Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Πλέι οφ Super League: Ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, δοκιμασία για Παναθηναϊκό στο Βόλο και Άρης – Ολυμπιακός

Πλέι οφ Super League: Ντέρμπι ΑΕΚ – ΠΑΟΚ, δοκιμασία για Παναθηναϊκό στο Βόλο και Άρης – Ολυμπιακός
Intime.gr

Η έκτη αγωνιστική των πλέι οφ της Super League διεξάγεται σήμερα (26.04), με το ενδιαφέρον να συγκεντρώνεται στις “μάχες” που θα δώσουν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός.

Το…. τοπίο ξεκαθάρισε και πλέον Παναθηναϊκός και ΑΕΚ είναι οι ομάδες που έμειναν, για να διεκδικήσουν τον τίτλο του πρωταθλητή. Τα πλέι οφ της Super League συνεχίζονται με την 6η αγωνιστική. Η συγκεκριμένη “στροφή” περιλαμβάνει ένα δικεφάλων, τη δοκιμασία των “πρασίνων” στην έδρα τυ Βόλου, αλλά και το Άρης – Ολυμπιακός.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ στην “OPAP Arena”

Λίγες ημέρες πριν πάει στη Λεωφόρο για ένα ντέρμπι που πιθανότατα θα κρίνει και τον φετινό τίτλο, η ΑΕΚ υποδέχεται τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena (21:00).

Η Ένωση πέρασε νικηφόρα από το «Γ. Καραϊσκάκης» κερδίζοντας με 3-1 τον Ολυμπιακό, φτάνοντας τις τέσσερις διαδοχικές νίκες (με 8-2 τέρματα). Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα πηγαίνει χέρι-χέρι με τον Παναθηναϊκό κι όλα δείχνουν πως το ντέρμπι της ερχόμενης Κυριακής (30/4), με τους “πράσινους” όμως να έχουν το.. πάνω χέρι, σε περίπτωση τελικής ισοβαθμίας.

Απ’ την άλλη, οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είναι μεν στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης που οδηγεί στο Europa League, ωστόσο στο πίσω μέρος τους μυαλού τους υπάρχει ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας κόντρα στην… ΑΕΚ.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης – Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί – Γιόνσο, Σιμάνσκι, Άμραμπατ, Γκατσίνοβιτς – Πινέδα, Λιβάι Γκαρσία.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι – Σάστρε, Κάργας, Ίνγκασον, Ράφα Σοάρες – Ντάντας, Σβαμπ – Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας, Μπίσεσβαρ – Ολιβέιρα.

Διαιτητής: Τομπάιας Στίλερ (Γερμανία)

Βοηθοί: Γκίτελμαν, Κέμπτερ (Γερμανία)

Τέταρτος: Τσαγκαράκης

VAR: Μούελερ (Γερμανία), Ψαρρής

Βόλος – Παναθηναϊκός σε… πράσινο Πανθεσσαλικό

Ο Παναθηναϊκός έχει, φαινομενικά, πιο εύκολο έργο από την ΑΕΚ, καθώς φιλοξενείται στο Πανθεσσαλικό (18:00) από τον Βόλο, στο πρώτο ματς της ηέρας. Σε μια αναμέτρηση που το Πανθεσσαλικό αναμένεται να πάρει και πάλι… πράσινο χρώμα.

Βέβαια, αντίστοιχη αίσθηση υπήρχε και στο ματς του πρώτου γύρου των Play Off, όταν οι δυο ομάδες έμειναν στο 0-0 στο «Απ. Νικολαϊδης». Το «τριφύλλι» είναι σε εξαιρετική κατάσταση, κερδίζοντας για τέταρτη φορά στη Θεσσαλονίκη (2-1 τον ΠΑΟΚ) και η πρωτιά είναι στα… πόδια της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, που στην Τούμπα δέχθηκε γκολ μετά από 885 αγωνιστικά λεπτά. Παρέμεινε μάλιστα αήττητη για 11ο σερί ματς (8-3-0 με 15-2 τέρματα, τελευταία ήττα το 1-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα στις 30/1).

Οι δε Θεσσαλοί, έπειτα και από την εντός έδρας ήττα τους από τον Άρη (0-3), μάλλον πέταξαν «λευκή πετσέτα» και μένουν εκτός Ευρώπης. Η ομάδα του Κώστα Μπράτσου έφτασε τα έξι ματς μακριά από τη νίκη (0-1-5 με 2-12 τέρματα).

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Βόλος (Κώστας Μπράτσος, 4-3-3): Κότνικ, Άλχο, Σιέλης, Πίρινεν, Σι, Τσοκάνης, Μπαριέντος, Γκάγκι, Ντέλετιτς, Τσιρίνος, Οζέγκοβιτς.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς, 4-3-3): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ, Τσέριν, Ρούμπεν, Μπερνάρ, Παλάσιος, Ιωαννίδης, Μαντσίνι.

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου).

Βοηθοί: Κωσταράς (Αιτωλοακαρνανίας), Δημητριάδης (Μακεδονίας).

Τέταρτος διαιτητής: Τζοβάρας (Φθιώτιδας).

VAR: Φωτιάς (Πέλλας).

AVAR: Κόλλιας (Ηπείρου).

Άρης – Ολυμπιακός, λίγες ημέρες μετά το “αντίο” στον φετινό τίτλο

Ο Άρης θα φιλοξενήσει τον Ολυμπιακό στο “Κλ. Βικελίδης” (19:00), με τις δύο ομάδες να έχουν τους δικούς τους, διαφορετικούς, στόχους πλέον στη σεζόν.

Ο Άρης την Κυριακή νίκησε εύκολα με 3-0 τον Βόλο εκτός έδρας και κλείδωσε ουσιαστικά το ευρωπαϊκό εισιτήριο ( εξασφάλιση του εισιτηρίου για το Conference League). Κάπως έτσι, οι Θεσσαλονικείς βρέθηκαν στο +4 από την ομάδα της Μαγνησίας και πήραν μαξιλαράκι ασφαλείας

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός γνώρισε την ήττα από την ΑΕΚ με 3-1 στο «Καραϊσκάκης» και ουσιαστικά τέθηκε εκτός μάχης για τον τίτλο της Super League, αφού είναι στο -9 από την κορυφή. Μια αναμέτρηση που ολοκληρώθηκε με επεισοδιακό τρόπο, καθώς οπαδοί έκαναν εισβολή στον αγωνιστικό χώρο, γεγονός που πιθανότατα θα φέρει και τιμωρία έδρας για τους Πειραιώτες.

Οι πιθανές ενδεκάδες:

Άρης (Τόλης Τερζής): Κουέστα – Εμπακατά, Φαμπιάνο, Πίρσμαν, Μαζικού – Νταμπό, Ετέμπο – Ιτούρμπε, Νταρίντα, Καμάτσο – Καμαρά.

Ολυμπιακός (Ζοσέ Ανιγκό): Πασχαλάκης – Ανδρούτσος, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσουκ – Εμβιλά, Κασάμι – Βρουσάι, Φορτούνης, Μασούρας – Μπακαμπού.

Διαιτητής: Ντάνι Μάκελι (Ολλανδία)

Βοηθοί: Στέεγκστρα (Ολλανδία), Ντε-Βρις (Ολλανδία)

Τέταρτος: Τσακαλίδης

VAR: Ντιέπερινκ (Ολλανδία), Νικολακάκης

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

18:00 Βόλος – Παναθηναϊκός / COSMOTE SPORT 1 HD

19;00 Άρης – Ολυμπιακός / Novasports Prime

21:00 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ / COSMOTE SPORT 1 HD

Η βαθμολογία

1. Παναθηναϊκός 72

2. ΑΕΚ 72

3. Ολυμπιακός 63

4. ΠΑΟΚ 60

5. Άρης 44

6. ΝΠΣ Βόλος 40

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις