Πέμπτη, 28 Μαρ.
19oC Αθήνα

Πελέ: Το Πράσινο Ακρωτήρι έγινε η πρώτη χώρα που έδωσε το όνομα του Βραζιλιάνου θρύλου στο εθνικό της στάδιο

Πελέ: Το Πράσινο Ακρωτήρι έγινε η πρώτη χώρα που έδωσε το όνομα του Βραζιλιάνου θρύλου στο εθνικό της στάδιο

Το Πράσινο Ακρωτήρι είναι η πρώτη χώρα που θα υλοποιήσει την πρόταση του προέδρου της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο και θα μετονομάσει το εθνικό της στάδιο σε «Πελέ» όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Ζοσέ Ουλίσες Κορέιρα ε Σίλβα.

«Το Πράσινο Ακρωτήριο και η Βραζιλία έχουν μια ιστορία και μια κουλτούρα που πάνε χέρι-χέρι, δεδομένου ότι είναι δύο αδελφές χώρες, που συνδέονται με τη γλώσσα και άλλα πολλά. Και με το θάνατο του Εντσον Αράντες ντο Νασιμέντο, του βασιλιά Πελέ, που γεννήθηκε στη Βραζιλία, αλλά έγινε νωρίς παγκόσμια φιγούρα, μια μαζική εικόνα που δείχνει ότι ο αθλητισμός έχει τη δύναμη να ενώσει τον κόσμο, τώρα επιθυμούμε να τον τιμήσουμε», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

Επιπλέον, πρόσθεσε: «Ο Πελέ ήταν και θα είναι πάντα σημείο αναφοράς στη Βραζιλία και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, όντας ένα είδωλο που συνδέει πολλές γενιές. Ως φόρο τιμής και αναγνώριση αυτής της εικόνας, εκφράζω την πρόθεσή μου να ονομάσω το εθνικό μας στάδιο ως «στάδιο Πελέ» («Pelé Stadium»), μια πρωτοβουλία που πιστεύω ότι θα μας ακολουθήσουν αρκετές χώρες σε όλο τον κόσμο. Έχουμε ήδη κοινοποιήσει την πρόθεσή μας στη FIFA, γιατί αυτός ο θεσμός ήταν που ξεκίνησε την πρόκληση και ελπίζουμε να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε σύντομα αυτή τη συμβολική πράξη», κατέληξε ο πρωθυπουργός.

Όπως είναι γνωστό ο Τζιάνι Ινφαντίνο, λίγο μετά το πέρασμά του από το φέρερο του Πελέ στο στάδιο της Σάντος «Vila Belmiro», είχε πει-μεταξύ άλλων-, ότι «θα να ζητήσουμε από τα 211 μέλη της FIFA να ονομάσουν ένα γήπεδο με το όνομα του Πελέ, ώστε σε 30, 40, 50 χρόνια όλοι να γνωρίζουν ακόμα τη σημασία του. Ο Πελέ είναι αιώνιος. Η FIFA σίγουρα θα τιμήσει τον “βασιλιά” όπως του αξίζει».

Έτσι μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού του Πράσινου Ακρωτηρίου έγραψε στον λογαριασμό του στο instagram:

«Ευχαριστώ πολύ το Πράσινο Ακρωτήριο! Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρωθυπουργό,τον Υπουργό Αθλητισμού, την ποδοσφαιρική ομοσπονδία του Πράσινου Ακρωτηρίου, για το γεγονός ότι το Πράσινο Ακρωτήριο ανακοίνωσε την πρόθεσή του να ονομάσει το εθνικό στάδιο με το όνομα του Πελέ.

Αυτή η πρωτοποριακή χειρονομία δείχνει την αξιοπρέπεια της χώρας και τιμά τη μνήμη του Πελέ. Ελπίζω ότι περισσότερα γήπεδα και ποδοσφαιρικοί χώροι σε όλο τον κόσμο μπορούν επίσης να συμμετάσχουν σε αυτό το παγκόσμιο αφιέρωμα. Να ζήσει ο βασιλιάς!

 
 
 
 
 
Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Gianni Infantino – FIFA President (@gianni_infantino)

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις