Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Πιτίνο: “Δεν ήθελα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό! Θα προπονήσω την Εθνική Ελλάδας”

Πιτίνο: “Δεν ήθελα να επιστρέψω στον Παναθηναϊκό! Θα προπονήσω την Εθνική Ελλάδας”
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ρικ Πιτίνο παραχώρησε συνέντευξη στην οποία μεταξύ άλλων, δήλωσε πως θα προπονήσει κανονικά την Εθνική ομάδα στο Προολυμπιακό τουρνουά, επισημαίνοντας πως μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο μπορεί να βοηθήσει τη “γαλανόλευκη” να επιτύχει τους στόχους της.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο “OPEN Sport” ο Ρικ Πιτίνο μίλησε, μεταξύ άλλων, για την δεύτερη θητεία στον Παναθηναϊκό, την οποία αποκάλυψε πως δεν ήθελε, αφού δεν είχε κάνει ο ίδιος την προετοιμασία της ομάδας, ενώ όσον αφορά την Εθνική Ελλάδας, δήλωσε πως θα την προπονήσει κανονικά, αφού αυτός ήταν ο στόχος του από την αρχή.

Μέρος της συνέντευξης του Ρικ Πιτίνο, όπου μίλησε για

Τις αναμνήσεις του από την τελευταία διετία στον Παναθηναϊκό: “Τον πρώτο χρόνο ήμασταν στην 13η θέση και η ομάδα ήταν πολύ μέτρια ομάδα αμυντικά και σε θέμα φιλοσοφίας. Δεν μου αρέσει να αναλαμβάνω ομάδες δίχως να έχω κάνει εγώ την καλοκαιρινή προετοιμασία, όπου και μπορώ να διδάξω τις ιδέες μου σε άμυνα και επίθεση. Δεν μου άρεσε από αυτή την άποψη. Αυτό που προσπάθησα ήταν δώσω κίνητρο στους παίκτες μου. Να κρατήσω το ίδιο στιλ επίθεσης που είχαν και προσπάθησα αν αλλάξω το κομμάτι της άμυνας.

Την δεύτερη χρονιά δεν ήθελα να προπονήσω. Δεν ήταν του δικού μου στιλ, η ομάδα της δεύτερης χρονιάς. Απέλυσαν τον προπονητή που είχαν. Έχω καλή σχέση με τα παιδιά στην ομάδα. Είμαι πολύ κοντά με τον Νικ (Καλάθη), με τον Παπαπέτρου, με τον Παπαγιάννη, με τον Ίαν (Βουγιούκα) με όλα τα παιδιά από την ομάδα είμαι πολύ κοντά. Ο ΝτεΣον Τόμας είχε ξανά μία πολύ καλή χρονιά. Τερματίσαμε στην έκτη θέση με τον ίδιο τρόπο. Αλλά δεν ήθελα να προπονήσω τον Παναθηναϊκό ξανά. Δεν καταφέραμε να πάρουμε 1-2 παίκτες που θα κόστιζαν αρκετά χρήματα. Όπως ο Νίκολα Μίροτιτς που κοστίζει 14.000.000 δολάρια. Βρισκόμασταν 1-2 παίκτες από να αφήσουμε πίσω τις δυσκολίες, αλλά παραμείναμε ανταγωνιστικοί. Το διασκέδασα γιατί αγαπώ τους ανθρώπους στην Ελλάδα. Οι παίκτες είναι γεμάτοι σεβασμό. Μου αρέσουν οι υπόλοιποι προπονητές στο πρωτάθλημα. Θα ήθελα κάποια πράγματα να τα δω διαφορετικά στην EuroLeague. Αλλά συνολικά ήταν μία σπουδαία εμπειρία”.

Το αν θα καθίσει στον πάγκο της Εθνικής ομάδας στο Προολυμπιακό του 2021: “Αυτό που ήθελα ήταν να προπονήσω την Εθνική ομάδα. Το οποίο και θα κάνω. Θα προπονήσω την Εθνική ομάδα. Αυτός ήταν ο στόχος μου. Ο καλύτερος παίκτης στο ΝΒΑ τη φετινή σεζόν, ο Greek Freak δεν έπαιξε στο ίδιο επίπεδο με αυτό που παίζει στο ΝΒΑ στο στιλ παιχνιδιού της Ελλάδας. Ένιωσα πως μπορώ να βοηθήσω σε αυτό με εκείνον μαζί. Ανυπομονούσα να προπονήσω αυτή την ομάδα”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις