Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

“Πληρωμένη” απάντηση από την Κατερίνα Στεφανίδη στην Ισινμπάγεβα: Εμείς τη θέλαμε για να έχουμε την ευκαιρία να τη νικήσουμε! Ασεβείς οι δηλώσεις της

“Πληρωμένη” απάντηση από την Κατερίνα Στεφανίδη στην Ισινμπάγεβα: Εμείς τη θέλαμε για να έχουμε την ευκαιρία να τη νικήσουμε! Ασεβείς οι δηλώσεις της

– Unfair από την κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ
– «Όποια και να κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο» δήλωσε η Γελένα Ισινμπάγεβα ανακοινώνοντας την αποχώρησή της από τους στίβους
– “Κάνει λίγο λες και φταίμε εμείς” δήλωσε η Κατερίνα Στεφανίδη που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο επί κοντώ τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο
– «Οι αγώνες κερδίζονται στο στάδιο – Κι άλλες αθλήτριες δεν κατάφεραν να αγωνιστούν»
– Ηχηρή η απάντηση και από την Σάντι Μόρις, την Αμερικανίδα που πήρε το αργυρό μετάλλιο
– Ακούστε τι δήλωσε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μετά τον θρίαμβό της στο Ρίο

Μπορεί να μην αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο, μπορεί να μην ήταν παρούσα στον τελικό του άλματος επί κοντώ αλλά η Γελένα Ισινμπάγεβα κατάφερε, με όχι θετικό τρόπο, να κλέψει λίγη από τη λάμψη των αθλητριών που διεκδίκησαν τα τρία ολυμπιακά μετάλλια.

Και πρωταγωνίστησε με τις δηλώσεις της, γεμάτες πίκρα και ασέβεια πως τις αθλήτριες που συμμετείχαν στον τελικό του αγωνίσματος τα ξημερώματα (ώρα Ελλάδας) του Σαββάτου (20.08.2016). Γιατί η φράση «όποια και να κερδίσει το μετάλλιο δεν θα είναι ένα σωστό χρυσό μετάλλιο» μόνο και μόνο γιατί δεν συμμετείχε η ίδια, μόνο ασεβής μπορεί να θεωρηθεί. Και εκτός αθλητικού πνεύματος. Αυτού δηλαδή που (υποτίθεται για να είμαστε και ειλικρινείς) υπηρετούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Οι δηλώσεις της Ρωσίδας επικοντίστριας, της κατόχου του παγκοσμίου ρεκόρ στο αγώνισμα, δεν έμειναν αναπάντητες ούτε από την Κατερίνα Στεφανίδη, την Ελληνίδα πρωταθλήτρια που κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο (το τρίτο της Ελλάδας στους Αγώνες του Ρίο και το πρώτο χρυσό σε Ολυμπιακούς Αγώνες μετά το 2004 και τη Φανή Χαλκιά) ούτε από την Αμερικανίδα Σάντι Μόρις, που ήταν δεύτερη με την ίδια επίδοση με τη Στεφανίδη.

Η Ισινμπάγεβα δεν ήταν παρούσα στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Βραζιλίας εξαιτίας του αποκλεισμού πολλών Ρώσων αθλητών μετά το σκάνδαλο ντόπινγκ. Και μπορεί ο αποκλεισμός των Ρώσων αθλητών να συνδέεται και με την πολιτική αλλά οι αθλήτριες που συμμετείχαν στον τελικό δεν είχαν καμία σχέση. Αυτό ήταν που είπε και η Κατερίνα Στεφανίδη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport24 Radio 103,3 λίγο μετά τον θρίαμβό της.

«Από τη μία τη λυπάμαι, αλλά από την άλλη την καταλαβαίνω. Ήταν πάνω στη στιγμή και ήταν στενοχωρημένη που δεν μπορούσε να αγωνιστεί. Ωστόσο, κάνει λίγο λες και φταίμε εμείς, λες και μαζευτήκαμε όλοι και είπαμε να τη βγάλουμε έξω. Το θεωρώ και λίγο ασεβές προς τις αθλήτριες, που το 95% αυτών θα ήθελε να είναι η Ισινμπάγεβα στον αγώνα για να έχουμε την ευκαιρία να τη νικήσουμε. Κι αν είχα βγει δεύτερη με πρώτη την Ινσιμπάγεβα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες για μένα θα ήταν πάλι επιτυχημένοι, διότι θα είχα πάρει το ασημένιο μετάλλιο και θα είχα χάσει από την Ισινμπάγεβα.

Αυτά που είπε ήταν ασέβεια προς τις άλλες αθλήτριες, αλλά από την άλλη την καταλαβαίνω, διότι θα ήθελε να είχε αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες και να ολοκληρώσει έτσι την καριέρα της. Πάντως και πολλές άλλες αθλήτριες δεν κατάφεραν να αγωνιστούν για άλλους λόγους, όπως η Μούρες που δεν μπήκε στον τελικό και η Σπίγκελμπουργκ που δεν ήρθε καν στους Ολυμπιακούς λόγω τραυματισμού. Έτσι είναι τα πράγματα, υπάρχουν ατυχίες, οι αγώνες, όμως, κερδίζονται στο στάδιο».

Νωρίτερα, η Σάντι Μόρις, η Αμερικανίδα που διεκδίκησε ως το τέλος το χρυσό αλλά είχε περισσότερες αποτυχημένες προσπάθειες από τη Στεφανίδη και τελικά έμεινε δεύτερη, είχε πεί για την Ισινμπάγεβα: «Τα σχόλιά της ήταν άσεβή και άσχημα για τους ανθρώπους που ήταν εκεί έξω απόψε. Είναι κάποια που παρακολουθούσα ολόκληρη τη ζωή μου και είναι απογοητευτικό να ακούω τέτοια πράγματα».

Η Κατερίνα Στεφανίδη αποκάλυψε και το τι συζήτησε με την Σάντι Μόρις λίγο μετά το τέλος του αγώνα. Μαζί έκαναν το γύρο του θριάμβου άλλωστε. «Με τη Σάντι αγωνιζόμαστε όλο το χρόνο μαζί. Τη γνωρίζω, είμαστε φίλες. Όταν τελείωσε τα άλματά της η Αυστραλέζα, η Μόρις μου είπε ότι πήραμε μετάλλιο. Εκεί ήταν όντως χαρούμενη. Στην τελευταία της προσπάθεια (στα 4,90 μέτρα) έκανε ένα καλό άλμα, ήμασταν και οι δύο κοντά, αλλά ήμουν πιο τυχερή, διότι πέρασα το 4,70 με την πρώτη».

Όσο για το τι σκεφτόταν όταν η Αμερικανίδα έκανε την τελευταία προσπάθεια στα 4.90μ.; «Δεν κοιτούσα το άλμα, αλλά τον άντρα μου. Γενικώς δεν κοιτάω τα άλματα των άλλων αθλητριών. Στις κερκίδες όλοι πανηγύρισαν και είπα: “Το πέρασε”. Τότε, ο άντρας μου πήδηξε στο γήπεδο και μου είπε: «Τα κατάφερες» και του απάντησα: “Tι λες; Αφού το πέρασε”. Μετά το είδα στην οθόνη».

Ο σύζυγός της και προπονητής της Μιτς Κρίερ, παρά τους κανονισμούς, δεν… άντεξε και μόλις η Μόρις απέτυχε στα 4,90μ. πήδηξε μέσα στο γήπεδο για να την αγκαλιάσει και να πανηγυρίσουν: «Πήγε να… σκοτωθεί. Μου έλεγε από πριν ότι αν κέρδιζα θα πηδούσε μέσα στο γήπεδο. Ήταν επικίνδυνο, αλλά εντάξει. Δεν είναι να τρέχουμε σε νοσοκομεία τώρα».

Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στη… θρυλική φωτογραφία με τον Γιουσέιν Μπολτ. «Δεν το κατάλαβα, αλλά βγάλαμε μετά μία φοβερή φωτογραφία. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη και θέλω να τη δω!», είπε. Νωρίτερα, είχε δηλώσει πως αρχική της πρόθεση ήταν να του κάνει… photobomb αφού εκείνη την ώρα ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ ήταν μπροστά στους φωτογράφους αλλά εκείνος την αγκάλιασε και έβγαλαν μαζί φωτογραφίες.

Ακούστε τι είπε η Κατερίνα Στεφανίδη στον Sport24 Radio 103,3

Αθλητικά Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε