Τρίτη, 16 Απρ.
22oC Αθήνα

“30,2 εκατ. στον Ολυμπιακό από το φετινό Champions League”

“30,2 εκατ. στον Ολυμπιακό από το φετινό Champions League”
instagram.com/olympiacos

Η ισπανική εφημερίδα “AS” αναφέρθηκε στα κέρδη των ομάδων που συμμετείχαν στο φετινό Champions League και στο ποσό που έβαλε στα… ταμεία του ο Ολυμπιακός.

Το ποσό των 30,20 εκατ. ευρώ από την παρουσία του την τρέχουσα σεζόν στο Champions League φαίνεται πως κέρδισε ο Ολυμπιακός.

Αυτό προκύπτει, από την αναλυτική παρουσίαση της ισπανικής εφημερίδας As, που παραθέτει τα χρήματα που έχουν εισπράξει όλες οι ομάδες που συμμετείχαν στο Champions League 2017/18 από την αγωνιστική παρουσία, αλλά και τα έσοδα από το market pool.

O πρωταθλητής Ελλάδας, βρίσκεται στην 27η θέση ανάμεσα στις 32 ομάδες που συμμετείχαν στους ομίλους, με έσοδα 15,20 εκατ. ευρώ από τα πριμ και στην 19η συνολικά εάν υπολογιστεί και το market pool, φτάνοντας τα 30,2 εκατ ευρώ. Πάνω από ομάδες όπως είναι η Πόρτο (20η), Βασιλεία (21η), Ντόρτμουντ (22η), Σπόρτινγκ Λισαβόνας (26η), Μπενφίκα (29η).

Να σημειωθεί, ότι τα χρήματα από τις αθλητικές επιδόσεις του Ολυμπιακού, προέρχονται από το πριμ πρόκρισης για την συμμετοχή του στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης και την ισοπαλία χωρίς γκολ που παρουσίασε στο παιχνίδι με την Μαρτσελόνα.

Λίβερπουλ, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι είναι οι ομάδες που έχουν κερδίσει τα περισσότερα χρήματα την τρέχουσα σεζόν στο Champions League. Παρόλο που οι επιδόσεις τη Λίβερπουλ στην φάση των ομίλων ήταν χαμηλότερες από αυτές των άλλων ομάδων, η ομάδα του Anfield οδηγεί την σχετική κατάταξη με 33,59 εκατομμύρια ευρώ, αφήνοντας πίσω της, Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι με 33,36 εκατομμύρια η καθεμιά. Την πεντάδα συμπληρώνουν, Μπαρτσελόνα και Ρεάλ Μαδρίτης με 32,73 και 32,23 εκατομμύρια ευρώ αντίστοιχα.

Εκκρεμούν ακόμη προς διανομή 56,5 εκατομμύρια ευρώ. Ο πρωταθλητής θα πάρει συνολικά 23 εκατομμύρια ευρώ, ο φιναλίστ 18,5 εκατομμύρια, ενώ κάθε μία από τις ομάδες που θα φτάσουν στα ημιτελικά, θα εισπράξει 7,5 εκατομμύρια ευρώ.

Στα έσοδα από τις αθλητικές επιδόσεις, πρέπει να προστεθούν και εκείνα από το περίφημο market pool, τα χρήματα που κατανέμονται ανάλογα με τη σημασία κάθε τηλεοπτικής αγοράς. Πρόκειται για ένα ποσό που υπερβαίνει τα 500 εκατομμύρια ευρώ, ενώ σχεδόν 700 εκατ. ευρώ είναι τα χρήματα για τα μπόνους αθλητικών επιδόσεων.

Η Γιουβέντους είναι η ομάδα που σκαρφαλώνει στην κορυφή της κατάταξης, από αθλητικές επιδόσεις και market pool, φτάνοντας συνολικά τα 77.560.000 ευρώ (market pool 46.47), αφήνοντας πίσω της την Ρόμα με 69,31 εκατ. ευρώ (38,22 market pool) και τρίτη την Τσέλσι με 63,94 εκατ. (39,34 από το market pool).

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις