Τρίτη, 23 Απρ.
22oC Αθήνα

Πένθος στην ΑΕΚ – Πέθανε ο παλαίμαχος άσος Χρήστος Άμπος

Πένθος στην ΑΕΚ – Πέθανε ο παλαίμαχος άσος Χρήστος Άμπος
ΦΩΤΟ intime

Τον θάνατο του παλαίμαχου άσου της ομάδας, Χρήστου Άμπου, πενθεί η οικογένεια της ΑΕΚ, με τον 83χρονο να φεύγει σήμερα (1/7) από την ζωή.

Τη θλίψη σκόρπισε στην ΑΕΗ η είδηση του θανάτου του Χρήστου Άμπου, ο οποίος έφυγε από τη ζωή τα ξημερώματα της Τετάρτης (1/7) σε ηλικία 83 ετών. Ο παλαίμαχος παίκτης της Ένωσης είχε συμπληρώσει πάνω από 100 συμμετοχές με τα “κιτρινόμαυρα”, ενώ τελευταία του επιθυμία ήταν να επισκεφτεί το υπό κατασκευή γήπεδο της “Αγια Σοφιάς” στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Με επίσημη ανακοίνωσή της η ΠΑΕ ΑΕΚ έστειλε εξέφρασε τη θλίψη όλων στο σύλλογο, ενώ έστειλε τα συλλυπητήρια στην οικογένεια του Χρήστου Άμπου και στους οικείους του.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ ΑΕΚ

Εφυγε τα ξημερώματα από τη ζωή ο παλαίμαχος επιθετικός της ομάδας μας, Χρήστος Αμπος, ο οποίος υπήρξε μία από τις σημαντικές μορφές της μεταπολεμικής ΑΕΚ και φόρεσε την κιτρινόμαυρη φανέλα για έξι σεζόν (1956-62) με περίπου 100 επίσημες συμμετοχές.

Ο Χρήστος Άμπος γεννήθηκε τον Οκτώβριο του 1937 στη Μυτιλήνη, ήρθε στην Αθήνα και την Κηφισιά και απο τον ΑΟ Κηφισιάς μεταγράφηκε στην ΑΕΚ το 1956.

Εχασε την ευκαιρία να στεφθεί πρωταθλητής Ελλάδας στο πλευρό των Νεστορίδη, Σταματιάδη, Σοφιανίδη και άλλων μεγάλων άσων της εποχής στο περίφημο μπαράζ του 1960 κόντρα στον Παναθηναϊκό, πριν από 60 χρόνια (31 Ιουλίου 1960) στο Στάδιο “Καραϊσκάκης”, όταν εκείνος άνοιξε το σκορ κάνοντας το 1-0 στο 13′, για να ακολουθήσει η ανατροπή των “πράσινων” μέσα σε 19 λεπτά για το τελικό 2-1.

Η τελευταία του επιθυμία ήταν να επισκεφθεί το υπό ανέγερση γήπεδο της ομάδας μας στη Νέα Φιλαδέλφεια, εκεί όπου αποθεώθηκε πολλές φορές από τους οπαδούς της ΑΕΚ.

Η κιτρινόμαυρη οικογένεια θα τον αποχαιρετήσει για τελευταία φορά αύριο στις δώδεκα το μεσημέρι στο Κοιμητήριο της Ηλιούπολης.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του Χρήστου Αμπου, που θα έχει πάντα τη δική του ξεχωριστή θέση στην ιστορία της ομάδας μας!

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις