Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Πέθανε ο Μπερντ Μπρανς – Θρήνος στο γερμανικό ποδόσφαιρο

Πέθανε ο Μπερντ Μπρανς – Θρήνος στο γερμανικό ποδόσφαιρο
ΦΩΤΟ ΑΠΕ

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 77 ετών ο θρύλος του γερμανικού ποδοσφαίρου Μπερντ Μπρανς ύστερα από μακρά ασθένεια που τον ταλαιπωρούσε.

Ο Μπρανς ήταν ο αρχηγός της Ανατολικής Γερμανίας στο ιστορικής σημασίας παιχνίδι με τη Δυτική Γερμανία, στο γήπεδο στο Αμβούργο στις 22 Ιουνίου 1974, την ημέρα του ντέρμπι που η Ανατολική νίκησε τη μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια Δυτική Γερμανία 1-0 με γκολ του Γιούργκεν Σπαρβάσερ στο 77΄.  

Αυτή ήταν η πρώτη και μοναδική φορά που η ανατολικογερμανική Εθνική συμμετείχε στην τελική φάση ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο Μπρανς είχε πάντως συνολικά 72  συμμετοχές με την εθνική ομάδα της χώρας του και κέρδισε τον Ολυμπιακό τίτλο το 1976, στο Μόντρεαλ (Καναδάς), αφού προηγουμένως είχε κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο στο Μόναχο στους Ολυμπιακούς Αγώνες που φιλοξένησε η Δυτική Γερμανία το 1972. 

Το ντέρμπι του παγκοσμίου πρωταθλήματος μεταξύ των δύο Γερμανιών, με προπονητή τον Χέλμουτ Σεν (Δυτική) και Γκέοργκ Μπάσνερ (Ανατολική), παραμένει μία από τις πιο συναρπαστικές σελίδες στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. 

Εκείνη την ημέρα, στο γήπεδο του Volksparkstadion του Αμβούργου, όλα τα προγνωστικά έδειχναν νίκη της ομάδας του Φραντς Μπεκενμπάουερ και των συμπαικτών του, αλλά μια «θανατηφόρα» αντεπίθεση ήταν αρκετή για τους Ανατολικογερμανούς, προκειμένου να κερδίσουν τον αγώνα. Για τα υπόλοιπα φρόντισε ο τερματοφύλακας Γιούργκεν Κρόι, με μια σειρά από τρομερές επεμβάσεις.

Όσον αφορά τον Μπρανς, την είδηση του θανάτου του δημοσίευσε με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η  Χάλεσκερ, ομάδα στην οποία διακρίθηκε ο αποθανών.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις