Κυριακή, 28 Απρ.
21oC Αθήνα

“Πέταξε” ο Φιλιππίδης – Κορυφαίος στον κόσμο με Πανελλήνιο ρεκόρ

ΦΩΤΟ NEWSPORTS.
ΦΩΤΟ NEWSPORTS.

Ο Κώστας Φιλιππίδης ξεκίνησε με εντυπωσιακό τρόπο της σεζόν αφού με άλμα στα 5.82 έκανε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο και βελτίωσε το Πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού στίβου που είχε ο ίδιος.

Το ντεμπούτο του Κώστα Φιλιππίδη στη θερινή σεζόν ήταν κάτι παραπάνω από επιβλητικό. Ο Έλληνας επικοντιστής επικράτησε του αγωνίσματος στο Diamond League της Ντόχα, με το οποίο άνοιξε η σειρά αγώνων. Και το κατάφερε σκαρφαλώνοντας μέχρι τα…5,82 μ. δείχνοντας από νωρίς πως και αυτή τη σεζόν θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο αγώνισμα.

Ο αθλητής του Δημήτρη Κυτέα, πέτυχε την κορυφαία επίδοση στον κόσμο, ενώ βελτίωσε το πανελλήνιο ρεκόρ ανοιχτού το οποίο ήταν 5,80 μέτρα από τις 23/8/2012 και έδειξε πως σύντομα θα απειλήσει το απόλυτο ρεκόρ, το οποίο είναι 5,83 μ. από το χειμώνα. Ο έμπειρος άλτης ξεκίνησε από τα 5,40 μ. και συνέχισε αλάθητα στα 5,50 μ., 5,60 μ. και 5,70 μέτρα. Στη συνέχεια άφησε τα 5,76 μ. και πέρασε με την δεύτερη προσπάθεια τα 5,82 μέτρα. Ο Μάλτε Μορ προσπάθησε να τον…σταματήσει, όμως, δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 5,92 μ., ύψος που θα του έδινε τη νίκη και έμεινε δεύτερος με 5,82 μ. έχοντας χειρότερος προσπάθειες από τον Ελληνα αθλητή. Στην τρίτη θέση με 5,70 μ. έμεινε ο Ραφαέλ Χολζντέπε.

Ο “ασημένιος” Ολυμπιονίκης Μπιορν Οττο, που την ερχόμενη εβδομάδα θα βρίσκεται στην Αθήνα για να αγωνιστεί στον Αγώνα του Ζαππείου, δεν βρέθηκε σε καλή μέρα καθώς είχε τρεις άκυρες στα 5,70 μ. και καλύτερη προσπάθεια στα 5,50 μέτρα.

Ο Φιλιππίδης συγκέντρωσε τους τέσσερις πρώτους πολύτιμους βαθμούς, στην πορεία για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στην συνολική βαθμολογία. Ο επόμενος αγώνας του 7ου ολυμπιονίκη, θα γίνει το ερχόμενο Σάββατο στο Ζάππειο ενώ το επόμενο Diamond League, στο οποίο θα πάρει μέρος είναι του Γιουτζίν (1/6).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε