Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

ΑΕΚ – ΑΕΛ: Στον τελικό του Κυπέλλου η Ένωση με “χρυσή” γκολάρα Χριστοδουλόπουλου!

ΑΕΚ – ΑΕΛ: Στον τελικό του Κυπέλλου η Ένωση με “χρυσή” γκολάρα Χριστοδουλόπουλου!
ΦΩΤΟ eurokinissi

Τελικά είναι “τρελός” ο Λάζαρος! Το πιο “καυτό” όνομα των τελευταίων ημερών για την ΑΕΚ “χτύπησε” και πάλι και χάρισε στην Ένωση την πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας. Το πάλεψε μέχρι τέλους στο ΟΑΚΑ η εξαιρετική ΑΕΛ.

Δείτε το LIVE του αγώνα

Στον 24ο τελικό της ιστορίας της στο Κύπελλο Ελλάδας θα συμμετάσχει η ΑΕΚ. Με μυθικό γκολ από τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο στην εκπνοή του αγώνα, η ομάδα του Μανόλο Χιμένεθ επικράτησε της ΑΕΛ με 1-0 στο ΟΑΚΑ κι έκλεισε… ραντεβού με τον ΠΑΟΚ στις 12 Μαΐου για τη ρεβάνς του περσινού τελικού στον Βόλο.

Οι Θεσσαλοί έφτασαν μία ανάσα από μία επική πρόκριση, αλλά υπολόγιζαν χωρίς τον Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος “ξελάσπωσε” και πάλι την ΑΕΚ στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων, δίνοντας της, την ευκαιρία να διεκδικήσει το 16ο Κύπελλο της ιστορίας της, αλλά και το νταμπλ, μιας κι η Ένωση βρίσκεται μία ανάσα κι από την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ο αγώνας

Με προίκα το 2-1 του πρώτου αγώνα στη Λάρισα, η ΑΕΛ μπήκε στον αγωνιστικό χώρο του ΟΑΚΑ με ξεκάθαρους αμυντικούς προσανατολισμούς. Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να μην δεκτούν γκολ, κρατώντας την Ένωση μακριά από την περιοχή τους. Για 45 λεπτά εκτέλεσαν άριστα το σχέδιο τους.

Η Ένωση δεν ήταν καλή δημιουργικά, αδυνατούσε να διασπάσει την καλά οργανωμένη άμυνα της ΑΕΛ, με αποτέλεσμα να έχει ελάχιστες καλές φάσεις στο πρώτο μέρος. Στο 19′ ο Μπόζοβιτς απέκρουσε σουτ του Μπακασέτα, ενώ στο 21′ ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων είδε την μπάλα να περνά λίγο πάνω από τα δοκάρια του, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του άσου της ΑΕΚ. Οι δύο προσπάθειες του Μπακασέτα ήταν ότι καλύτερο είχε να δείξει η Ένωση στο πρώτο μέρος.

Στην επανάληψη, η ΑΕΛ ήταν η ομάδα που έφτασε πρώτη κοντά στο γκολ. Σε αντεπίθεση, ο Κριζμάν απέφυγε αρχικά τον Μπάρκα, όμως άνοιξε την μπάλα, βγήκε πλάγια κι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ έδιωξε σε κόρνερ.  Στο 50′ ο Μπόζοβιτς απέκρουσε σουτ του Αραούχο, με το παιχνίδι να αλλάζει εικόνα από το 52′ και μετά, όταν δηλαδή μπήκε στο παιχνίδι ο Χριστοδουλόπουλος.

Ο Λάζαρος έδωσε πνονή στην Ένωση, η οποία έχασε ευκαιρία στο 56′, όταν η κεφαλιά του Αραούχο έφυγε λίγο άουτ. Στο 57′, πάντως, λίγο έλειψε να “παγώσει” το ΟΑΚΑ, με τον Μπάρκα να σταματά με τα πόδια σε τετ-α-τετ τον Ντέλετιτς.

Στο 76′ και στο 78′ ο Χριστοδουλόπουλος απείλησε από μακρινή απόσταση, ενώ ο Μασούντ με απευθείας κόρνερ βρήκε το δεξί δοκάρι του Μπόζοβιτς.

Η ΑΕΛ κρατούσε με νύχια και με δόντια το μηδέν μέχρι που φτάσαμε στο 94′. Έπειτα από κόρνερ από τα αριστερά (σ.σ. στην περιοχή είχε προωθηθεί κι ο τερματοφύλακας της ΑΕΚ, Μπάρκας), η μπάλα έφτασε στον Χριστοδουλόπουλο κι αυτός με γυριστό βολέ έστειλε στα δίχτυα την μπάλα, γράφοντας το 1-0 και χαρίζοντας στην ΑΕΚ την πρόκριση για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον τελικό του Κυπέλλου.

Οι συνθέσεις των ομάδων

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Μπάρκας, Γκάλο (73’ Γιακουμάκης), Μπακάκης,  Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Χουλτ, Κονέ (64’ Μασούντ), Σιμόες, Λιβάγια , Μπακασέτας (52’ Χριστοδουλόπουλος), Αραούχο.

ΑΕΛ (Αντωνίου): Μπόζοβιτς, Μόρας, Γκόλιας, Ζίζιτς, Μασούρας, Μιλοσάβλιεβιτς, Γιοβάνοβιτς, Ντέλετιτς (83’ Περόνε, Αγκάνοβιτς (79’ Ρέντζας), Κριζμαν (77’ Ναζλίδης), Χούμπτσεβ.

Ποδόσφαιρο Τελευταίες ειδήσεις