Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης! Θρήνος για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο

Πέθανε ο Σάββας Θεοδωρίδης! Θρήνος για τον Ολυμπιακό και το ελληνικό ποδόσφαιρο
ΦΩΤΟ intime

Πέθανε σε ηλικία 85 ετών ο Σάββας Θεοδωρίδης. Σε πένθος η “οικογένεια” του Ολυμπιακού για μία από τις πλέον εμβληματικές του φιγούρες. Ο θρύλος του ελληνικού ποδοσφαίρου είχε συνδέσει το όνομά του με τους Πειραιώτες, όντας μέχρι και σήμερα επίτιμος πρόεδρος στην ΠΑΕ.

Ο Ολυμπιακός και ολόκληρο το ελληνικό ποδόσφαιρο θρηνούν για το θάνατο ενός… θρύλου, καθώς πέθανε σε ηλικία 85 ετών, ο Σάββας Θεοδωρίδης.

Μετά από “μάχη” ετών με τα προβλήματα υγείας κι αφού νοσηλεύτηκε τις τελευταίες ημέρες στο νοσοκομείο “Σωτηρία”, ο Σάββας Θεοδωρίδης πέθανε στα 85 του χρόνια, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια του Ολυμπιακού.

Ολυμπιακός – Μαρινάκης: “Αφιερωμένο το πρωτάθλημα στον Σάββα Θεοδωρίδη”

Ο εκλιπών αποτέλεσε μία από τις πλέον εμβληματικές φιγούρες στην ιστορία του ποδοσφαιρικού τμήματος των Πειραιωτών, τους οποίους υπηρέτησε τόσο ως ποδοσφαιριστής, όσο και ως παράγοντας, όντας μέχρι σήμερα, επίτιμος πρόεδρος της “ερυθρόλευκης” ΠΑΕ.

“Έμβλημα” για τον Ολυμπιακό

Ο Σάββας Θεοδωρίδης γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου 1935 στους Αμπελόκηπους και άρχισε το ποδόσφαιρο από την Αθλητική Ένωση Αμπελοκήπων, πριν πάρει την ιστορική μετεγγραφή στον Ολυμπιακό το 1953. Στους Πειραιώτες αγωνίστηκε για 9 ολόκληρα χρόνια και κατέκτησε πέντε σερί πρωταθλήματα, από το 1955 έως το 1959 και ισάριθμα Κύπελλα, ενώ ήταν και διεθνής με την Εθνική Ελλάδας (12 συμμετοχές).

Ακόμα και μετά το τέλος της καριέρας του όμως, παρέμεινε βασικό στέλεχος του Ολυμπιακού, έχοντας διοικητικό ρόλο στην ομάδα για πάνω από 20 χρόνια, υπηρετώντας τους “ερυθρόλευκους” τόσο επί Σωκράτη Κόκκαλη, όσο κι επί Βαγγέλη Μαρινάκη.

Θεωρείται έτσι μία από τις πλέον εβληματικές φιγούρες στην ΠΑΕ Ολυμπιακός και στα αποδυτήρια της ομάδας, όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, όντας πάντα στο πλευρό όλων των παικτών του συλλόγου.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις