Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Πινέδα: «Η ΑΕΚ και το ελκυστικό πρότζεκτ της Ρίβερ Πλέιτ» γράφουν στην Ισπανία

Πινέδα: «Η ΑΕΚ και το ελκυστικό πρότζεκτ της Ρίβερ Πλέιτ» γράφουν στην Ισπανία
Intime.gr

Ο Ορμπελίν Πινέδα φέρεται να βρίσκεται στα “ραντάρ” της Ρίβερ Πλέιτ, η ΑΕΚ θέλει να τον κρατήσει και η Θέλτα… τρίβει τα χέρια της με την εικόνα του Μεξικανού, όπως αναφέρει η ισπανική «ΑS».

Ο Ορμπελίν Πινέδα ήταν από τους πιο καθοριστικούς ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, στο δρόμο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Ένωσης, αλλά δεσμευεται με συμβόλαιο με τη Θέλτα ως το 2027.

Ωστόσο, οι ιθύνοντες της ομάδας, δεν έχουν αποφασίσει ακόμα τι θα κάνουν με τον Μεξικανό, με μια ενδεχόμενη πώληση σε άλλο σύλλογο να είναι πιθανή. Από τη πλευρά της η ΑΕΚ σαφώς και θέλει να κρατήσει τον ποδοσφαιριστή στο ρόστερ της και τη νέα σεζόν, ωστόσο τα πάντα θα εξαρτηθούν από την στάση της Θέλτα. Μάλιστα, στο δημοσίευμα αναφέρεται η Ρίβερ Πλέιτ και γίνεται λόγος για ένα “ελκυστικό πρότζεκτ”.

Το δημοσίευμα της AS αναφέρει:

«Η ευρωπαϊκή εμπειρία του Ορμπελίν Πινέδα έχει λάβει ριζική τροπή μέσα σε έναν ακριβώς χρόνο. Παρότι στα μέσα Μαΐου του 2022 έζησε έναν περίεργο εξοστρακισμό στη Θέλτα, τώρα γιορτάζει μια τρομερή σεζόν στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την περασμένη Κυριακή ανακηρύχθηκε πρωταθλητής με την ΑΕΚ, σημειώνοντας ένα γκολ στη νίκη επί του Βόλου (4-0). Ο El Maguito έχει δείξει στην Αθήνα ότι τα κόλπα του λειτουργούν και μακριά από το Μεξικό.

Στη Θέλτα, λοιπόν, τρίβουν τα χέρια τους εδώ και μήνες με την απόδοση του πλέι μέικερ, που αγωνίζεται ως δανεικός στην Ελλάδα και πλησιάζει η ώρα να κριθεί το μέλλον του. Τα εννέα γκολ, που σημείωσε σε 36 αγώνες, εκ των οποίων τα 31 ως βασικός, επανεκτίμησαν τον Πινέδα, τον οποίο υπέγραψε η Θέλτα στις αρχές του περασμένου έτους από την Κρουζ Αζούλ. Η μόνη οικονομική δαπάνη, μάλιστα, για την πραγματοποίηση της μεταγραφής του διεθνή Μεξικανού, ήταν τα 800.000 ευρώ, που πήρε ο ποδοσφαιριστής ως μεταγραφικό μπόνους. Μια επένδυση, που για τον σύλλογο από το Βίγκο είναι ήδη σε θέση να αποφέρει κέρδη, αν το κρίνει σκόπιμο.

Η ΑΕΚ θέλει να κρατήσει τον 27χρονο. Η ιστορική αθηναϊκή ομάδα δεν είχε κατακτήσει το πρωτάθλημα εδώ και 5 χρόνια και φέτος το καλοκαίρι θα παίξει στους προκριματικούς γύρους, για να μπει στη φάση των ομίλων του Champions League. Ένα ακόμη ελκυστικό πρότζεκτ, ωστόσο, προσφέρει στον παίκτη και η Ρίβερ Πλέιτ.

Εκτός από το ότι κέρδισε ξανά έναν τίτλο ως μαθητής του Αργεντινού Ματίας Αλμέιδα, με τον οποίο το 2017 ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Μεξικού με την Τσίβας, φέτος ο Πινέδα ήταν και στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Εμφανίστηκε μόνο σε ένα παιχνίδι στο Κατάρ, αλλά ήταν ένα από τα highlight της ομάδας του στη νίκη επί της Σαουδικής Αραβίας. Ο Μεξικανός μέσος θα κλείσει μια αξέχαστη σεζόν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας κόντρα στον ΠΑΟΚ και μετά από εκείνη τη μονομαχία θα πάει διακοπές εν αναμονή των όσων αποφασιστούν στο Βίγκο.

Το δίλημμα για τη Θέλτα βρίσκεται στην επιλογή της οικονομικής ή της αθλητικής πλευράς. Μια μεταγραφή ή μια δεύτερη ευκαιρία στην ομάδα. Ο Πινέδα, με συμβόλαιο μέχρι το 2027, έφτασε ως μακροπρόθεσμο στοίχημα. Ωστόσο, όταν προσγειώθηκε στη La Liga, βρήκε έναν προπονητή, που σε καμία στιγμή δεν εμπιστευόταν τα προσόντα του και ο Eduardo Coudet του έδωσε μόνο 94 λεπτά από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο. Χωρίς τον Αργεντινό στο Balaidos, εναπόκειται στον αθλητικό διευθυντή Luis Campos να κρίνει αν θεωρεί τον Μεξικανό εναλλακτική του Ιάγκο Άσπας, ένα προφίλ, που ο Πορτογάλος και οι συνεργάτες του αναγκάζονται να αναζητήσουν στην επόμενη αγορά».

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις