μ@λ@κ@ τον Διαμαντίδη! Εκαψα… τον Καλάθη!’

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ανετος και ευθύς ήταν ο Τσάβι Πασκουάλ στη συνέντευξή του στον ΣΠΟΡ FM. Παραδέχθηκε ότι έκαψε τον Καλάθη, αλλά πρόσθεσε ότι δεν μπορούσε να κάνει διαφορετικά…

Τόνισε επίσης ότι είπε μ@λ@κ@ τον Διαμαντίδη επειδή έφυγε από τον Παναθηναϊκό, όταν πήγε αυτός στην ομάδα.

Για τον Διαμαντίδη είπε:  «Από τότε που είμαι προπονητής του μπάσκετ και έχω τα λογικά μου, πάντα ήθελα να προπονήσω τον Διαμαντίδη. Του το είπα “τώρα που έρχομαι εγώ, φεύγεις εσύ”. Τόλμησα να τον αποκαλέσω μ@@@.Ο Διαμαντίδης είναι ο πιο απίστευτος παίκτης που έχω δει ποτέ στα τελευταία λεπτά, γιατί δεν έπαιρνε σχεδόν ποτέ λάθος απόφαση».

Για τον Νικ Καλάθη:  «Εκμεταλλεύομαι αυτό που είπατε για να πω ότι είναι πολύ σημαντικό για την ομάδα στην πρώτη χρονιά χωρίς τον Διαμαντίδη να καταφέρει αυτά που κατάφερε. Είναι ένα σημείο αναφοράς για τον Παναθηναϊκό και γι’ αυτό θα πρέπει να συγχαρούμε όλο τον κόσμο που εργάστηκε πριν από μένα για να έρθουν αυτά τα επιτεύγματα. 

Δίχως αμφιβολία ο Καλάθης ήταν από τους σημαντικότερους παίκτες φέτος και με την προσωπικότητά του έθρεψε την ομάδα. Είναι ξεκάθαρο πως είχε και τις άσχημες στιγμές του, αλλά είναι δύσκολο αν έχεις παίξει τόσα παιχνίδια να μην έχεις κι άσχημες στιγμές. Άλλωστε στην αρχή της σεζόν με τον τραυματισμό του Τζέιμς έπαιζε πάνω από 30 λεπτά σε κάθε ματς. Αν δεν ήταν πιο σταθερός ήταν γιατί εγώ τον έκαψα, αλλά δεν υπήρχε άλλη οδός για να κερδίσουμε. 

Τελείωσε τη σεζόν πολύ καλά και είμαι ευτυχής γι’ αυτόν, γιατί είναι ένας παίκτης εργατικός και με απίστευτη καρδιά. Έπαιξε παιχνίδια αντιμετωπίζοντας σωματικά προβλήματα, αλλά έχει τη νοοτροπία που κάνει τη διαφορά». 

Για το αν ο κόσμος αδίκησε τον Καλάθη με την κριτική του: «Θεωρώ πως ο καθένας πρέπει να λέει αυτό που σκέφτεται κι αισθάνεται. Εγώ προσπαθώ να βλέπω τα θετικά στοιχεία των παικτών μου, όχι τα αρνητικά. Να προσπαθώ να δουλέψω με τα θετικά και να κρύψω τα αρνητικά. Άλλοι προπονητές βλέπουν τα αρνητικά. Ο κόσμος μπροστά στην τηλεόραση έχει μεγαλύτερη ευκολία να βλέπει τα αρνητικά παρά τα θετικά. Υπάρχουν προπονητές που δουλεύουν βάσει των ελαττωμάτων κι άλλοι βάσει των αρετών τους. Εγώ ανήκω στη δεύτερη κατηγορία».

Για έναν ελληνικό κορμό στον Παναθηναϊκό: «Μακάρι να έχουμε όσους περισσότερους Έλληνες παίκτες γίνεται. Κερδίσαμε, αλλά ακόμη δεν έχουμε ταυτότητα. Οι Έλληνες παίκτες δίνουν το DNA της ομάδας. Θα πρέπει να το συνδυάσουμε αυτό με το να παραμείνουμε στις ράγες που δίνουν τις νίκες. Κάθε χώρα έχει τα στοιχεία της ταυτότητάς της και ο προπονητής θα πρέπει να τα κατανοήσει για να κάνει σωστότερα τη δουλειά του. Θα ήταν πολύ καλό να προσθέσουμε Έλληνες παίκτες, όχι μόνο τη φετινή χρονιά, αλλά και σε βάθος χρόνου. 

Υπάρχουν όμως πολλές μεταβλητές, όπως το να κερδίζεις ή ο προϋπολογισμός. Στον πρωταθλητισμό δεν υπάρχουν μεταβατικές σεζόν. Ο κόσμος χρησιμοποιεί τη λέξη μετάβαση όταν χάνει και το προτάσσει ως δικαιολογία επειδή έχασε. Η δεύτερη δικαιολογία που προβάλλεται είναι πως έχασες επειδή προσπάθησες να αναδείξεις παίκτες, αλλά η πραγματικότητα είναι πως το σημαντικό είναι να κερδίζεις και μετά τα υπόλοιπα».


Για την πιθανότητα να αγωνιστεί με τον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια: «Σε ό,τι αφορά στον Χεζόνια, οικοδομήσαμε μια προσωπικότητα με τη δουλειά μας στην Μπαρτσελόνα. Ακριβώς όταν ήταν έτοιμος να κάνει το παραπάνω βήμα στην Ευρώπη, έφυγε για το ΝΒΑ. Αν αποφασίσει να επιστρέψει στην Ευρώπη, έχουμε ως ομάδα και ως προπονητής πολλές πιθανότητες να τον πείσουμε να έρθει εδώ. Γιατί πέρα από τις βλακείες που γράφτηκαν στην Ισπανία, έχουμε μια πολύ καλή σχέση».

Για την παρουσία του στον Παναθηναϊκό: «Ποτέ δεν έχω τη νοοτροπία πως κάτι είναι δύσκολο. Προσπαθώ να σκεφτώ το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσω για να πετύχω το στόχο. Ποτέ δεν έχω τη νοοτροπία, ότι δεν θα ήθελα τον τάδε παίκτη, αλλά θα ήθελα έναν άλλο. Ήξερα πού πήγαινα όταν ανέλαβα τον Παναθηναϊκό. Αν δεν μου άρεσε, έπρεπε να μείνω σπίτι μου στη Βαρκελώνη. Δεν ήρθα με τη σκέψη του τι θα είχα κάνει αν είχα την ομάδα από την αρχή. 

Ήρθα, προσπάθησα να κρατήσω όσα θεώρησα καλά στην ομάδα, προσπάθησα να ξεσκαρτάρω κάποια πράγματα που θεώρησα πως δεν ήταν κατάλληλα, αλλά ήξερα πως το πιο σημαντικό ήταν να κερδίζουμε. 

Άρχισα να προσθέτω τα πράγματα που έκρινα απαραίτητα, αλλά πάντα με στόχο τη νίκη. Αυτή είναι η δουλειά του προπονητή. Να βρίσκει τον τρόπο να κερδίζει, δεν έχει τόση σημασία ο τρόπος».

Για τον Ομπράντοβιτς: «Αυτά που κατάφερε με τον Παναθηναϊκό είναι ανέφικτα για τα επόμενα 100 χρόνια. Ήταν ένα διάστημα μεγαλείου για τους παίκτες, τον προπονητή, για όλους. Τώρα οι στιγμές είναι διαφορετικές και πρέπει να τις αντιμετωπίζουμε ως τέτοιες. Αλλά μπορώ να γίνω για τον κόσμο κάποιος που πέρασε από εδώ και άφησε κάτι, άφησε τη σφραγίδα του. Μου αρκούν κάποια βασικά πράγματα, να μείνω στη συνείδηση του κόσμου ως ένας άνθρωπος που δούλεψε τίμια και άφησε κάποια πράγματα στην ομάδα».

Για τον Κώστα Σλούκα: «Είναι αριστερόχειρας (γέλια). Είναι πολύ καλός παίκτης, έκανε μια πολύ καλή σεζόν. Παίρνει πολύ καλές αποφάσεις, κοντρολάρει πολύ καλά το παιχνίδι. Έχει βελτιωθεί πολύ με τον Ζέλικο. Ήταν ένας παίκτης-κλειδί για τη Φενέρμπαχτσε».

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε