Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Πετρούνιας: Ο “χρυσός” Λευτέρης όλης της Ελλάδας! Ανέβηκε στην… κορυφή στους Αγώνες στο Ρίο

ΦΩΤΟ Reuters
ΦΩΤΟ Reuters

– Ήταν το φαβορί, ήταν το… σίγουρο ελληνικό μετάλλιο στο Ρίο και μας επιβεβαίωσε όλους πανηγυρικά!
– Ο Λευτέρης Πετρούνιας έδωσε τον κορυφαίο αγώνα της καριέρας του στο Ρίο και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο
– Έτσι, έκανε το… triple crown στους κρίκους (πρωτιά σε Ευρωπαϊκό, Παγκόσμιο και Ολυμπιακούς), όπως είχε κάνει και ο Δημοσθένης Ταμπάκος
– Άνετος και σταθερός ο Έλληνας πρωταθλητής, εκτέλεσε ιδανικά το πρόγραμμα του και πήρε 16.000 βαθμούς!
– Αυτό είναι το δεύτερο χρυσό μετάλλιο της Ελλάδας σε αυτούς τους Ολυμιακούς Αγώνες και τρίτο συνολικά στο Ρίο

Νέα “χρυσή” επιτυχία για την Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες που γίνονται στην Βραζιλία, μετά τα μετάλλια (χρυσό και χάλκινο) της Άννας Κορακάκη. Ο Λευτέρης Πετρούνιας ήταν εκπληκτικός και επιβεβαίωσε τον τίτλο του “άρχοντα των κρίκων” κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο Ρίο.

Έτσι, η Ελλάδα κατέκτησε μετάλλιο στην γυμναστική μετά από δώδεκα χρόνια (από το 2004) όταν ο Ταμπάκος είχε πάρει το χρυσό μετάλλιο στους κρίκους. Μάλιστα, ο Πετρούνιας πέτυχε και άλλο ένα μεγάλο επίτευγμα του Δημοσθένη Ταμπάκου, ο οποίος το 2004 στην Αθήνα έγινε ο μοναδικός αθλητής στην ιστορία των κρίκων, που κατέκτησε το χρυσό συνεχόμενα σε Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, Παγκόσμιο πρωτάθλημα και Ολυμπιακούς Αγώνες.

Κάτι που, πέρα από τον Ταμπάκο, ελάχιστοι Έλληνες αθλητές το έχουν καταφέρει σε όλα τα αθλήματα, όπως ο Κώστας Κεντέρης στον στίβο, ο Πύρρος Δήμας στην άρση βαρών και ο Ηλίας Ηλιάδης στο τζούντο.

Ο Λευτέτρης Πετρούνιας υποστηρίζεται από τον Stoiximan.gr

Ο Πετρούνιας εκτέλεσε άψογα το πρόγραμμα του, συγκεντρώνοντας 16.000 βαθμούς (!) και κερδίζοντας τον μεγάλο του αντίπαλο, γηπεδούχο, και Ολυμπιονίκη στο Λονδίνο, Ζανέτι, κερδίζοντας τον μεγάλο του αντίπαλο, γηπεδούχο, και Ολυμπιονίκη στο Λονδίνο, Ζανέτι (15,766). Tο χάλκινο κατέκτησε ο Ρώσος Ντένις Αμπλιάζιν με 15,700β..

 

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε