Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

UEFA: Ο κορονοϊός έκανε τον Τσέφεριν να… χάσει τον ύπνο του!

UEFA: Ο κορονοϊός έκανε τον Τσέφεριν να… χάσει τον ύπνο του!
ΦΩΤΟ Reuters

O πρόεδρος της UEFA, Αλεξάντερ Τσεφερίν, αποκάλυψε ότι έχει περάσει πολλές νύχτες  που δεν μπόρεσε να κοιμηθεί,  εξαιτίας της πανδημίας  του κορονοϊού, με την UEFA να χάνει «εκατομμύρια και εκατομμύρια» δολάρια μετά τη διακοπή της σεζόν.

Τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και οι διοργανώσεις της UEFA είτε έχουν μπει στον «πάγο» από τον περασμένο Μάρτιο, είτε έχουν διακοπή οριστικά οι σεζόν τους λόγω του κορονοϊού, γεγονός που έφερε μεγάλα οικονομικά προβλήματα στην πλειοψηφία των ομάδων.

Η Bundesliga επέστρεψε το Σαββατοκύριακο, αλλά την ίδια στιγμή δεν είναι σαφές πότε και αν θα επανεκκινήσουν τα άλλα κορυφαία πρωταθλήματα, με την σεζόν να ολοκληρώνεται τον Αύγουστο όταν είναι προγραμματισμένη να ξεκινήσει  η περίοδος 2020-21. Όλα αυτά… έσκασαν στο «κεφάλι» του προέδρου της UEFA, Αλεξάντερ Τσέφεριν.

«Υπάρχουν τόσες πολλές πληροφορίες  και τόσα πολλά θέματα ημερολογίου. Τόσα εκατομμύρια και εκατομμύρια, δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, που θα χάσουμε», δήλωσε ο Τσεφερίν στον Guardian.

«Είναι τότε δύσκολο να κοιμηθείς τη νύχτα. Θα ήσουν ανεύθυνος αν μπορούσες να κοιμηθείς αμέσως. Η κατάσταση για την UEFA δεν είναι τόσο ανησυχητική, δεν βρισκόμαστε σε επικίνδυνη κατάσταση, αλλά εξακολουθούμε να νοιαζόμαστε για τους συλλόγους και τα πρωταθλήματα και τους ενδιαφερόμενους, οπότε είναι πολλή δουλειά.»

Ο Τσεφερίν είπε ότι δεν περιμένει να αλλάξει το ποδόσφαιρο μόλις η κατάσταση επιστρέψει στο φυσιολογικό, αλλά πρόσθεσε ότι οι κανονισμοί Financial Fair Play (FFP) θα μπορούσαν να προσαρμοστούν στη «νέα εποχή».  «Εάν δεν ακολουθούν τους κανόνες, θα τιμωρούνται πάντα, αλλά φυσικά σκεφτόμαστε πώς μπορούμε να βελτιώσουμε τους κανονισμούς μας», είπε.

 «Αυτό δεν θα συμβεί πολύ σύντομα, αλλά σκεφτόμαστε να βελτιώσουμε  το FFP, να το εκσυγχρονίσουμε και να κάνουμε κάτι περισσότερο για την ανταγωνιστική ισορροπία. Εξετάζουμε επίσης κάποιο είδος «φόρου πολυτελείας», εάν είναι δυνατόν.»

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις