Δευτέρα, 3 Ιουν.
25oC Αθήνα

Πέρασμα… με δέκα! Αντέδρασε ο Παναθηναϊκός με τριάρα στον ΠΑΣ

ΦΩΤΟ Eurokinissi
ΦΩΤΟ Eurokinissi

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πως ξεπέρασε το σοκ του αποκλεισμού από το Κύπελλο, επικρατώντας με 3-0 στους “Ζωσιμάδες” του ΠΑΣ Γιάννινα. Δυο τέρματα ο Μπεργκ, ντεμπούτο με γκολ ο Βλαχοδήμος. Από το 40΄ οι “πράσινοι” έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ζέκα με 2η κίτρινη κάρτα.

Δείτε ΕΔΩ το LIVE του αγώνα

Το “τριφύλλι” συνέχισε την εντυπωσιακή παράδοση που έχει στα Γιάννενα (αήττητο από το 1986), επικρατώντας του ΠΑΣ με 3-0, παίζοντας με παίκτη λιγότερο από τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με το “τριφύλλι” να ελέγχει το ματς, έχοντας καλό passing game και ανεβάζοντας συνέχεια παίκτες προς την περιοχή του ΠΑΣ. Οι γηπεδούχοι έδειξαν μεγάλο πρόβλημα στο να κυκλοφορήσουν την μπάλα (φανερή η απουσία του Τσουκαλά) και περιορίστηκαν από νωρίς στο να φυλάνε τα μετόπισθεν, με… επιτυχία.

Το παιχνίδι κύλησε σε χαμηλό ρυθμό, χωρίς κάποια επιθετική ενέργεια μέχρι το 20′, πέρα από το γκολ που πέτυχε ο Μπεργκ, το οποίο ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Το “τριφύλλι” πίεσε στη συνέχεια και έχασε τεράστια ευκαιρία στο 24′ για να ανοίξει το γκολ, με τον Περιστερίδη να διώχνει εντυπωσιακά τα απανωτά σουτ των Καλτσά και Βλαχοδήμου.

Τελικά, ο Έλληνας επιθετικός έμελλε να σκοράρει στο ντεμπούτο του με την πράσινη φανέλα, αφού δυο λεπτά αργότερα εκμεταλλεύτηκε την κακή απομάκρυνση του Στρούνα, ξεπέρασε τον Περιστερίδη (που έκανε λανθασμένη έξοδο) και έκανε το 0-1. Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν στη συνέχεια, ενώ οι… ισορροπίες του ματς άλλαξαν στο 39, με τον Ζέκα να βλέπει δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβάλλεται. Η τελευταία φάση του ημιχρόνου ήρθε πάντως και πάλι από το “τριφύλλι”, με τον Μπαργκ να στέλνει άουτ την μπάλα, με κοντινή κεφαλιά.

Οι ρόλοι του… παιχνιδιού αντιστράφηκαν με την έναρξη της επανάληψης, με τον ΠΑΣ να κερδίζει πολλά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και να φτάνει με μεγαλύτερη συχνότητα στα καρέ του Στιλ. Μάλιστα, ο πορτιέρο του Παναθηναϊκού είχε εκπληκτική επέμβαση στο 55′, διώχνοντας σε κόρνερ την κεφαλιά του Μανιά. Παράλληλα, τα σκληρά μαρκαρίσματα στον Μπεργκ συνεχίστηκαν, κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Στραματσόνι.

Οι γηπεδούχοι πίεσαν περισσότερο στη συνέχεια, αφήνοντας κενά στην άμυνα τους, με τον Κλωναρίδη να μην μπορεί να τα εκμεταλλευτεί στο 62′ και -σε αντεπίθεση- να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Το “τριφύλλι” είχε τις ευκαιρίες του, ενώ… φώναξε και για χέρι-πέναλτι σε κοντρόλ του Φερφελή στο 67′. Ο νεαρός επιθετικός του ΠΑΣ ήταν αυτός που στο 74′ έχασε τεράστια ευκαιρία για να φέρει το ματς στα ίσα, πλασάροντας άουτ σε άδειο τέρμα.

Την ώρα όμως που οι παίκτες του Πετράκη είχαν κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους, ο Παναθηναϊκός “χτύπησε”, με τον Μπεργκ να σκοράρει στο 82′ και ουσιαστικά να “κλειδώνει” τη νίκη για την ομάδα του. Το τελικό 0-3 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις, με τον σουηδό επιθετικό να πετυχαίνει το δεύτερο του γκολ στον αγώνα.. και αυτό από ασίστ του Κλωναρίδη!

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε