Δευτέρα, 29 Απρ.
21oC Αθήνα

Πέθανε η Δήμητρα Ζαπονίδου, πρώτη αρχηγός της εθνικής μπάσκετ γυναικών

Πέθανε η Δήμητρα Ζαπονίδου, πρώτη αρχηγός της εθνικής μπάσκετ γυναικών

Φτωχότερο είναι το ελληνικό μπάσκετ μετά τον θάνατο της Δήμητρας Ζαπονίδου. Πρόκειται για την πρώτη αρχηγό της εθνικής μπάσκετ γυναικών.

Ο Δήμητρα Ζαπονίδου έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών, έχοντας γράψει ιστορία στο μπάσκετ. Υπήρξε η πρώτη αρχηγός της εθνικής μπάσκετ γυναικών στο πρώτο επίσημο αγώνα της στην ιστορία της στις 15 Απριλίου 1958, στην νίκη επί του Λιβάνου με 68-32 όπου σημείωσε 14 πόντους.

Ξεχώρισε ως αθλήτρια του Πανιωνίου, με τον οποίο κατέκτησε το 1951 το γυναικείο Πρωτάθλημα Αθηνών-Πειραιώς, ενώ αργότερα αγωνίστηκε και στην Α.Ε. Αμπελοκήπων Αθηνών.

Η Δήμητρα Ζαπονίδου κατάφερε να διακριθεί, παρά τις δύσκολες συνθήκες που ζούσε. Έραψε μόνη της το πρώτο της σορτσάκι και παράλληλα με τη μεγάλη της αγάπη, το μπάσκετ, δούλευε σε εργοστάσιο για να βοηθά την οικογένεια της.

Η ανακοίνωση του ΠΣΑΚ:

“Σε πένθος το ελληνικό μπάσκετ.

Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών-τριών εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια για την «απώλεια» της Δήμητρας Ζαπονίδου.

Η πρώτη αρχηγός της εθνικής μας ομάδας, δεν είναι πια μαζί μας και το ελληνικό μπάσκετ έγινε πιο «φτωχό».

Θα θυμόμαστε με αγάπη τα τρυφερά της λόγια για το μπάσκετ και τη ζωή και θα συνεχίσουμε να διαβάζουμε τις σελίδες της ιστορίας του ελληνικού μπάσκετ με πρωταγωνίστρια την ίδια…”

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις