Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Πεπ Γκουαρντιόλα: Έγραψε Ιστορία ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι μετά τη νέα κατάκτηση του Champions League και το τρεμπλ

Πεπ Γκουαρντιόλα: Έγραψε Ιστορία ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι μετά τη νέα κατάκτηση του Champions League και το τρεμπλ
Reuters

Η Μάντσεστερ Σίτι είναι η νέα κάτοχος του Champions League και ο Πεπ Γκουαρντιόλα έγραψε Ιστορία στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση αλλά και στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Η Μάντσεστερ Σίτι “φόρεσε” το πιο λαμπερό “στέμα”. Αυτό που τόσο πολύ ήθελε “κυνηγούσε”. Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα κατάκτησε το πρώτο της Champions League κι έτσι έφτασε στο τρεμπλ (σήκωσε σε μια χρονιά Premier League, FA Cup και την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση).

Ο Γκουαρντιόλα πανηγύρισε έτσι για τρίτη φορά την κατάκτηση του Champions League, μετά από τις δύο που είχε ως προπονητής της Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2011 και την πρώτη του στην 7ετη παρουσία του στο “τιμόνι” του συλλόγου.

Ο Καταλανός τεχνικός έφτασε τα 35 τρόπαια στην προσωπική του συλλογή και έγινε μόλις ο 6ος που σηκώνει το Champions League με δύο διαφορετικές ομάδες, μετά τους Γιουπ Χάινκες (Ρεάλ, Μπάγερν), Ζοζέ Μουρίνιο (Πόρτο, Ίντερ), Ότμαρ Χίτσφελντ (Ντόρτμουντ, Μπάγερν), Ερνστ Χάπελ (Φέγενορντ, Αμβούργο) και Κάρλο Αντσελότι (Μίλαν, Ρεάλ).

Επιπλέον έγινε και ο 4ος που φτάνει τα τρία τρόπαια, πιάνοντας στη λίστα τους Ζινεντίν Ζιντάν και Μπομπ Πέισλι, πίσω μονάχα από τον Αντσελότι που έχει 4.

Θυμίζουμε ακόμα ότι ο προπονητής των “πολιτών” έγινε ο μόλις δεύτερος τεχικός στο Νησί που κέρδισε το τρεμπλ (Premier League, FA Cup και Champions League) μετά τον Άλεξ Φέργκιουσον με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1998-99).

Τέλος, ο Πεπ Γκουαρντιόλα έγινε ο πρώτος τεχνικός στην ιστορία με δύο τρεμπλ και μάλιστα με διαφορετικές ομάδες!

Γκουαρντιόλα: «Γραμμένο στ΄ αστέρια»

Αποφορτισμένος, αλλά και περήφανος για το τέλος της εφετινής διαδρομής που βρήκε τη Μάντσεστερ Σίτι για πρώτη φορά στην Ιστορία της στην κορυφή της Ευρώπης. Τροπαιούχο του Champions League 2022/23!

Ο Πεπ Γκουαρδιόλα ένιωθε τα πάντα μετά το φινάλε του νικηφόρου τελικού επί της Ίντερ (1-0) και ζήτησε απ’ την UEFA και τη FIFA να «χαλαρώσουν» λίγο το καλεντάρι των ομάδων, διότι οι παίκτες είναι πλέον στα όριά τους.

«Κουρασμένος. Ήρεμος. Ικανοποιημένος. Έτσι νιώθω, όλα αυτά μαζί… Είναι τόσο δύσκολο να το κερδίσεις. Παίξαμε με μία πολύ καλά ομάδα. Στο ημίχρονο τους είπα “να έχετε υπομονή”. Πρέπει να έχεις και λίγη τύχη μαζί σου. Ο Έντερσον έκανε μεγάλες επεμβάσεις κι έχασαν μεγάλες ευκαιρίες. Ήταν γραμμένο στα αστέρια, μας ανήκει» τόνισε ο Καταλανός τεχνικός και πρόσθεσε:

«Δεν ήμασταν στο καλύτερό μας επίπεδο. Μετά το Παγκόσμιο Κύπελλο η ομάδα έκανε ένα βήμα μπροστά και ήμασταν εκεί. Δεν ήταν η καλύτερη μας εμφάνιση απόψε». Οσο για τη νέα σεζόν; «Δεν έχω καθόλου ενέργεια τώρα να σκεφτώ την επόμενη σεζόν, είναι αδύνατο. Χρειαζόμαστε ένα διάλειμμα, είναι πολύ μεγάλο όλο αυτό που προηγήθηκε.

Οι παίκτες μας έχουν διεθνείς αγώνες τώρα. UEFA και FIFA, σκεφτείτε το. Η Premier League τελείωσε πριν από δύο ή τρεις εβδομάδες, τώρα ο κόσμος πρέπει να επιστρέψει στο γήπεδο πάλι. Είναι πάρα πολύ. Θα ξεκινήσουμε από το μηδέν την επόμενη σεζόν.

Θα γιορτάσουμε στο ξενοδοχείο με την οικογένεια και τους φίλους μας. Τη Δευτέρα θα γίνει η παρέλαση στο Μάντσεστερ. Ήταν τόσο δύσκολο αυτό το τρεμπλ».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις