Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Πέθανε ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης Φρανσίσκο Χέντο

Πέθανε ο θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης Φρανσίσκο Χέντο

Στο πένθος βυθίστηκε η Ρεάλ Μαδρίτης μετά την είδηση του χαμού του θρύλου της ομάδας και του ισπανικού ποδοσφαίρου, Φρανσίσκο Χέντο.

Ο Φρανσίσκο Χέντο, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 88 ετών, αποτελεί τον μοναδικό παίκτη στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει 6 ευρωπαϊκά κύπελλα, φορώντας τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης από το 1953 μέχρι το 1971.

Η ανακοίνωση της Ρεάλ Μαδρίτης:

“Η Ρεάλ Μαδρίτης, ο πρόεδρος και το διοικητικό συμβούλιο λυπούνται βαθιά για τον θάνατο του Φρανσίσκο Χέντο, επίτιμου προέδρου της Ρεάλ Μαδρίτης και ενός από τους μεγαλύτερους θρύλους του συλλόγου μας και του παγκόσμιου ποδοσφαίρου.

Η Ρεάλ Μαδρίτης θα ήθελε να εκφράσει τα συλλυπητήριά της και την αγάπη και τη στοργή της στη σύζυγό του Mari Luz, τους γιους του Francisco και Julio, τις εγγονές του Aitana και Candela και όλους τους συγγενείς, τους συναδέλφους και τους αγαπημένους του.

Ο Πάκο Χέντο είναι ο μόνος παίκτης στην ιστορία του ποδοσφαίρου που έχει κατακτήσει 6 ευρωπαϊκά κύπελλα. Υπερασπίστηκε τη φανέλα του συλλόγου μας μεταξύ 1953 και 1971 και στις 18 σεζόν του στη Ρεάλ Μαδρίτης κέρδισε, εκτός από 6 Ευρωπαϊκά Κύπελλα, 12 Πρωταθλήματα, 2 Κύπελλα Ισπανίας, 1 Διηπειρωτικό Κύπελλο. Στη Ρεάλ Μαδρίτης έπαιξε 600 παιχνίδια και σημείωσε 182 γκολ. Ήταν διεθνής με την εθνική Ισπανίας, έχοντας 43 συμμετοχές.

Η φιγούρα του Πάκο Χέντο αντιπροσωπεύει πιστά όλες τις αξίες της Ρεάλ Μαδρίτης και ήταν και θα συνεχίσει να αποτελεί σημείο αναφοράς για τη Ρεάλ Μαδρίτης και για τον κόσμο του αθλητισμού. Οι οπαδοί της Μαδρίτης και όλοι οι φίλοι του ποδοσφαίρου θα τον θυμούνται πάντα ως έναν από τους μεγάλους θρύλους. Ο Φρανσίσκο Χέντο πέθανε σε ηλικία 88 ετών. Η Ρεάλ Μαδρίτης εκφράζει επίσης τα συλλυπητήριά της σε όλα τα μέλη και τους φιλάθλους της ομάδας”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις