Πέμπτη, 25 Ιουλ.
28oC Αθήνα

Πιτίνο: “Τα ματς στις ΗΠΑ θυμίζουν “εκκλησία” μπροστά στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός” (video)

Πιτίνο: “Τα ματς στις ΗΠΑ θυμίζουν “εκκλησία” μπροστά στο Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός” (video)
ΦΩΤΟ Intime

Ο Ρικ Πιτίνο έχει αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, αλλά η Euroleague είχε ήδη ετοιμάσει ένα αφιέρωμα με δηλώσεις του Αμερικανού τεχνικού, το οποίο και δημοσίευσε σήμερα (4/4), και σε αυτό περιέχονται ενδιαφέροντα πράγματα όπως η άποψη του Πιτίνο για τα ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού.

Αφιέρωμα με τον Ρικ Πιτίνο ανάρτησε σήμερα (4/4) στο κανάλι της στο YouTube η Euroleague. Ο Αμερικανός τεχνικός μπορεί να έχει αποχωρήσει από τον Παναθηναϊκό, αλλά στο εν λόγω video μιλάει για την ποιότητα του ευρωπαϊκού μπάσκετ, τον Φριντέτ που μόνο ο Κάρι τον ξεπερνάει και φυσικά την ατμόσφαιρα στα ντέρμπι των “αιωνίων”.

Το επίπεδο του ευρωπαϊκού μπάσκετ: “Είναι τρομερό επίπεδο μπάσκετ. Οι προπονητές είναι απίθανοι, η διαιτησία είναι εξαιρετική. Η στρατηγική θυμίζει το κολέγιο, όχι το ΝΒΑ. Πρέπει να δημιουργήσεις περισσότερη κίνηση των παικτών, καλύτερη κυκλοφορία της μπάλας, για να μπεις στο ζωγραφιστό”.

Την αντιπαλότητα των “αιωνίων”: “Στο κολεγιακό μπάσκετ οι αγώνες Κεντάκι – Λούβιλ ή Νορθ Καρολάινα – Ντιουκ έχουν την μεγαλύτερη αντιπαλότητα. Αυτοί οι αγώνες θυμίζουν παιχνίδια μεταξύ… εκκλησιών, αν τα συγκρίνουμε με το Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Το πνεύμα πίσω από το παιχνίδι δεν συγκρίνεται με αυτό που έχουμε στις ΗΠΑ. Δεν έχω συναντήσει ποτέ κάτι παρόμοιο σε ολόκληρη την καριέρα μου”.

Τον Τζίμερ Φριντέρ: “Ο Στεφ Κάρι είναι πιθανότητα ο καλύτερος σουτέρ στον κόσμο. Ο Τζίμερ Φριντέτ είναι ο επόμενος που θα κοιτούσα στην λίστα με τους εξαιρετικούς σουτέρ”.

Τη σχέση του με τον κόσμο: “Υπάρχει μια φανταστική σύνδεση με τον κόσμο. Καταλαβαίνουν πως τους νιώθω και ισχύει το αντίθετο. Ένιωσα πολύ όμορφα μέσα μου για το πώς με υποδέχθηκαν”.

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις