Κυριακή, 5 Μαΐ
19oC Αθήνα

Πηγές από υπ. Προστασίας του Πολίτη και υπ. Αθλητισμού: Στην κρίση της Πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών

Πηγές από υπ. Προστασίας του Πολίτη και υπ. Αθλητισμού: Στην κρίση της Πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αγώνων κεκλεισμένων των θυρών
Eurokinissi

Τι φαίνεται πως αναφέρεται από τα δυο υπουργεία για τους κεκλεισμένων των θυρών αγώνες που μπορεί να γίνουν στο μέλλον, μετά από σχετική αξιολόγηση της Πολιτείας.

Είναι στην κυριαρχική κρίση της ελληνικής Πολιτείας να αποφασίζει τη διεξαγωγή αθλητικών αγώνων κεκλεισμένων των θυρών, όταν αυτοί μάλιστα αξιολογούνται ως υψηλής επικινδυνότητας, αναφέρουν πηγές του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και του Υπουργείου Αθλητισμού, σύμφωνα και με όσα αναφέρει το “ertnews.gr”.

Τα όσα προηγήθηκαν – ειδικά με τη δολοφονική επίθεση εναντίον αστυνομικών, για την οποία έχει υπάρξει ομολογία – δικαιολογούν εν προκειμένω απολύτως το μέτρο αυτό, σύμφωνα και με την πλευρά της Κυβέρνησης.

Να αναφέρουμε ότι -σε δηλώσεις του στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1- ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, μίλησε για την προσπάθεια της Κυβέρνησης κατά της βίας στο χώρο του αθλητισμού και άφησε να εννοηθεί πως δεν θα ανοίξουν τα γήπεδα των ομάδων που δεν θα τοποθετήσουν κάμερες και δεν θα προχωρήσουν στον έλεγχο των εισιτηρίων και την ταυτοποίηση.

Παράλληλα, ανέφερε πως τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν και επιπλέον μέτρα από τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού, από τον κ. Βρούτση, “τα οποία θα λένε το εξής πολύ απλό: Πέταξες μια κροτίδα; Ασχέτως τι θα πει η Αθλητική Δικαιοσύνη, τρεις αγωνιστικές η ομάδα. Πέταξες δεύτερη κροτίδα; Πέντε αγωνιστικές, τυχαία τα λέω. Πέταξες τρίτη κροτίδα, παράδειγμα; Όλο τον χρόνο χωρίς κόσμο. Γιατί το κάνουμε αυτό; Για να μην μπαίνουμε στη διαδικασία να τσακωνόμαστε μεταξύ μας, αν ο ”άλφα”, ο ”βήτα” ή ο ”γάμα” δικαστής απέδωσε μια δίκαιη ποινή. Η Αθλητική Δικαιοσύνη στη συνέχεια, στο πλαίσιο του αυτοδιοίκητου, θα επιβάλλει προφανώς τις ποινές που προβλέπεται για τις αγωνιστικές, για τα πρόστιμα, για τους βαθμούς που αφαιρούνται. Αλλά το κράτος δεν πρόκειται να περιμένει την Αθλητική Δικαιοσύνη να πάρει κάποιες αποφάσεις”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις