Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Πελέ: Η ανάρτηση του γιου του πάνω από το φέρετρο

Πελέ: Η ανάρτηση του γιου του πάνω από το φέρετρο
Reuters

Η ώρα που η Βραζιλία και ο ποδοσφαιρικός πλανήτης θα πει το μεγάλο “αντίο” στον Πελέ, πλησιάζει. Το μήνυμα του γιου του θρυλικού ποδοσφαιριστή, μέσα από το γήπεδο της Σάντος.

Η οικογένεια του Πελέ ζήτησε από τη διοίκηση της Σάντος να μεταφερθεί η σoρός του θρύλου του παγκόσμιου ποδοσφαίρου στο «Vila Belmiro», την έδρα της βραζιλιάνικης ομάδας όπου μεγαλούργησε ως ποδοσφαιριστής.

Οπως και έγινε και από σήμερα θα τεθεί η σορός του σε λαϊκό προσκύνημα. Το φέρετρο του μεταφέρθηκε από το νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊνστάιν» στο κέντρο του σταδίου Vila Belmiro, την έδρα της Σάντος, τοποθετήθηκε στο κέντρο του γηπέδου και ο χώρος θα ανοίξει για το κοινό στις 10:00 το πρωί (15:00 ώρα Ελλάδας). Το λαϊκό προσκύνημα θα διαρκέσει έως τις 10 το πρωί της Τρίτης.

Ουρές από τους θαυμαστές του “μαύρου μαργαριταριού” δημιουργήθηκαν από τα χαράματα. Την ίδια στιγμή, εντός του γηπέδου, ο γιος του θρυλικού Πελέ, Εντίνιο, άγγιζε το φέρετρο και ανέφερε σε Instastory: «Φτάσαμε σπίτι».

Η είσοδος του κοινού για το λαϊκό προσκύνημα στο στάδιο θα γίνεται στις θύρες 2 και 3 και η έξοδος θα γίνεται από τις θύρες 7 και 8.

Οι επίσημοι θα εισέλθουν για να αποτίσουν φόρο τιμής στον Πελέ από τη θύρα 10. Μετά το λαϊκό προσκύνημα, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση στους δρόμους του Σάντος.

Η ταφή του Πελέ θα γίνει στο κοιμητήριο «Memorial Necrópole Ecumênica» του Σάο Πάολο, σε κλειστό οικογενειακό κύκλο. Ο ίδιος ο Πελέ είχε επιλέξει να είναι εκεί η τελευταία του κατοικία, έτσι ώστε να είναι απέναντι από το «Estadio Urbano Caldeira», εκεί όπου πέτυχε μερικά από τα πιο σπουδαία επιτεύγματά του.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις