Πέμπτη, 25 Απρ.
18oC Αθήνα

Πέθανε ο Μπερνάρ Ταπί

Πέθανε ο Μπερνάρ Ταπί
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Πέθανε σε ηλικία 78 ετών ο Γάλλος επιχειρηματίας, πολιτικός και επί χρόνια πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας της Μαρσέιγ, Μπερνάρ Ταπί.

Ο αποθανών ήταν ένας από τους πιο πλούσιους Γάλλους, έχοντας συνδέσει το όνομά του και με την κορυφαία εταιρεία αθλητικών ειδών, Adidas. Παράλληλα όμως, είχε βρεθεί και στο επίκεντρο έρευνας για διαφθορά τόσο στην ενασχόληση του με το ποδόσφαιρο, όσο και γενικότερα, με αποτέλεσμα να έχει πολλά “μπλεξίματα” με το νόμο.

Ως πολιτικός, έκανε δύο θητείες και ως υπουργός της κυβέρνησης Μιτεράν στη Γαλλία, την περίοδο 1992-93.

Στη Μαρσέιγ, υπήρξε πρόεδρος στην καλύτερη περίοδο της ιστορίας της, από το 1986 μέχρι και το 1994, οδηγώντας την μέχρι και την κατάκτηση του Champions League, το 1993, επίτευγμα που δεν έχει επαναληφθεί μέχρι και σήμερα, από γαλλικό σύλλογο.

Απαλλάχθηκε ο πρώην υπουργός Μπερνάρ Ταπί που δικαζόταν για “αισχροκέρδεια”

Την επόμενη χρονιά όμως, αντιμετώπισε κατηγορίες για χρηματισμό αντίπαλης ομάδας, με αποτέλεσμα να αποχωρήσει από τον προεδρικό θώκο και να σημάνει τη “διάλυση” της μεγάλης ομάδας των Μασσαλών. Το 1995 μάλιστα, κρίθηκε ένοχος για τις εν λόγω κατηγορίες.

Σοκάρουν οι εικόνες από τα χτυπήματα στον Μπερνάρ Ταπί

Το 2017 είχε διαγνωσθεί με καρκίνο του στομάχου, ενώ πέρυσι είχε βρεθεί ξανά στο προσκήνιο μετά από μία απίθανη ιστορία με ληστεία στην πολυτελή του οικεία, στην οποία φέρεται να βασανίστηκε και από τους ληστές.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις