Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Roland Garros: Ούτε καν… κεκλεισμένων των θυρών! Mε φιλάθλους ή ακύρωση

Roland Garros: Ούτε καν… κεκλεισμένων των θυρών! Mε φιλάθλους ή ακύρωση
ΦΩΤΟ Reuters

Αντί να γίνει τον Μάρτιο, το Roland Garros πήρε αναβολή για το χρονικό διάστημα 20 Σεπτεμβρίου – 4 Οκτωβρίου, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού. Σύμφωνα όμως με τη Γαλλίδα υπουργό Αθλητισμού, Ροξάνα Μαρασινανού, το ενδεχόμενο της ακύρωσης του φετινού γαλλικού Grand Slam είναι… ανοικτό.

Τη σημασία της παρουσίας φιλάθλων στις εξέδρες του Roland Garros, υπογράμμισε η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας, Ροξάνα Μαρασινενό, τονίζοντας πως το τουρνουά δεν θα πραγματοποιηθεί, στην περίπτωση που δεν βρεθούν θεατές στις εξέδρες του Grand Slam.

Η Ροξάνα Μαρασινενό ζήτησε… υπομονή, ενώ εξήγησε πως τόσο το Roland Garros όσο και ο ποδηλατικός γύρος της Γαλλίας αποτελούν διοργανώσεις που απαιτούν την παρουσία θεατών!

«Θα πρέπει να είμαστε υπομονετικοί, να προχωρήσουμε προσεκτικά και να μην κάνουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια,» σχολίασε αρχικά η υπουργός Αθλητισμού της Γαλλίας στον ραδιοφωνικό σταθμό RMC και πρόσθεσε: «Αν τον Σεπτέμβριο τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα, όλα τα μεγάλα τουρνουά, όπως είναι το Tour de France και το Roland Garros, μπορούν να διεξαχθούν. Αυτά τα δυο τουρνουά, όμως απαιτούν την παρουσία φιλάθλων. Θα διεξαχθούν μόνο αν επιτραπεί η προσέλευση του κόσμου στις εγκαταστάσεις. Δεν θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών».

Να θυμίσουμε ότι το Roland Garros ήταν αρχικά προγραμματισμένο να διεξαχθεί στο τέλος του μήνα στο Παρίσι, όμως μετατέθηκε για τις 20 Σεπτεμβρίου. Είναι δε πιθανό να δοθεί παράταση μίας ακόμη εβδομάδας (27/9).

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις